Garmin 2450

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Updates & Downloads
nuvi 24xx (GCD File) software version 2.80

as of February 27, 2012

(38.16 MB)

Change History
Changes made from version 2.70 to 2.80:

Fixed a map-drawing bug for routes started from the Fleet Management interface.

Popravek za računam je v temi ki je namenjena za to.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Eno vprašanje: mi lahko kdo pove, kako bi iz starega Garmina najlažje prenesel na novega shranjene lokacije? Je to potrebno storiti z mapsource-om?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Da. Prejmi iz naprave...poljubnoime.gpx na kamor bos pac shranu!
Potem pa obratno...odpri...poisces poljubnoime.gpx in pošlji na napravo!

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Iz mape GPX si na PC prenesi datoteko Current.gpx, jo preimenuj v Current1.gpx in jo prenesi na novega nuvija v mapo GPX.
Preimenuješ jo pa zato, da si ne povoziš že shranjene poti na novem nuviju.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ni potrebno. Datoteko Current.gpx poimenuj Current1.gpx in jo daj na PC. Priklopi novo napravo na PC in Current1.gpx skopiraj v mapo GPX na novem modelu. Potem prižgi napravo in ti avtomatsko prenese vse lokacije v Current.gpx fajl. Nato lahko Current1.gpx izbrišeš. MapSource ni potreben.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Po namestitvi SW na 2.80 za G 2450 mi ne prebere več SD kartice.Ko pa zaženem napravo, mi napiše , da je polnilnik poln, zemljevidov na kartici pa ne zazna.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Brez kartice mi javi, da je polnilnik poln.To je sedaj prvič, po posodobitvi SW-ja.Na nuviju imam original CN 2012.40 in je bilo do 2.80 vse v redu.Bralo mi je 8GB kartico, sedaj pa tole.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Si preveril ko priklopiš nuvija na Pc koliko imaš še prostega prostora na nuviju?
Mogoče je prišlo do kakšne napake med nalaganjem FW.
Pojdi v skriti meni preko ikone za baterijo,priklopi nuvija na Pc in flashaj z popravkom za računam.
Pa javi,če je sedaj kaj boljše in koliko imaš prostega prostora na nuviju.
Če še na tem Pc nisi delal z nuviji v pre boot potem si še naloži garmin usb gonilnike.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ja, na PC-ju mi napiše, da imam še 153MB prostora, nuvi pa po zagonu napiše, da je polnilnik poln.Čez 1 uro bom probal po tvojih napotkih.Hvala za pomoč.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
153Mb je premalo za normalno delovanje saj si del notranjega diska naredi za virtualni spomin.
Lahko tudi probaš odstranit datoteke iz Voice mape vendar pazi ANGLEŠKEGA ne smeš odstranit.
Ko boš imel tam nekje 250-350Mb prostega ti ne bi smel več težit za premalo spomina.
Vendar prvo probaj flashat z popravkom za računam,da vidiš če je bila napaka slučajno pri namestitvi FW.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Mi lahko prosim daš link za popravek Računam. Ko pritisnem ikono Kam, potem na ikono Naslov, mi napiše , da Podatki zemljevida niso na voljo. Help

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Sedaj sem čist zaribal.Na nuviju mi je uspešno posodobil zemljevid, prižgem nuvija, zemljevida nikjer.Kaj je z tem hard resetom?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Popravek za računam sem mu predlagal naj proba,če je šlo slučajno pri update kaj narobe,da mu ta flash popravi.
Če si nalagal še kake zvočne datoteke,ASR ali kaj podobnega je to krivo da ti je zmanjkalo prostora na nuviju.
Odstrani nekaj zvokov iz mape Voice da boš imel malo več prostora na samem nuviju in preveri,če še ti teži za premalo prostora.
Da ti podatkov ne najde je lahko krivo,da imaš na SD kartici enako ime karte kot v notranjem spominu.
Si dal karte na SD v mapo Map in jih poimenoval naprimer AR.img?
Na nuviju imaš samo CN ali še katero drugo karto?
Naredi hard reset nuvija in boš videl,če bo potem kaj bolje.
Preveri pod Orodja/nastavitve/karte/o kartah ali INF katere karte imaš obkljukane.

Več podatkov ko boš dal,lažje ti bomo pomagali.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Sej pred namestitvijo 2.80 SW mi je vse normalno delalo, zdej mi je pa zbrisalo z nuvija CN 2012.40 in ne bere SD kartice, kjer je vse pod MAP in pravilno naložen. O kartah ne duha, ne sluha.Kako se naredi hard reset?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Si pogledal pod zemljevide,če ti tam prikaže karte in katere?
Za hard reset:

izklopi nuvija

prst daj v desni spodnji kot ekrana in ga tam drži

z drugo roko vklopi nuvija in ko te vpraša,če želiš izbrisat vse uporabniške podatke stisneš DA

Posodobitev FW ti ne izbriše kart meni se stalno bolj zdi,da ti ne vidiš skrite mape .System na nuviju,ko ga imaš priklopljenega na PC.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Popotnik, ti si car.Rešil me je samo hard reset. Kaj je bilo potem narobe? Najlepša hvala za sodelovanje in rešitev problema.
nahrung002.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V regiji 41 je prišlo do napake in to regijo lahko ponastaviš samo z hard reset.
V regiji 41 so shranjene vse nastavitve nuvija in poti do datotek katere naj odpira in očitno je tukaj nekaj zaštrikalo in pot do podatkov ni bila pravilna.