Galaxy S III - pomoč pri nakupu

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Za darilo kupujem, sem brskal po netu in imam nekaj dilem:
  • 1.) 16 ali 32 GB shramba? - je za "običajno" uporabo (navigacija ...) 16GB dovolj? Se da nadgradit na 32, če kasneje ugotoviš, da 16 ni dovolj (za kakšno ceno)?
  • 2.) pri nekih ponudbah piše "slovenski meni" - saj to se da menda nastavit/dowloadad, če je brez?
  • 3.) Podobno so ponudbe z "odklenjen" - če ni, a je to težko (drago?) naredit naknadno?
  • 4.) Verzija - očitno obstaja več verzij. Ene ponudbe imajo samo oznako S III, kakšna druga pa še kaj zraven npr. I9300 (ta naj ne bi imela 4G-a je to pri nas sploh pomembno?). V čem je razlika, na kaj je treba pazit?
  • 5.) Nakup: rabil bi novo, zapakirano, z garancijo, ki jo je možno uveljaviti v SLO. Kot gledam so mali oglasi (za "skoraj" nove, še zapakirane) bistveno cenejši kot v SLO trgovinah. A je možno za kakšno podobno ali malo višjo ceno (350-400 evrov) dobit "original iz trgovine" kje v tujini?
Vnaprej hvala.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
1. Vzami 16GB itak ima telefon mesto za spominsko kartico in lahko dokupiš potem kartico do velikosti 64GB tako da je potem skupno prostora 80GB, več kot preveč. Za navigacijo pa rabiš, če imaš kar dosti map, tako med 1-2GB prostora.

2. Če je aparat iz tujine mu lahko naložiš drug firmware, ki ima slovenski jezik. Vključuje pa tudi dosti tujih softwerov slovenski jezik.

3. Če je zaklenjen mislim da ga ni problem odklenit, obstajajo tudi zastonj rešitve za odklep doma koliko se spomnim.

4. Galaxs SIII je taka uporabniku prijazna oznaka, celoten naziv pa je Samsung Galaxy SIII GT-I9300 (ta model se prodaja pri nas), v Evropi pa najdeš še Galaxy SIII GT-I9305, ki ima podporo za LTE omrežja .Oba bosta delovala pri nas, vidnejša razlika je v tem da ima I9305 LTE podporo in 2GB RAM-a (I9300 1GB).

5. Za novega iz trgovine v tujini bo cena nad 400€. Recimo: http://www.electronic4you.si/h...rte-132146.html

KLIK

Nazadnje urejeno:

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Super, hvala!
smile-1.gif

PS: A je še karkoli drugega, na kar bi moral pazit pri nakupu?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Osebni prevzem po možnosti da je res nov nerabljen,kupljen preko našega slo operaterja,prvi lastnik z računom in garancijskim listom,preveri če se ujema IMEI na telefonu in na računu oz.gar.listu,vse to dobiš že za manj kot 400€.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
greš v aplikacijo telefon, kot bi želel nekoga poklicati in vpišeš *#06# in se ti izpiše IMEI, ta se mora ujemati s tistim napisanim pod baterijo aparata, s tistim na škatli in s tistim napisanim na garancijskem listu.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj za uveljavljat garancijo rabiš tudi račun al samo garancijski list?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
V redu. Ker se mi je v trgovini zmotil, ko je pisal račun in je eno številko IMEI narobe napisal na računu. Je namesto 6, napisal 8, ker je bolj slabo vidna. Sej sem ga potem klical, pa je rekel, da je garancijski list dovolj. In kot že vemo, mi bo S3 crknil zaradi matične (serijsko defektna) in bo potrebno nesti seveda na servis.
Hvala

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
A ni račun bolj pomemben kot garancijski list, ki dostikrat sploh ni izpolnjen?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ne, sej jst mam izpolnjen garancijski list. Pač, samo na računu se je v eni številki zmotil.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Jaz že nebi kupil takega telefona kjer se IMEI z rač in GAR.ne ujema.
grims-1.gif

In kako že veš da ti bo crknil?
bonk.gif

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Tule si preberi:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1993044

Crkujejo tule med 180-210 dnevom uporabe, zaenkrat samo 16GB modeli, HW rev. MP 1.100. Baje naj bi Samsung zadevo poskušal popravit z naovim FW I9300XXELLA, ki ima nov bootloader. V kernelu so s tem FW pokrpali Exynos varnostno luknjo, če pa prepreči SuddenDeath, pa se še ne ve 100%. Nov bootloader ima tudi eno neprijetno zadevo, da pri spremenjenem recoveriju (rootu) ob bootu sveti rdeč klicaj in zaenkrat ne pomaga Triangle Away!

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Oktopusy: jst nism čist nič pesimističen, sej pravijo, da dobiš nov telefon, če ti ta ta stari crkne. Osnovno moje vprašanje pa je bilo, če rabiš račun za uveljavitev garancije in čisto nič več. Potem si ti uletel un se začel tolči po glavi in sedaj se še vesiš. Malo se opazuj
priden.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Za uveljavljanje garancije je dovolj garancijski list v kolikor je ustrezno izpolnjen. Če ni izpolnjen je potrebno predložiti račun ali aneks, v tujini pa ne potrebuješ ničesar, samo IMEI in serijsko številko aparata.

Kar se pa novega bootloaderja tiče in Triangle Away bo pa 99% kmalu na voljo posodobljena verzija aplikacije, ki bo trikotnik odstranila
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: