FOV- ELEKTRONSKO POSLOVANJE SPLETNA TRGOVINA

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Ja, sej smo dobili. Je pa bilo na osnovi E-slog ali nekaj takega. Uporabili smo eno firmo, ki je sodelovala s faksom in je omogočala posredovanje med firmami (ti uploadaš, partner pa downloada ali nekaj takega). Za trgovino smo morali pa samo dati nekaj na E-tržnico in potem bidati).

Meni ni bilo težko, samo se s tem ukvarjam tudi sicer in me je zanimalo. Enim je bilo pa kar muka. Pa Gričar je znal tečnarit.

đabe.

svoj čas je bilo. najdi dve firmi in ju poveži- koncept. ni treba v praksi, a prinesi načrt, pridobitve, tehnologijo, odobritev direktorja, odobritev it. koncept dodelam.

sam sem potem koncept realiziral v protip, praktikum.
kasneje v posel.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Mi lahko poveste za neko anketiranje uporabnikov, obstaja kaj na spletu?
Kot spletni kupci, kaj bi pograjali spletno trgovino Comshop? Pa pustimo cene na kraju/miru....kaj bi izboljšali, pohvalili itd?

Hvala
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Kar pogrešam pri večini slo trgovin je možnost nakupa brez registracije. Povsod te silijo s to regiracijo, saj razumem zakaj, ampak pač...neke vrste Quick checkout varianta v navezi s paypal in je to to. Da človek samo klikne dvakrat in je naročeno, podatke za dostavo pa itak pobere iz paypala.
Saj vem da so marže mizerne, ampak mogoče se na tak način lahko poveča prodaja in je tu tvoja prednost, lahko pa narediš manjšo raziskavo v to smer, ali se paypal za slovenske štacune sploh splača ali ne
wink-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Hm to bo težko, ker lahko bi kakšen boot naštiman bil ali kaka prevare...pri registraciji vsaj imaš "neko zagotovilo", da je človek na drugi strani žice.

za paypal bom poizkusil narediti raziskavo , kok se finačno splača, ker kakor z glave vem, je kar visok strošek pri zelo nizkih spletnih maržah
frown-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Saj ne, da bi bilo realno, ampak pač..imaš možnost napolnit diplomsko s tem, s tem poglavjem
smile-1.gif

Lahko daš enostavno anketo, "bi opravili nakup s paypalom", potem pa pač primerjaš če se povišana prodaja splača glede na strošek paypala ali pa pogledaš kakšne tuje statistične podatke, so ziher na voljo (samo potem ne pozabit navest vire, da ne bo plagiat
wink-1.gif
)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Ne, saj ne mislim da bi bila samo to cela diplomska, pač eno poglavje.

Potem pa pač, na podlagi dobljenih podatkov, bluziš in delaš neke statistične obdelave, na koncu pa pač ali se splača ali ne oz pod kakimi pogoji
wink-1.gif

Saj dandanes diplomske več ne rabijo biti tako obsežne, kot včasih? Če se ne motim je zdaj ene 30 strani čisto dovolj?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
vsaj 30 da...40....pa font daš 20 pa je :p

daj malo poglej comshop.si pa kaj moti itd.

anketo preko spleta je možno narest?

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Saj so ene splente trgovine, kjer se da kupovat brez registracije.
Bior.si je npr taka.

Pa v resnici mi je potem vedno žal, zakaj nisem reggistrian, ker moram vsakič posebej vpisovati podatke ...
Če se registriraš te pa jezi samo prvič
smile-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Evo to bom implementiral notri....nakup brez regirstracije....

dajte mi povedat, kaj hudimana naj izberem

MAGENTO
PRESTASHOP
OPENCART
JOOMLA
WORDPRESS?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
kje bi našel statistične podatke za obiskanost spletnih trgovin?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
naredi jih sam, google analitics kodo dodaš v svojo spletno stran in ti kaže malo morje statistike. Potem pa še gor navežeš google adwords pa si že bolj napreden od večine slo strani
wink-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
ok to bi bilo izvedljivo, kaj pa od drugih? big bang, mimovrste, enaa ipd spletarji?