Garmin Express vse v enem programu

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Iz Šenčurja dobil tak odgovor
evil.gif

Spoštovani

Trenutno te funkcije ni oz. ne deluje. Razvijalci programa že delajo na popravku. Posodobitev kartografije se pričakuje v mesecu Marcu.

Lep pozdrav

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Tako je. Tudi v tej zadnji verziji ni vključene možnosti ponovnega nalaganja kart na PC.
Kar se pa tiče glede prenosa glasov in vozil ni nikakršnih težav, saj pri meni je tako ...
l.p.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Sedaj sem iz ključka (imam ga za nadgradnje zemljevidov) odstranil zemljevid, ter še nekatere druge stvari, pa mi ponudi nadgradnjo vsega kar je potrebno in mi pri naložitvi zemljevida ponudi kam naj vse inštalira zemljevid in je vmes tudi rubrika "naprava in računalnik".
Tako, da mislm,da bi moralbit nekaj na tem, ko zalavšaš GE, on čekira kje vse so zemljevidi, in če jih vidi, da so na PC-ju, ti ne ponudi možnosti ponovne namestitve na PC, al se mogoče tudi motim. Trenutno jaz tako sklepam.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Težava s serverjem ni cel čas, vmes se pojavi oziroma nekateri imajo težavo očitno ves čas.
Karte bi naj izšle do konca tega tedna, upam, da se ne bo izid zamaknil zaradi težav z GE.

Ko bodo pa karte izšle jih bom nalagal z v3.2.29, ne bom igral lota z v 4.x.x
smile-1.gif

p.s.
@Leon2007

Pravilno sklepaš
smile-1.gif

Če vidi, da so zemljevidi že naloženi na Pc ti ne ponudi ponovne namestitve medtem, ko ti verzija 3.2.29 ponudi.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Na ključku sem seveda pustil "gupdate.gcd" in "garmindevice.xml", na katerem so podatki za 2015.20.

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Kaj le je to za en stručnjak, ki dela na tej verziji, ki ne omogoča nalaganje kart na Pc, me zanima kako izobrazbo ima?????

Napačni osebi si zastavil tole občutljivo vprašanje.
Če hočeš vedeti kaj več o tej zadevi ti predlagam, da se ponovno obrneš na Šenčur in tam zaposleno osebo zaprosiš za pojasnilo.
l.p.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Če pa sklepaš po tem, se pa sprašujem, zakaj ti bi jih še enkrat ponujalo, če jih imaš pa že na PC.
Al ti pri nadgradnji nalaga hkrati na PC in na napravo? Če ne, ne vidim smisla, da ti bi potem sploh ponujalo možnost tudi na PC.

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Citat:
Uporabnik Leon2007 pravi:
Na ključku sem seveda pustil "gupdate.gcd" in "garmindevice.xml", na katerem so podatki za 2015.20.

Popolnoma prav imaš...

Če imate kje shranjen starejši GarminDevice.xml, dejte-ga na ključek in vse težave so odpravljene in imate na razpolago vse možne opcije. Delo poteka tako kot, da bi imeli nameščen GE verzija 3.2.29.0.
Toliko o tem.

P.S. To resnično deluje - preverjeno.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pri nadgradnji ti naloži, če tako označiš, hkrati na Pc in na napravo.

Pri verziji 4.0 ni našel prave mape kamor se naj privzeto naložijo zemljevidi.
V verziji 4.0.2 sem izbrisal zemljevide iz Pc in jih ni pustilo na novo naložit oziroma ni dalo možnosti ponovne namestitve kljub temu, da zemljevidov ni bilo na Pc.

Glede na to, da si imel zemljevide na USB jih probaj sedaj naložit na Pc.
Ko boš imel naložene, jih odinštaliraj in probaj ponovno namestit na Pc in tokrat kljub temu, da jih nimaš več na Pc ti ne bo ponudilo možnosti ponovne namestitve na Pc.

Očitno GE dobi informacijo iz my garmin, da si uspešno namestil na Pc in ti ne dovoli ponovne namestitve ali pa je nekje na Pc ostal podatek, da so že bile naložene.

p.s.
Verzije 4.0.7 nisem sprobal in je tudi nimam namena, ker stara verzija dela odlično.
Vidva govorita o USB ključku jaz govorim o priklopljeni napravi na Pc in zemljevidih inštaliranih na Pc v privzeti mapi.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Citat:
Uporabnik Genius3 pravi:
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Kaj le je to za en stručnjak, ki dela na tej verziji, ki ne omogoča nalaganje kart na Pc, me zanima kako izobrazbo ima?????

Napačni osebi si zastavil tole občutljivo vprašanje.
Če hočeš vedeti kaj več o tej zadevi ti predlagam, da se ponovno obrneš na Šenčur in tam zaposleno osebo zaprosiš za pojasnilo.
l.p.

smile-1.gif

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
@popotnik
Tukaj je dokaz, da moja teorija drži. Iz PC-ja sem odinštaliral 2015.30, iz naprave sem pobrisal 2015.30., zagnal GE in mi je ponudilo,
kar sem ugotovil v postih višje.
smile-1.gif

Dokazi 1

Dokaz 2

Dokaz 3

GE je 4.0.6.0

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Saj ni nihče rekel, da tvoja teorija ne drži
smile-1.gif

V prvih dveh verzijah 4-ke je imelo veliko uporabnikov vključno z mano problem, da ni šlo naložit na Pc, ker ni ponudilo te možnosti.
Sem tudi vzel en stari disk in na novo naložil OS in tudi ni pustilo naložit karte na Pc ampak samo na napravo.

Tukaj lahko pogledaš, da se res ni dalo inštalirat in da so to pri Garminu tudi vedeli: Klik

Očitno so sedaj to popravili.

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Tokrat sem pri prenosu podatkov uporabil Garmin Express v4.0.2.0
Vse je potekalo v najboljšem redu. Skratka brez kakršnihkoli težav.

Vse razpoložljive opcije kar jih novi GE nudi so bile na razpolago in med temi je bila tudi opcija za prenos na računalnik.
Ključno vlogo pri tem delu je odigrala starejša GarminDevice.xml datoteka. Seveda brez nje to ne bi bilo mogoče doseči.
Torej nekakšna zasilna rešitev obstaja.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Hec je v tem, zakaj bi uporabniki morali iskati neke zasilne rešitve namesto, da bi razvijalci GE poštimali zadevo kot se spodobi, oziroma kot je bila v verziji 3.2.29.

Veliko je takih uporabnikov kateri priklopijo napravo na Pc, zaženejo program in počakajo, da se jim karta prenese in ne znajo oziroma nimajo kopij starih xml.

Tisti, ki prebirajo Alter vedo, da morajo naredit backup in od vaših postov sedaj tude vedo kako prenest karto ( svaka čast za vaše raziskovanje in iskanje alternative ) ampak kaj pa tisti, ki nimajo backupa oziroma ne prebirajo forumov?

Na Garmin forumu je nekdo zapisal, da je v 26 mesecih odkar je prvič izšel GE bilo 71 posodobitev tega programa ( včasih tudi po tri verzije v enem dnevu ), torej je že iz tega razvidno, da razvijalci tega programa zelo slabo opravljajo svoje delo, da kljub 71 posodobitvam programa le ta še vedno vsebuje napake ( stare in nove ), ki jih ne znajo odpravit.

p.s.
Če se še kdo spomni, je bil pred GE na voljo Lifetime updater, ki so ga zaradi težav uknili in nekako se mi zdi, da je GE dejansko predelan oziroma nadgrajen ukinjen Lifetime updater program.

Podobne teme