Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
aaaa... zato finci kamne polivajo z vodo. Dobro da vem, da to pomeni suho savno
Citat:
Uporabnik telex pravi: Torej kar pogumno, saj so se ljudje greli s pečmi na drva stoletja prej preden so izumili elektriko.
Potem pa boš vsakih 10 minut šel iz savne, dodal drva in se vrnil v savno?Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Jaz bi napravil tako, da bi drva nalagal zunaj savne, pa tudi dimnik zunaj. Znotraj savne bi bil plehnati del peči, obložen s kamenjem
Ne bučk prodajat.Citat:
Uporabnik telex pravi:
Potem pa boš vsakih 10 minut šel iz savne, dodal drva in se vrnil v savno?Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Jaz bi napravil tako, da bi drva nalagal zunaj savne, pa tudi dimnik zunaj. Znotraj savne bi bil plehnati del peči, obložen s kamenjem
Le od kod ljudem tak strah pred pečmi na drva? Peč na drva ima dimnik. Zaradi diference tlaka dimnik vleče dim iz prostora. Da bi se v prostoru začel nabirati monoksid bi moral biti dimnik zamašen, vrata peči odprta, ogenj pa praktično ne goreti. Da bi tako bila savna polna dima, kateri povzroča pekočo bolečino v očeh in onemogoča dihanje sploh ni treba zgubljati besed. Le kdo bi bil dovolj dolgo v takem prostoru, da bi se lahko zastrupil z monoksidom???
PS- Peči na drva niso enake pečem na plin, katere zajemajo zrak iz prostora in spuščajo izgoreli produkt v isti prostor. Pri takšnih plinskih pečeh pa je možnost zastrupitve z monoksidom realna in zelo velika.