Po dobrih 15 letih je tudi moja začela sanjat o novi postelji.
Obstojece ne morem vec nahecat da ne bi zaskripala ob najmanjsem premiku (da ne pisem o kaksnih rekreaciji), poceni jogi je pa najinih skupnih 200kg (zadnja leta, prej nekaj manj) tudi odsluzil svoje.
Imate kak predlog.
A te "oblazinjene" postelje res ne skripajo?
Kaj pa jogi?
Odvisno kaj vzameš in predvsem kaj dobiš. Ne, to dvoje ni nujno isto, žal.
Tudi jaz sem mislil, da so box postelje okvir in jogi zvezana skupaj, kar ni nujno in to ni nujno slabo. Ker lahko jogije menjaš po potrebi.
Slab mesec nazaj sem v harveyu vzel box posteljo z dvižnim dnom (lep dodatni prostor za shranjevanje). Mislim, da je bil komplet okvirja Avivo z vzmetnico Miami. Še vedno je ta komplet v salonu. Razstavni komplet ne škriplje, dno se lepo dvigne, jogi je visok z dodatno peno po vrhu,ki dokaj dobro podpre telo. Sem pač med težjimi osebki in to je pomemen detajl. Okvir je kovinski (ne škriplje), obložen verjetno z iverko na katero je priheftano blago. Lepa postelja.
Ampak... Predprejšnjo soboto sem dobil robo in ugotovil, da nisem imel srečne roke pri dobavi. Ugotovil sem med drugim, da je postelja dejansko sestavljena iz dveh ločenih delov (vsak v bistvu svoje ležišče) ki se ju zveže skupaj z vijakom (enim), ki je del stoperja za dvižno dno. Ta del je v dobavi manjkal, kot so tudi manjkale nogice za polovico postelje. Vsaka polovica je namreč zapakirana ločeno in v eni so bile nogice v drugi pa ne. Seveda sem urgiral in moram pohvalit harvey, ker smo ta del problema rešili tik tak (dobil manjkajoče nogice in vijak v roke in adijo). Drugi del problema je pa še v reševanju. Žal moja postelje škriplje. Že na uč sta pokrova predala pod jogijem rahlo ukrivjena, ampak mislim da tudi brez tega ne bi dobro nalegala na stoperje. Kar pomeni da vsakič ko se usedem in ustanem iz postelje ta zajamra. Razstavni model je v redu. Ta del se tudi rešuje, čakamo da pride monter pogledat/nastavit kar se da (ne vem kaj, ker ne vidim kaj bi lahko nastavljal; če bi videl bi to naredil sam). Kakorkoli, pozitivno sem presenečen nad odzivnostjo reklamacijskega oddelka harveya, vse pohvale. Ni problem, če se pojavi problem, problem je, če se problem ne rešuje (kar imamo izkušnjo z drugo firmo).
Ko smo že pri jogiju; ko sva ga z drago preizkušala, se nama je v tem cenovnem rangu (ne vem koliko, ker je postelja komplet, ampak ugibam da okoli jurja za 180x200) zdel še najboljši (visok, srednje trd, dodatna pena na vrhu plus še dodatni nadvložek + 5 cm spominske vzet za povrh). Problem pri tem jogiju - zame, za koga lažjega in manjšega to sploh ni problem) je, da ima stranice mehke. Kar pomeni težavo ker sem pač velik in spim precej proti robu, rob se pa upogiba. Obstajajo jogiji, tudi v tem cenovnem rangu, ki imajo rob malo trši in ni tega vleka proti robu. Poleg tega ugotavljam, da jogi vseeno ni to to, ker se zjutraj zbujam rahlo zategnjen. Menjal sem pa ravno zato, da se to ne bi dogajalo. Ampak tukaj ni kaj, reklamacija ne pride v poštev.
V igri je nov jogi, Miami je pa na razpolago, če ga kdo vzame za 500 eur. Rabljen deset noči, danes gre dol s postelje. Ne ni bilo nobene akcije v tem času
, se pravi ni telesnih izločkov na njem. Znoj (tople noči pač) pa sta pa itak prestregela rjuha in nadvložek. Ponudba je resna.
Ko sem izbiral nov nov jogi (harvey kakopak), sem naletel na raketo med jogiji - Hilker; ampak košta pa 4 jurje (180x200). Ta bo pa naslednji ...
Pod črto; težava pri jogijih je, da izbiraš tistih par minut, dejansko se pa pokaže šele ko spiš na njem. Fino je, če imaš opcijo preizkušanja, kar pa ni na razpolago za vse jogije.