Fulda Carat Progresso - mnenja

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
če nisi tipični alter voznik (beri: avto min 300 konjev, poraba 4,5 pa čas pod 8 min na Nürburgringu bojo čisto ok!
grin1.gif

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Citat:
Uporabnik xc7 pravi:
Nikoli nisem razumel nekaterih, ki kupijo savine gume? Da prihrani evro? In kupi najslabše od najslabšega(no ne kitajske so še malo slabšeČe gledaš cenejše imaš veliko boljše uniroyal rainexpert!

Pa poglejte kje je sava:
175/65r14 http://www.adac.de/infotestrat...cePageId=318214

195/65r15 http://www.adac.de/infotestrat...rcePageId=31821

Obstaja še slabša guma kot je sava letna za poleti: zimske sava poleti!

jaz pa nikoli nisem razumel ljudi, ki govorijo nekaj na pamet preden sam preizkusijo.Vsi znamo brat teste samo ocitno ti zanalasc zavajas ali pa nisi prebra,l da govorim o gumi UHP http://www.sava-tires.com/sava/emea/tires/cars/summer/intensa_uhp.jsp . Nisem tudi trdil, da je to najboljsa guma, povem samo da je presegla moja pricakovanja, saj se je zelo dobro obnesla zadnjih 15Kkm in z avtom, ki ima 200+ PS nisem ravno nezen z njo je pa za svoj denar vec kot solidna guma.
Jaz sem jo dobil zastojn s platisci, ki sem jih kupil od cloveka, ki dela v Savi in je tudi namignil, da gre naceloma za tehnolosko isto gumo kot Dunlop, ki jo delajo tam le profil/kalup je drug.

Jaz bom naslednje leto, ce jo ze zdrgnem do 3mm, sigurno spet kupil UHP...vsakomur svoje, podal sem le kot opcijo da boste v tem cenovnem razredu pogledali se malo na sloveski proizvod ki mu cisto nic ne manjka.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.197
113
Evo, danes sem bil v skladišču pri njih in guma je celo letošnji letnik. Tako da je cena 66 eur kar ugodna.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Nimam izkušenj s to gumo. Če si prej imel Turanzo ER300, bog ne daj Potenzo 050A, bi ti jaz svetoval da v dežju najprej malo probaš, kako se ti bojo obnesle. Turanzo in Potenzo gladke flikce ( del asfalta ki je izredno gladek) niso čisto nič motile. Da ne bo presenečenj. Pa sedaj ne rabiš pisat, da ne noriš, ker se ti lahko kaj takega zgodi ob čisto normalni vožnji, samo dosedaj še nisi vedel, da je mogoče na tistem delu gladko.
tongue-1.gif
Tudi zase gledam tole gumo, pa nimam jajc ,da jo nabavim.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.197
113
Ja imam Turanco. Fuldo pa grem montirat v ponedeljek. Sigurno bom vzel v znanje, in sprobal kako se odnese v dežju. Imam pa zimske Sava S3 in sem že malo navajen malo slabše lege
smile-1.gif

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
ksz..

Dimenzija 215/40 16 Fulda Carat Exellero presegla vsa pričakovanja,imel spredaj 2. Odlična vožnja tako po suhem kot tudi po mokrem. Zame osebno boljša kot P zero nero ki jo vsi tako hvalijo. Tišja predvsem. Cena cca. 80e v tej dimenziji, še vedno ceneje kot pirelli. V idrji po klancu v dežju proti psihjatrični bolnišnici kjer so hardi zelo spolski guma kar ni spustila in zdrsela ampak je kar zagrabila in avto se je skoraj ustavil, NIČ JASNO. Pirelli je za odtenek spustil in si lahko malo podrsel iz Fuldo to ni šlo. Uglavnem TOP guma za tak denar in tudi s parimi ko sem govoril so bili vsi kar navdušeni pa imajo dimenzije 17"+. Sedaj imam KUMHO ecsta esp, pa je za odtenek slabša od Fulde v dežju. Po suhem je tam nekje. Še vedno presenetljiva dobra guma.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Super, pol najbel da plunem kompletek.
smile-1.gif
Si mogoče zasledil tudi obrabo v primerjavi z Zero Nero.

Daco, ko jih boš montiral mi prosim sporoči podatke za tradewear in temperature. To dobiš na boku gume. Hvala.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Mislim da se ne boš sekiral, je pa proti P zero nero malo slabša v suhem. Obraba je bila pri meni velika, samo je bila kriva optika in sem prepozno opazil, vozil sem se pa na delo relacijo idrija-tolmin takrat, tako da ne moram komentirati obrabe
frown-1.gif
Mislim da jih po cca. 8k km ni bilo več, pa še niso bile čisto nove, sem jih dobil na avtu iz cca. 6mm. Tako da pomoje obraba ni prevelika.