Galaxy S6 in Android 6

hermann

Guru
19. mar 2014
9.665
6.525
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Dela.

wifi mi meče dol v spanju pa baterija slabše dela

pač kot vsaka nadgradnja pri androidu, vedno nekaj pokvarijo

so pa tudi krasni bombončki
smile-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Danes mi je S6 ponudil upgrade na Android 6. Je kdo tole že sprobal? Dela?

Deluje gladko in odlično, memory management je boljši. Preko noči porabi le 3% baterije, prej na 5.1.1. cca 10-15%, z enakimi aplikacijami in nastavitvami.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj pa hitrost/odzivnost samega Androida na S6 v primerjavi z 5.1.1? No saj ste vsi tovarniško ponastavilu telefone po updatu?
smile-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kaj pa hitrost/odzivnost samega Androida na S6 v primerjavi z 5.1.1? No saj ste vsi tovarniško ponastavilu telefone po updatu?
smile-1.gif

Saj nisem nor, da bom spet en dan porabil da si vse naštimam. Fingerprint je bolj hiter in odziven, kot je nekdo prej omenil tudi baterija dlje zdrži ponoči, manjše spremembe videza, vsekakor dober upgrade.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

Saj nisem nor, da bom spet en dan porabil da si vse naštimam. Fingerprint je bolj hiter in odziven, kot je nekdo prej omenil tudi baterija dlje zdrži ponoči, manjše spremembe videza, vsekakor dober upgrade.

hysterical-1.gif
Dobra in hkrati dobro jutri v 2016. Pri ponovni namestitvi OS-a porabim točno in natančno pol urce (govorim o tem da počasi v miru vse backupe restoram), aplikacije pa ti itak samo gor namesti tako da ne vem kaj delaš ti cel dan.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Ne razumem, kaj mislite da boste pridobili s tem ko resetirate na factory nastavitve? Racen placebo efekta.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Definitivno se boš znebil določenih morebitnih felerjev/lagov ter boš pohitril telefon, vsekakor. Zdaj pa si predstavljaj, dobiš telefon, gori imaš nek FW, potem pa ta FW nonstop dograjuješ z nekaj 100MB velikimi OTA updati. Ne mi rečt da je tak OS enakovreden OS-u ki ga v enem kosu (cca. 1,5GB) na sveže namestiš na GSM? To je ena zadeva, drugi zadeva pa je logična po svoji strani, po pol leta ali več se sigurno vsak OS malo zabaše in ni nič narobe če zadevo ponastaviš... saj pravim, če imaš stvari ustrezno rešene ti ne vzame nič več kot 15/30min dela. Pa ne mi prosim zdaj rečt da si tako bussy v življenju da nimaš teh nekaj minutk na pol leta
smile-1.gif
Je pa zopet po drugi strani res da v kolikor ti je vseeno če zadeva ne deluje optimalno, da nima smisla tega početi...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Večina jih joka za baterijo, ko jim po updajtih narobe kaže. Potem so pa še razni drainy.

Pa tako ali tako je dobro popucat aplikacije vsake toliko časa, če kaj pozabiš na novo instalirat pač ne rabiš.
smile-1.gif

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
950
91
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

hysterical-1.gif
Dobra in hkrati dobro jutri v 2016. Pri ponovni namestitvi OS-a porabim točno in natančno pol urce (govorim o tem da počasi v miru vse backupe restoram), aplikacije pa ti itak samo gor namesti tako da ne vem kaj delaš ti cel dan.

Telefon imam od lani, torej cca. 1 leto. Dosti igram SimCity BuildIT in ker mi je po nadgradnji na 6ko štekalo za znoret, sem se odločil narediti full reset. Potreboval sem cca. 2-3 dni, da sem prišel na (približno) prejšnje stanje.
To, da sem ostal brez iGo, mi je jasno, saj ni bila nameščena preko GPlaya. Kaj se je zgodilo pa s cca. 20 aplikacijami, ki jih sem jih pogrešal po restoru, mi pa ni jasno. Manjkale so celo kupljene aplikacije. Manjkal mi MSberbank, Fuelio, Autoguard, myDlink Lite, NLB Klikin, Rayman Jungle Run, Series Guide, ... To se vse aplikacije, ki jih uporabljam od pamtiveka. Kdaj je Google pozabil nanje mi ni jasno.
Kar se pa tiče Googlovih računov mi jih pa sploh ne restora. Prvič vpišem "glavni" račun, nato pa čakam na povrnitev vseh podatkov iz backupa in mi drugih računov nikoli ne restora. Vedno jih moram vpisovati ročno.
Dodatno zmedo dela še Samsungov račun, ki tudi obljublja popolno povrnitev podatkov in vse kar naredi je zbrka.

Drugače pa Androidu 6 telefon dobro dela. Trenutno mi ni všeč le butast TouchWiz. Klik na app drawer, nato pa gledam butasto vrstico POIŠČI, A-Ž, UREDI. Klik na poišči, da najdeš aplikacijo. Google launcher ima to bolje urejeno. Klik na app drawer in se takoj pokažejo nazadnje uporabljene aplikacije in vrstica za iskanje. Pol manj klikanja. Ima pa GL neke svoje barve in zato še vztrajam na TW.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmmm, potem pa imaš ti z google računom neko "sranje" kajti meni normalno vedno vse restora, tako kontakte kot tudi vedno mi takoj po prvem zagonu novo nameščenega Androida takoj začne nalagati iz Playa aplikacije ki sem jih imel nazadnje nameščene. Seveda, namesti mi zgolj aplikacije ki sem jih naložil preko Playa, vse ostale aplikacije iz pašnikov moram pač mehansko naložit ampak teh je zgolj peščica... Samsunogovega računa ne uporabljam tako da ne morem komentirati, imaš pa ti očitno nekaj narobe nastavljeno če ti google račun ne sinhronizira...

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Dodatno zmedo dela še Samsungov račun, ki tudi obljublja popolno povrnitev podatkov in vse kar naredi je zbrka.
Zmedo delaš-delate sami sebi,ker ne znate uporabljati telefona.Sprijazni se s tem,da pametni telefon ni zate in si nabavi kaj manj zahtevnega
grims-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ideja pametnega telefona je, da deluje pametno, to nima veze z uporabnikom. Kot vidimo se tu telefon obnaša neumno.