Saj gledam vsako dirko F1 že dolgo časa, bom pa od sedaj gledal na RTVS, pa tudi Alešiča bom prenesel - ni problema!
Všeč pa mi je ker sem bil na nedeljske referendumu PROTI zakonu -zakaj, zato poglejte kaj pišejo!
"Projekt je težak milijonov evrov"
V bitko za formulo 1 na RTV Slovenija je vskočil prejšnji generalni direktor Anton Guzej, novi Marko Fili pa nam je razkril več s finančnega vidika tega projekta. "Stroški ne bodo šli na račun RTV-prispevka, vse bo šlo od oglaševanja. Projekt je težek približno milijon evrov, s tem da imamo pravice za vse možne medije – radio, televizija, mobilni mediji," je dejal Fili. Po naših virih naj bi analiza RTV-ja pokazala, da bodo v najboljšem primeru na koncu leta s formulo 1 naredili 700 tisoč evrov minusa. "Ne, kje pa! Sploh ne! Sploh ne računamo na izgubo. Projekt je težak milijon evrov. Računam, da bomo to in še kaj več iz tega tudi potegnili," je odločen Fili. "Projekt bo marketinško pokrit. Tako vsaj računamo. Ne morem pa zatrditi, da res bo. Naredili smo kalkulacije in morale bi se iziti."
torej ne bo šlo iz prispevka - ja pa kaj še, 1 milijon€ bodo zaslužili z reklamami - ja pa kaj še, saj so nacionalna TV, torej s svojimi prispevki bom plačeval in moral gledati tudi reklame, ki si jih ne želim, na koncu bodo imeli pa še verjetno 700.000€ minusa!
Pozabil sem napisati vir:
http://zurnal24.si/formula1/formula-za-milijon-na-rtv-tudi-miran-alisic-fili-jovanovic-194797/clanek