Na Mimovrste sem kupil električno zobno ščetko. Po letu in pol je pokvarjena. Ker sem bil prepričan, da za
vse tehnične izdelke velja 2-letna garancija sem izpolnil obrazec in izdelek vrnil na prodajnem mestu. Tam mi je
prodajalec povedal, da ima ta izdelek samo 1 letno garancijo in s tem je za njih zgodba končana.
EU zakonodaja (po mojem mnenju) pravi drugače,
Tudi Siolov čalnek pravi tako...
Mnenja dobrodošla.
Tin
vse tehnične izdelke velja 2-letna garancija sem izpolnil obrazec in izdelek vrnil na prodajnem mestu. Tam mi je
prodajalec povedal, da ima ta izdelek samo 1 letno garancijo in s tem je za njih zgodba končana.
EU zakonodaja (po mojem mnenju) pravi drugače,
Garancije, reklamacije in vračilo kupljenega blaga - Your Europe
Kako zahtevati dveletno garancijo pri nakupih v EU; popravilo, zamenjava in vračilo kupljenega blaga; kako preklicati naročilo, oddano zunaj trgovine (na spletu, po telefonu, kataloška prodaja).
europa.eu
Tudi Siolov čalnek pravi tako...
Ne nasedajte trgovcem. Imate več pravic, kot si mislite.
Ali ste vedeli, da za vse vrste blaga, kupljenega v EU, velja brezplačna dveletna garancija? In da lahko katerikoli spletni nakup v EU brez obrazložitve vrnete v 14 dneh? To sta le dve izmed pravic evropskih potrošnikov. Preverite, na kaj morate biti še pozorni pri brezglavem prazničnem nakupovanju.
siol.net
Mnenja dobrodošla.
Tin