Omeniti moram, da sem zelo razočaran nad to programsko opremo. Posedujem nuviŸ 3790LMT. Garmin Express mi ne dovoli, da bi si prenesel zemljevid (Unicode) NT, namesto tega mi ponuja zemljevid NT različico, kar pa v mojem primeru glede na napravo nüvi, ki jo posedujem mislim, da ni pravilno. Sprijaznil sem se s tem in se odločil prenesti ponujeno omenjeno varianto. Na koncu mi ta program prijazno sporoči, da je prenos uspešno zaključen in da je novi zemljevid posodobljen. Še dobro je, da sem vso to zadevo prenašal na USB ključ, če bi morebitno imel nüvi-a priklopljenega na PC in to zadevo prenašal na njega potem bi verjetno dobil živčni zlom, ker naprava nüvi do nadaljnjega ne bi bila za uporabo, ker ne bi delovala (nüvi ima veljavno garancijo še 16 mesecev) in zaradi tega bi za-sigurno moral obiskati Garmin servis Šenčur in s tem si nakopičil še dodatne stroške seveda ne po moji krivdi.
Ugotovitve:
Na napravo nüvi oz. USB ključ v .System\ imenik ni preneslo pripadajočo datoteko *.JCV (JCV\ imenik je bil prazen), datoteka *.gma 0 KB (čisto prazna), datoteka *.unl 0 KB (prazna - torej brez 25-mestne kode). Še bi lahko kaj omenil vendar se tega trenutka ne spomnim natanko vseh pomanjkljivosti. Na računalnik ni preneslo BaseCamp, MapInstall... Z ozirom na vse zgoraj navedeno se da ugotoviti, da Garmin nima popolnega nadzora nad svojo programsko opremo. Skratka prava žalost.
P.S.:
Zadnji preizkus je bil izveden včeraj. Na raznih tujih forumih sem prebral, da veliko od njih, ki imajo doživljajsko nadgrajevanje imajo trenutno podobne ali popolnoma enake težave kot so zgoraj že navedene.