Ford Focus, poškodovan prednji blatnik

BluTuTh

Pripravnik
18. sep 2009
140
0
16
Punca je v garažni hiši bila malenkost ne pozorna in rezultat je poškodovan prednji voznikov (desni?) blatnik.
crazy1.gif

Slika:
j97-slika1.jpg

Avto je Ford Focus L.03 3 vratni.

Se to da lepo popraviti? Ali je pametneje zamenjat celotni blatnik?
Cena neoriginalnega blatnika je od 30-50€ (silux) ali se tak blatnik lepo prilega?

Kaj priporočate, popravilo, zamenjavo ali nakup rabljenega?

Koliko približno pride barvanje blatnika?
Mogoče kdo pozna kvalitetnega ličarja, ki bo to lepo pobarval na gorenjskem?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ti prodam enega za 45€ original. Sicer je črne barve sam barval boš v vsakem primeru.

Dvomim pa da se splača popravljat.

PS. Uporabil enega neoriginalnega....nikoli več, ga bo treba menjat po enem letu, paše ne tako kot bi moral, o rjavenju pa ne bi začel...
uf-1.gif

BluTuTh

Pripravnik
18. sep 2009
140
0
16
Daj mi prosim malo več podatkov na ZS (GSM, lokacija).

Zdaj pa rabim še dobrega ličarja, da mi bo blatnik lepo prebarval. Kam naj peljem?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Glede na to da to ni tako hudo malo glej po avtonetu, da narajmaš kakšnega razbitega po koncih in počakaj na blatnik v isti barvi, zamenjaš ga sam in to je to. Ali pa kupi kakšnega drugačnega, ličar ti ga bo pihnil za ene 50-70€ in to je to, zamenjaš sam in si.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Glede na to da to ni tako hudo malo glej po avtonetu, da narajmaš kakšnega razbitega po koncih in počakaj na blatnik v isti barvi, zamenjaš ga sam in to je to. Ali pa kupi kakšnega drugačnega, ličar ti ga bo pihnil za ene 50-70€ in to je to, zamenjaš sam in si.

Pokaži mi ličarja, da preštriha blatnik v drugo barvo za 50 EUR pa da ne barva v sadovnjaku pod baldahinom. Vi na citroenu mogoče?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sam iz Lj se je treba peljat "na kmete". Mogoče bi bil kake 10€ dražji za tale blatnik cca. 60-70€ sam to je pa že kar max.

Je meni barval cel avto, predpripravo sem mu pomagal delat (brusit) pa nikoli nisem naredil dovolj dobro za njegov standard, tko da je vse pregledoval in popravljal (pa sem zelo natančen in bil zelo picajzlast).

Če se ti zdi pa edina smiselna cifra 200€ za štrihanje enega blatnika pa kar plačuj take zneske.
hysterical-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
No, najdi črn blatnik, nesi ličarju, da ga poštriha na srebrno pa mi povej, koliko te je zakasiral.

200 EUR za popravilo tega blatnika, ki je že na avtu. Ali si padel v OŠ?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Maks 100€ + 45€ blatnik, katerega imam že doma v črni barvi in sem ga tudi ponudil.
smirk-1.gif

Priporočam, da se ti odpraviš nazaj v OŠ, tukaj v tej temi nisi povedal še nič....prej nasprotno.
bonk.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Pokaži mi ličarja, da preštriha blatnik v drugo barvo za 50 EUR pa da ne barva v sadovnjaku pod baldahinom. Vi na citroenu mogoče?

Napisala sem 50 do 70. Niso vsi ličarji zlatarji. Če pa daš ti 200€ za barvanje in popravilo blatnika si pa butelj z velikim B.
Kaj pa ti zdej govoriš??? Kdo na kakšnem Citroenu???
bonk.gif

Poleg tega sem dolgo delala z avtomobili in še zdaj delam, tako da vem kakšni so stroški, če malo vprašaš pa se mogoče kam zapelješ, pa kaj sam narediš.

Poskusi jutri vstat z desno nogo, leva ti ne sede.

Nazadnje urejeno:

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Maks 100€ + 45€ blatnik, katerega imam že doma v črni barvi in sem ga tudi ponudil.
smirk-1.gif

Priporočam, da se ti odpraviš nazaj v OŠ, tukaj v tej temi nisi povedal še nič....prej nasprotno.
bonk.gif

Nekaj matematike poznam, pred faksom sem cela poletja preživel v avtoličarski delavnici, prebrusil MB AMG-je in navadne ferderbane forde. Se pravi - tvoj črn blatnik, ki je bolt-on varianta, je 45 EUR plus 100 za štrihanje. Mimogrede, kako smo prišli s 50 že na 100? Koliko je potem 100 + 45 EUR? Se mi zdi da 145 EUR.

Koliko je razlika med 145 EUR za rabljen preštrihan in premontiran blatnik in 200 EUR za popravila tega, ki ga ma gor? Edini sem napisal realno ceno, ostali ste samo pametnjakoviči, ki bi palamudili v tri dni, ker ste enkrat v življenju brusili svoj prag, v bistvu pa še gedore ne znate držat.

Drugače pa ti že vnaprej dam prav, da je nominalno 145 manjša številka od 200, preden se boš spet začel repenčit. Popravilo stane nekoliko VEČ.
Ne mi pa naprej hodit s 50 EUR, ker vem, da ne upaš vzet telefona in poklicat tega svojega mesarja, ker te je enostavno sram ponujat tak biznis za 50 EUR.

Zanimivo, da Slovenci pleh cenijo bolj kot enga mojstra, ki se že 25 let izpostavlja prašini, samo zato, da mu vi potem probate zbijat ceno.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nekaj matematike poznaš.
bonk.gif

Veš kaj pomeni maks, max, maksimum?
hysterical-1.gif

Kje sem napisal 50€?
Kaj je narobe z rabljenim blatnikom?
bonk.gif

Preštrihan bo vsak (razen če dobi avto iste barve, pa še tam bo ujemanje slabše kot če barva) in premontiran bo tudi vsak al ga ti misliš popravit kar na avtu.
hysterical-1.gif

Blablabla...ostalo je itak sam za brisat, podobno kot vsi ostali posti v tej temi. Pravi pacient si, dvomim da bo vstajanje z desno lahko toliko pomagalo, rabiš bolj strokovno pomoč iz področja avtoličarije bolj pa iz psihoterapevtske sfere.

Glavni point tvojega bullshita pa je? Več kot plačaš bolje dobiš narejeno?
hysterical-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Z rabljenim ni čisto nič narobe, me pa ne boš prepričal, da je 3x ceneje. Mene ne vpletaj v popravila blatnika za 200 EUR, ker si za ta denar lahko porihtam pol avta. Rezidenčna cena pa je pač takšna, kot je.
Vidim, da si veliko delal na avtih, ne veš pa tega, da se v osnovi karoserija popravlja NA avtu, komaj na koncu se deli odmontirajo, če je to potrebno. Tega se da popravit v eni soboti, z rabljenim blatnikom v drugi barvi je pa samo zgaga, ker ne moreš garantirat v lepo tranzicijo. Se pa sigurno najde kak mojster v Močvirju, ki ma kanto "ford barva za preštrihovanje črne v srebrno z eno potezo".

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tole se bi na avtu popravljalo ja.
hysterical-1.gif

Ličar bo VSAK rekel kup drug blatnik, pa še ene pol kleparjev te bo poslalo stran če mu tole pripelješ v popravilo in sploh če omeniš da imaš na voljo drug blatnik za 40€.
bonk.gif

Kaj ne bo lepe tranzicije? to je čist odvisno od ličarja nič od rabljenega ali popravljenega blatnika. V vsakem primeru bo šel s špricktiom čez, mogoče bi bilo treba tistega popravljenega celo kitat (sploh če ga popravlja na avtu
hysterical-1.gif
). Ko sta pa enkrat oba v šprickitu se pa oba isto barvata in je treba ujet prehode.

Blatnik pritrjen s tremi šraufi bi popravljal na avtu.....
hysterical-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
identično poškodbo sem imel sam pred parimi meseci s tem da je bil rahlo odrgnjen še odbijač.cena popravila in nadomestnega avta je bila 250€

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ob vsem tem vehementnem znanju bi lahko vedel, da se pleh kita pa klepa na avtu in me ne boš prepričal v nasprotno. Plastika je druga zgodba, barvaš pa lahko komot vse odmontirano, kar se pač da odmontirat. Blatnik nima samo treh šraufov, but you know better. Svoje sem povedal, računa naj na približno 200 EUR, lahko je to 50 več ali manj. Tildo sem napisal z razlogom. Case closed, vnaprej mu lahko komot zrihtaš vse sam, dobre volje in pomoči je povsod premalo.