Galaxy S III - pomoč pri nakupu

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
http://www.racunalniske-novice...cno-plosco.html

No in jst mam tole serijo oz vsi s serijo SW1100. Pa nehi se toučt po glavi
zmaga.gif

Kje pa se lahko vidi/ugotovi, da gre za to serijo -- a je znano, da se je prodajala tudi v SLO (Mobitel/Simobil)?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Citat:
Uporabnik Leska pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

zmaga.gif

Kje pa se lahko vidi/ugotovi, da gre za to serijo -- a je znano, da se je prodajala tudi v SLO (Mobitel/Simobil)?

tole vtipkaj *#12580*369# pa boš videl kaj ti vrže... večina telefonov se je prodajala tukaj ali v svetu..

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Leska pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

zmaga.gif

Pa to je kr neki,90%telefonov ki so bili prodani v SLO pred cca pol leta-3 mesece nazaj ima oz.je iz te serije.Če boš to gledal potem je bolje da si kupiš kakšen drug telefon.
Itak pa če si boš kupil nov telefon S3 ne bo iz te serije.
In ravno to kar sedaj sprašuješ in še več si lahko prebereš v temi SAMSUNG GALAXY S III ki poteka vzporedno s tvojo.

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Kupil bom "novega", iz druge roke (in ti so lahko "zapakirani in nerabljeni" že več mesecev).
Ja, vem, za "osnovno" temo o S III, je pa problem, da ima 1480 odgovorov ... za moj okus preveč (zato sem tudi odprl novo temo, ki se tiče samo nakupa).
Torej bi bil hvaležen, če kdo odgovori, ali odsvetuje nakup te serije (ker je znatna možnost, da bo crknila matična in/ali bom izgubil garancijo, če bom preventivno menjal firmware).

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Kar se tiče računa in garancije, sem nesel na servis LG monitor v garanciji in sem dal samo garancijski list. Niso hoteli sprejeti brez računa. No, ene par primerov sem imel podobnih. Ponekod pa velja račun, pa ne rabiš garancijski list.
jaz bi vsekakor oboje zahteval.
Aja, pri RAM2 samsung servis, nisem nikoli potreboval nosit račun, dovolj je gar. list.

sfaljk

Pripravnik
13. dec 2010
34
0
6
Garancijski list mora bit dovolj (seveda če je v redu izpolnjen). Glej zakon o varstvu potrošnika (ZVPot-E).

16. člen

Za blago, za katero je izdana garancija, mora prodajalec ob sklenitvi prodajne pogodbe potrošniku izročiti garancijski list dajalca garancije. Garancijski list mora vsebovati naslednje podatke:

1. firmo in sedež dajalca garancije;

2. firmo in sedež prodajalca, razen če ta ni hkrati dajalec garancije;

3. datum izročitve blaga;

4. podatke, ki identificirajo blago;

5. izjavo dajalca garancije, da jamči za lastnosti ali brezhibno delovanje v garancijskem roku, ki začne teči z izročitvijo blaga potrošniku;

6. ozemeljsko območje veljavnosti garancije;

7. trajanje garancijskega roka;

8. za blago, za katero je izdaja garancije obvezna, čas po preteku garancijskega roka, v katerem dajalec garancije zagotavlja potrošniku vzdrževanje, nadomestne dele in priklopne aparate;

9. opozorilo, da garancija ne izključuje pravic potrošnika, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na blagu.«.

21.a člen
Proizvajalec in prodajalec imata vse obveznosti po tem zakonu tudi, če za blago, za katero je izdaja garancije obvezna, garancijski list ni bil izdan ali potrošniku ni bil izročen. - ČE IMAŠ SAMO RAČUN

Šteje se, da garancijski list ni bil izdan, če potrošniku niso bile izročene listine, na katerih so podatki iz 16. člena tega zakona. Če so podatki na različnih listinah, mora prodajalec potrošnika na to posebej opozoriti. ČE NI GARANCIJKI LIST V CELOTI IZPOLNJEN, POTEM POTREBUJEŠ ŠE RAČUN.

LP

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Citat:
Uporabnik Leska pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

zmaga.gif

tole vtipkaj *#12580*369# pa boš videl kaj ti vrže... večina telefonov se je prodajala tukaj ali v svetu..

Kje naj bi bil ta SW1100, men 5 vrstic vrže ven?