folder lock password

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.130
1.086
113
Kakšna instalacija?
Prenosni disk priklopiš, v raziskovalcu ga vidiš kot črko X.
Odpreš command prompt (Start --> zaženi CMD)
in vpišeš convert x: in tako naprej.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
jurek: jest sm odgovoril svojemu predhodniku, kateri je govoril o nekem programu za hide folders...

zdej se igram z stem TRUECRYPT... pa sm nekam prišel, sam ne tja kot bi želel! naredu sm file, ubistvu virtual disk, sam ta ni nič z kodo zakljenjen! ce bi rad naredil pa prov particijo, morem pa formatirat disk!

A sploh kdo uprablja tole v take namene, kot bi jih jest rad???

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:al lahko naredim le 200gb navideznega diska?
Seveda lahko. Če ne , pojem svoj klobuk.
Če ne gre pa kaki HOWTO dokument preberi, saj nisi prvi na svetu, ki to dela.

Popravek: Prva vrstica opisa TureCrypt : Creates a virtual encrypted disk within a file and mounts it as a real disk.
Zdaj le naprej. Da bi zasedel že zaseden del diska... pa je že po opisu skregano z logiko
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
no evo... zdej sm ze malo dlje! celo na youtubu imajo videe kako kej naredis! no sej zdej sm dojel princip delovanja pa vse to... nisem računalničar, zato mi dost ni jasno, kar piše v helpu! Spet imam novo vprašanje. Recimo da bi rad naredu particijo veliko 200gb. Sam v truecryptu bi program rad cel disk cryptal... kar pa pomeni formatiranje, a ne? in pol je tuki še problem, da bi rad naredu volume (crypt file) velik 200gb, ga ne morem, ker disk ni formatiran na ntfs, fat podpira pa le do 4gb file. No, ampak jest rabim fat, zato da mi dela ko disk priključim na dvd player! Torej, recimo mapa katera je velika 8gb, jo ne morem skrit, ker ne morem narest fila večjega kot 4gb! a bi bilo možno, da naredim 300gb ntfs particijo, 200gb fat particijo. Sam kako bi pol skril fat particijo? al pa vsaj folder k je velik 8gb???

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
misilm da me ne razumeš...

men je vseeno, če je ntfs, sam rabim fat za dvd player! In, če hočem skriti mapo veliko 8gb, morem nekam na disku narest crypt file. Tega pa ne morem, ker je fat sistem zdej. Se pravi, da bi mogu narest 2 particiji fat in ntfs (ntfs zato, da bi spravil crypt file tja, ker sprejema večje file od 8gb). Sam če to hočem, morem formatirat disk, a ne? se pravi, da bi mogu vse še enkrat snemat... a ne? to mi ni jasno? ali zbriše podatke, da naredi particije? in tudi v truecryptu nisem zasledil da bi lahko naredil 2 particiji. le eno...

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Je milijon programov za delat, premikat itd particije.
Partition Magic je en.

- zmanjšaš obstoječo particijo
- na sproščenem prostoru narediš eno novi (NTFS)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
aha, se pravi, če imam sedaj zasedeno 250gb, to particijo zmanjšam na 250gb, in ohranim podatke. na drugi particiji pa ostane ravno tako 250gb ntfs sistema (disk je 500gb).

no, sm mislu da bi vse naredu z truecryptom... bom pa še tale partition magic probal!

hvala za potrpežljivost...
wink-1.gif