Po šestih letih sem letos končno prišla do dopusta. Na poti sva bila 14 dni, naredila pa sva nekaj km manj kot 4000. Prvi del dopusta sva preživela v Alpah, drugega pa v Provansi, ki ga opišem v novi temi.
predor pod Mont Blancom, 11611 m, cena za eno smer je 36,80 €
Predor je hitro za nama in že sva v Franciji oz. v Chamonixu ... pričaka naju dež
nastaniva se v kampu in odhitiva v mestece ...
vse je neki leseno in zrezlano ...
Po prespani noči se zbudiva v čudovito jasno jutro in ob sedmih že stojiva pred tole grozljivko ... z gondolo sva se povzpela na 3842 m visok Aiguille Du Midi. Tale gora je ena izmed 4 top zadev, ki bo zavedno ostala v mojem spominu.
Zadeva je tako visoka da je treba prestopit, tole je vmesna postaja, gremo pa tja gor na najvišjo točko ... jaz sem z živci že na koncu ...
Po grozljivi poti in 20 minutah si na vrhu in odpre se čudovit pogled na Mont Blanc ... vrh je tist ta zaobljen, pokrit s snegom.
procesja alpinistov, ki se odpravlja na Mont Blanc, adrenalinsko ...
levo od Mont Blanca ... 0 °C
pogled v dolino
tu pa sva že na ledeniku Mer de Glace
do njega se pride z zobato železnico
tud tam čebelarijo ... tele kučce so pa več ali manj sami apartmaji
to pa je že jezero Annecy, v katerega se je blo treba obvezno vrečt ...
Annecy
Z... dej slikej k je lepu ...
iii kok lepa cvetličarna, dej slikej še tu
pot naju je vodila mimo jezera Lad du Bourget okrog katerega ni tako živahno kot je okrog Anesijskega
To pa je že Lyon ... ker sva že bila tako blizu sva si ga šla pogledat ampak ni nič posebnega
eno oko mi je vedno uhajalo k lepim stvarem
še najlepši del Lyona mi je bil akvarij
ker je bilo kar nekaj dežja (k sreči je padal samo ponoči) so nastali čudoviti slapovi
nekje ob poti ... apartmaji in smučišča
To pa je že Albertvill, Slovenci smo tam prvič sodelovali na zimskih olimpijskih igrah pod slovensko zastavo.
Dvorana ... vse skupaj je sicer urejeno ampak zgleda vse skupaj precej žalostno
za en čas je bilo dovolj mest ...
vrh enega od prelazov
pogled v dolino
postanek na jezu ... uf je blo visoko
druga stran jezu ...
Val D'Isere ... prizorišče tekem za svetovni pokal v alpskem smučanju
smučišča so okrog in okrog ... če mene vprašate so vse proge črne
na vsakem klancu je polno kolesarjem ... ne vem a so se pripravljali na Tur de France al tam res toliko ljudi kolesari
Z... v akciji ... saj ga vidte tamle desno v travici ...
ta je bil prava pojava, sva si gledala iz oči v oči ...
Ceste na teh prelazih so odlične, kar pa za ostale ne morem ravno trdit ... sem se počutla kot doma.
in sva na vrhu prelaza, kar hitro sva odšla naprej saj je zelo pihalo, pa 1,5 °C je blo
razgledi so res lepi
hiše krite s kamenjem so neki posebnega
in gremo spet čez prelaz, pogled nazaj ponudi tole
sedaj pa samo še navzdol ... v Provanso
ne spreglejte tudi Provansalski del, ki ga objavim kmalu
predor pod Mont Blancom, 11611 m, cena za eno smer je 36,80 €
Predor je hitro za nama in že sva v Franciji oz. v Chamonixu ... pričaka naju dež
nastaniva se v kampu in odhitiva v mestece ...
vse je neki leseno in zrezlano ...
Po prespani noči se zbudiva v čudovito jasno jutro in ob sedmih že stojiva pred tole grozljivko ... z gondolo sva se povzpela na 3842 m visok Aiguille Du Midi. Tale gora je ena izmed 4 top zadev, ki bo zavedno ostala v mojem spominu.
Zadeva je tako visoka da je treba prestopit, tole je vmesna postaja, gremo pa tja gor na najvišjo točko ... jaz sem z živci že na koncu ...
Po grozljivi poti in 20 minutah si na vrhu in odpre se čudovit pogled na Mont Blanc ... vrh je tist ta zaobljen, pokrit s snegom.
procesja alpinistov, ki se odpravlja na Mont Blanc, adrenalinsko ...
levo od Mont Blanca ... 0 °C
pogled v dolino
tu pa sva že na ledeniku Mer de Glace
do njega se pride z zobato železnico
tud tam čebelarijo ... tele kučce so pa več ali manj sami apartmaji
to pa je že jezero Annecy, v katerega se je blo treba obvezno vrečt ...
Annecy
Z... dej slikej k je lepu ...
iii kok lepa cvetličarna, dej slikej še tu
pot naju je vodila mimo jezera Lad du Bourget okrog katerega ni tako živahno kot je okrog Anesijskega
To pa je že Lyon ... ker sva že bila tako blizu sva si ga šla pogledat ampak ni nič posebnega
eno oko mi je vedno uhajalo k lepim stvarem
še najlepši del Lyona mi je bil akvarij
ker je bilo kar nekaj dežja (k sreči je padal samo ponoči) so nastali čudoviti slapovi
nekje ob poti ... apartmaji in smučišča
To pa je že Albertvill, Slovenci smo tam prvič sodelovali na zimskih olimpijskih igrah pod slovensko zastavo.
Dvorana ... vse skupaj je sicer urejeno ampak zgleda vse skupaj precej žalostno
za en čas je bilo dovolj mest ...
vrh enega od prelazov
pogled v dolino
postanek na jezu ... uf je blo visoko
druga stran jezu ...
Val D'Isere ... prizorišče tekem za svetovni pokal v alpskem smučanju
smučišča so okrog in okrog ... če mene vprašate so vse proge črne
na vsakem klancu je polno kolesarjem ... ne vem a so se pripravljali na Tur de France al tam res toliko ljudi kolesari
Z... v akciji ... saj ga vidte tamle desno v travici ...
ta je bil prava pojava, sva si gledala iz oči v oči ...
Ceste na teh prelazih so odlične, kar pa za ostale ne morem ravno trdit ... sem se počutla kot doma.
in sva na vrhu prelaza, kar hitro sva odšla naprej saj je zelo pihalo, pa 1,5 °C je blo
razgledi so res lepi
hiše krite s kamenjem so neki posebnega
in gremo spet čez prelaz, pogled nazaj ponudi tole
sedaj pa samo še navzdol ... v Provanso
ne spreglejte tudi Provansalski del, ki ga objavim kmalu