garmin 2455

luuxiii

Zelenc'
3. okt 2012
4
0
1
Pozdravljeni,
pre približno 3 mesecimi sem kupil garmin 2455 LMT
potem sem omogočil dodatne funkcije po temle vodiču
cool-1.gif
Omogočanje dodatnih funkcij
sedaj pa se mi garmin ugaša
frown-1.gif

slike logov
16139.png

LP, Luka
1592312-16985.png

Priponke

• 1592312-16985.png
    1592312-16985.png
    24,9 KB · Ogledi: 294
Nazadnje urejeno:

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
Jaz sem pa naložil novo kart in mi je sedaj zmrznil. ko sem ga prižgal je obstal na nalaganju zemljevidov, ko ga pa priklopim na računalnik se pa noče povezati. kako se ga resetira?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Prst v desni spodnji kot ekrana in z drugo roko vklopiš nuvija.
Če boš imel srečo bo pomagalo,drugače si pa preneseš iz teme za popravit datoteke za 24x5 in flešneš z mapo za popravit.
Ko imaš dostop do nuvija odstraniš karto in flešaš v pre boot z mapo original in bi se ti moral vklopit.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.311
113
Za Nuvi 2455 bi kupil SD card. Katero ?

Hvala

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.311
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Glede na to, da so karte vedno večje bi ti priporočal 8Gb ali 16Gb, podpira pa tudi 32Gb SD kartico.

Sem gledal na Ebay-u in vidim da so to Micro SD kartice. Ne vem pa zakaj bi rabil še adapter zraven, ker piše kao Micro SD z adapterjem!?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.311
113
Super, hvala lepa za info. Pred meseci sem na ta službeni garmin naložil še AR. Delalo je normalno, samo opazil sem, da kadar sem hotel vtipkati naslov, pri AR nisem mogel vtipkati poštne številke, ampak samo kraj. Pri CN to dela brez problema, zato sem bil malo razočaran nad AR. Kasneje pa mi je še enkrat crknil GARMIN in sem cviknil, da mi ne servisu ne bodo priznali garancije, ker sem sam naložil AR gor. Zato sem takrat AR zbrisal iz Garmina, saj nisem želel imeti problemov. GARMIn je takrat čez nekaj minut začel normalno delati.
smile-1.gif
Me pa tale SD kartica zanima ravno zaradi tega, saj bi v primeru okvare GPS, lahko kartico samo odstranil in odnesel na servis!?

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Živjo,

rabim malo pomoči...prijatelj je kupil nov nuvi (2455LMT). Takoj po nakupu ga je registriral in posodobil mape ter programsko opremo, sedaj pa mu ne najde map oz. napiše, da jih ni mogoče odkleniti...V čem bi lahko bil problem?
Hvala.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če je prenesel karte preko my garmin strani in če kart ni nič ročno premikal bi moral biti odklenjen CN.
Razen, če je dajal gor še kako drugo karto in mu zato napiše, da so karte zaklenjene.
V MTP settings naj nastavi na mass storage in naj proba z map updater programom še enkrat prenest karto.

Kako omogočiš mass storage pa najdeš Tukaj

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Hvala za hiter odziv...
vse je delal po navodilih, ki jih je dobil zraven nuvija in sigurno ni ročno ničesar dodajal. Update, je bil narejen preko my garmin strani. Ni ravno tip, za te stvari
smile-1.gif
Sedaj imam tega nuvija pri sebi in bi ga rad spravil v pogon. Bom piskusil s tvojim nasvetom in še enkrat naložil karto...

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Meni je enkrat pred časom tudi na 2460 javil po lifetime updatu, da karte niso oklenjene. Se na spomnim natančno, ali je pomagal hard reset ali pa ponovna namestitev preko MyGarmin.
confused-1.gif

Včasih se prenos tudi zacikla
frown-1.gif

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Bom poiskusil še hard reset preden naložim karte kar bo trajalo cca. 3 ure
uf-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Glede na to, da je šel po navodilih, ki jih je dobil zraven nuvija, sigurno ni vedel za MTP nastavitve za mass storage
wink-1.gif

Sedaj lahko, da je imelo to kaj veze zraven lahko pa da je prišlo do kake napake med prenosom na napravo in mu ni preneslo novih gma datotek.
Upam, da uporabljata map updater, ki vama ga ponudi pri prenosu kart na Mygarmin in ne kakega Garmin express ali lifetimeupdater.