Fiksni radar in idioti

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Uh, a kaj se ne vozijo vsi 145?????

grin1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Ta sistem je eden najbolj butastih, da mi vemo, kje se nahaja.
ti verjetno še nisi bil nikjer dugje kot na naših autoestah...pa še tu bolj poredko, ane?
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Ta sistem je eden najbolj butastih, da mi vemo, kje se nahaja.
odvisno kaj kdo želi s tem sistemom doseči.
Ali želiš da vozniki na določenem odseku divjajo, ogrožajo varnost in da potem od njih pokasiraš, ali pa
želiš da vozniki na določenem odseku zmanjšajo hitrost, vozijo bolj varno, ampak jim potem ne morejo kasirat.

Kot vidim je tebi ljubša prva možnost, ki bolj ogroža prometno varnost in polni proračun.
Saj, zakaj se pa policaji skrivajo za grmovji? Ker ne želijo da vozimo po predpisih in tako želijo da ogrožamo prometno varnost, (če bi jih vidli bi zmanjšali hitrost), da potem lažje izpolnijo normo

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Je res. Po drugi strani pa eni "neimenovani" ob pogledu na policijo izklopijo še tisto malo možganov, ki jih imajo, in:
- naglo zavrejo (kjer ne bi smeli, recimo na avtocesti. Med prehitevanjem)
- vozijo s prenizko hitrostjo
- se kar ustavijo
- nasploh delajo več kršitev kot sicer

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Je res. Po drugi strani pa eni "neimenovani" ob pogledu na policijo izklopijo še tisto malo možganov, ki jih imajo, in:
- naglo zavrejo (kjer ne bi smeli, recimo na avtocesti. Med prehitevanjem)
In kljub temu dejstvu policaji postavljajo radar celo v tunelih, kar je še posebej nevarno.
Ampal kot sem že večkrat napisal, boli qrac policaje za varnost, sam da kasirajo. v tunelih je pač nižja omejitev, kar prinaša več denarja.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
hysterical-1.gif

Najboljše, da policijo enostavno ukinemo, ker par bebcev s tabo na čelu ni sposobnih nanje normalno odreagirati, a ne?
hysterical-1.gif
Meni se smilijo tudi policaji. A tebi ne? Pred leti je enga na štajerski avtocesti zaneslo ravno v policaja, ko je meril hitrost. Dec je videl policaja z radarjem, zabremzal, pa ga je na spolski cesti zaneslo - ravno v policaja. So bile smrtne žrtve.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Standard je to na poti od Grosuplja proti Lj....ni ga dneva, da nebi koga prehitel po desni....Ko jih jebe opice zabite.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Verjetno jih je več vozilo 170+, pa se je prvi usral ko je videl tablo... premajhna varnostna pa naredi svoje..

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Verjetno jih je več vozilo 170+, pa se je prvi usral ko je videl tablo... premajhna varnostna pa naredi svoje..
Ni rečeno.
Jest ko vidim radar najprej zabremzam, potem pa šele gledam, kolk sm sploh peljal.

A je moj poblem, če kdo nima varnostne razdalje?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Ja, je.

25. člen

(4) Prepovedano je sunkovito speljevanje, zaviranje ali ustavljanje, razen v nevarnosti. Voznik osebnega avtomobila mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po dveh kolesih. Voznik motornega kolesa in kolesa z motorjem mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po enem kolesu.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:

(4) Prepovedano je sunkovito speljevanje, zaviranje ali ustavljanje, razen v nevarnosti.
Saj radar predstavlja nevarnost.

Na AC ne predstavlja nobene nevarnosti, če voziš po omejitvah. Poleg tega ne rabiš močno zavirati če vidiš tablo že od daleč, in če ravno ne letiš 250..
Da pa premajhna varnostna razdalja ni tvoja stvar, pa lepo pokaže koliko skrbiš zase.. me zanima če ti je vseeno če te zaradi sunka zanese na nasproten pas in razmeče po celi širini AC, na koncu te pa še kak šlepar zahakla. Ampak to je samo posredna stvar, ane.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:

(4) Prepovedano je sunkovito speljevanje, zaviranje ali ustavljanje, razen v nevarnosti.
Saj radar predstavlja nevarnost.

Na AC ne predstavlja nobene nevarnosti, če voziš po omejitvah. Poleg tega ne rabiš močno zavirati če vidiš tablo že od daleč, in če ravno ne letiš 250..
Da pa premajhna varnostna razdalja ni tvoja stvar, pa lepo pokaže koliko skrbiš zase.. me zanima če ti je vseeno če te zaradi sunka zanese na nasproten pas in razmeče po celi širini AC, na koncu te pa še kak šlepar zahakla. Ampak to je samo posredna stvar, ane.
Ja če čebula nebi če imela tudi nebi bila čebula ampak samo bula. LOL

Saj most je tudi varen brez ograje ČE vsi vozijo po sredini ali po svojem pasu, pa vseeno na vsakem mostu zgradijo ograjo. Nepotreben strošek? kaj praviš?

No kakorkoli, sunkovito zaviranje je posledica postavljenega radarja, da je to nevarno pa dokazujejo zgornje slike, smrtni primer na štajerskem, povožen radar pred viaduktom tržiške bistrice, in še veliko bi se dalo našteti, ko do nesreče ali nevarnih situacij pride ravno na mestu radarske kontrole.

In kljub znanemu dejstvu, da vozniki ko opazijo radar reagirajo z sunkovitim zaviranjem, policaji postavljajo radar celo v predore, kar je skrajno nevarno, ampak je policajem pokasiran denar očitno bolj pomemben kot naša varnost.