[Formula 1] Predstavitve dirkalnikov za 2012

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Teli na zgornji sliki izgledajo kot bi jih na tomosa postavil na vrh triglava zdaj se pa pelji dol...
hysterical-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Lepše že mogoče, ne pa tak hitre
smile-1.gif
Je kot fighter jet na kolesih.Prav vidim, kak bi lahko poletel heheheh

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
ksz

Sami aerodinamicni eksperti, roko na srce pa dirkalnik izgleda boljse, kot 3/4 grida s stengo na nosu. Na riti ima Williamsov 2012 (najmanjsi na gridu) menjalnik in vpetje, pokrov motorja je malce masivnejsi, zahvala gre cosworthu, edino sprednje krilce zgleda precej preprosto.

Ne bo krojil vrha, dalec od tega, a vseeno izgleda solidno, se posebej v primerjavi z budzetom drugih ekip.

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Evo bil danes na tiskovki Jensona in Vodafona, kjer je govoril o tem, kako je biti F1 voznik in kaj pričakuje od sezone.

Moram priznat da je kul dečko!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
RBR jamra glede novega paketa:

http://f1.rtvslo.si/index.php?id=news&type=govori_se&item=5544

Skoraj privoščim mclarnu, da zmaga letos, ker edini nimajo neumnega nosu, če le ne bi imeli tako levih voznikov, ker bi mi blo škoda, da bi kateri izmed njiju še dobil lovoriko prvaka
smile-1.gif

Torej naj dobi konstruktorja mclaren, da dokaže, da se lahko owna brez neumnega nosu, vozniško lovoriko pa vettel ali kdo drug
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
To je sicer tudi res:

Citat:
"Res bi rad razumel in to zelo zelo hitro, kaj je potrebno narediti, da se situacija izboljša," je zatrdil Italijan, ki je še enkrat poudaril, da mu formula 1 ni več všeč. "Ne maram takšne formule 1. Aerodinamika danes šteje skorajda devetdeset odstotno, sistem KERS pa je edino razvojno orodje, ki ga lahko uporabimo tudi na naših športnih avtomobilih," je za rožnati časopis še povedal Di Montezemolo.

Torej zakaj F1 sili tako v aerodinamiko, če so vedno zagovarjali tezo, da se potem tehnika iz F1 prenese v vsakdanja vozila, KERS je potem edina tehnologija ki se lahko kopira, vse ostalo je neuporabno.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pa od kje teb, da majo leve voznike!? mislim, že parkrat si to omenil, pa sem si rekel, ah, pač, vsak ima svoj pogled na svet, ampak tokrat pa res ne morem mimo ...

sorry, ampak McLaren ima za moje pojme najboljši vozniški dvojec - oba stabilna, oba dobra. nobena druga ekipa nima takega dvojca, povsod je prvi voznik neprimerno boljši (govorim za top ekipe), edino McLaren ima dva res dobra voznika.

Button izredno dober v zaključkih dirk (predvsem na rovaš "nežnosti" in s tem ohranja pnevmatike v precej boljšem stanju, kot ostali vozniki), Hamilton pa enostavno - ker je agresivec. najde še pravo razmerje med agresivnostjo in previdnostjo in bo velika neznanka večini voznikov ... včasih imam feeling, da se je Hamilton prepozno rodil - če bi bil v 90-ih v konkurenci, ko pravila še niso bila tako "ostra" (in za moje pojme nesmiselna, kazen za praktično vsak dotik) bi še bolj izstopal ...

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
Ferrari's Gene: "We went too radical with the new car and we have to go back to someting more traditional."

Razvijajo novo sasijo

obsedeno stanje pri rdecih

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Nisem mislil, da sta dirkač leva v smislu da sta počasna, ampak mi pač nista po godu zaradi drugih stvari:

Button za moje pojme ni pravi dirkač, ker vozi preveč "lepo", kar je sicer v moderni formuli zelo koristno, ker ima minimalno obrabo gum, ampak tudi zaradi tega mi moderna f1 ni všeč, človek mora preveč taktizirat, namesto da bi šel na stezo in vozil 100% na polno.

Hami je takšen, ki vozi 100% na polno, ampak je izven f1 preveč aroganten in zvišen, vsaj glede tega, kar se piše o njegovem življenju (burnout gum v avstraliji, potem pa ignoranten odnos do sodišča). Pač še ni zrel, je še mladič, in nekdo takšen ni ravno dober predstavnik tega elitnega motošporta.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Vsake oči pač imajo svojega malarja... Tvoje bi potrebovale kar nekaj korekcij, ker tole z levima voznikoma pri McLarnu je že konkreten simptom.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Če pogledaš moštva je res tako da ima McLaren daleč "najboljša dirkača" v ekipi, oba konstantna, eden čist dirkač, drugi bolj agresiven. Povsod drugod je tako da je eden boljši od drugega, Vettel>Webber, Alonso>>Massa, Rosberg>>Schumacher....McLaren je edini ki ne ve človek na koga bi stavil....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Button je čist dirkač? Človek sploh nima hitrosti ima le konstanco...če bi ga dal v formula tam okoli 80 let, ko so imeli turbo mašince, brez aerodinamike, bi skupaj s webrom in podobnimi gradil kupčke iz peska. Hamiltin bi pa takrat bil bolj uspešen...

Sem kar vedel, da bo newey spet iskal luknje v pravilih s tem zadnjim delom RBR:

http://www.autosport.com/news/report.php/id/97897