Festival prostovoljstva 2008

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
V četrtek bo v Ljubljani potekal festival prostovoljstva. Jaz se bom popoldne nahajal v neposredni bližini največjega vozila rdeče barve, ki bo parkirano nekje na prešercu.
tongue-1.gif

Pride kdo kaj pogledat?
nahrung002.gif

Več info pa tukaj - http://www.prostovoljstvo.org/main.php?mod_id=7
zmaga.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Zanimivo, da na to temo ni bilo odziva.
Danes so del odmevov namenili gasilcem - najštevilčnejši prostovoljni organizaciji v Slo, ki je kar dobor organizirana, zakonsko pokrita in tudi opremljena.

Mene pa zanima, koliko je tu takih, ki se ukvarjamo s tako ali drugačno obliko prostovoljstva !? Če sploh.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
V mladih letih sem bil gasilc. Potem sem pa videl, da nekateri kradejo denar iz društva, pospravljamo in pripravljamo vedno isti, poveljnik se je zapil... in sem izstopil iz društva. Drugače je bilo pa lepo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Še eden, bolj organizacijsko, ker operativno sem....
Se pa bojim da bo vsaj po večjih krajih teli prostovoljci bolj ali manj uspešno izginjali......že zdaj ima večji kraj recimo 1% prebivalcev med prostovoljci, manjši kraj pa 20% ali pa več.....in to se samo še slabša...
Konkretno: oktobra smo že 21 naredili družabno prireditev v počastitev meseca požarne varnosti. Prireditev gre finančno vsako leto v minus(nič vstopnine, nič pijače, brezplačna pogostitev za nastopajoče in VIP), pa še kar vztrajamo. No letos nas je našel še SAZAS (očitno preko prijave prireditve na policiji), ker drugje niti nismo oglaševali prireditve....
Pa kaj res mislite da se bomo še hebali s takim sistemom......

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
No letos nas je našel še SAZAS (očitno preko prijave prireditve na policiji), ker drugje niti nismo oglaševali prireditve....

Ti to resno? SAZAS se spravlja nad prireditve prostovoljskih organizacij?
Jim mora iti pa slabo, da ne znajo v takih primerih pogledati preč. Res so pijavke.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se pa bojim da bo vsaj po večjih krajih teli prostovoljci bolj ali manj uspešno izginjali......že zdaj ima večji kraj recimo 1% prebivalcev med prostovoljci, manjši kraj pa 20% ali pa več.....in to se samo še slabša...

To verjamem. Sam sem kot mulec v LJ cele tri mesece zdržal v prostovoljnem gasilskem društvu. Predvsem zato, ker je bila zadeva zelo neresna (garažna zadeva, tedenske vaje res brezvezne, oprema close to none). Opreme je bilo toliko malo, da je bilo večini dolgčas, ko so ostali vadili... To je bilo v 80-tih. Sedaj je verjetno še slabše.

Na vaseh je bilo takrat (in tudi danes) precej drugače. Čeprav je res, da so se tudi po vaseh zadeve v tem času zelo izboljšale (predvsem glede opremljenosti).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Sazas: sem zvedel da prireditev niti na policiji in UE ni bila prijavljena, tako da se zna zgodit da je v okolici nek dober špijon ki dela za njih in je dobro plačan za vsako info..... Sicer pa na veselice se je spravil že pred kakimi 5 leti in se jim bolj ali manj redno plačuje znesek skoraj 200 evrov za en večer....
Ajd nekakopogojno še razumem da kasirajo od veselice kjer se obrača denar, ampak na prireditvi, kjer ni nihče odprl denarnice razen PGD pa nekaj drobiža je prispevala GZ in KS.....se mi zdi pa res bolano.....
Taka so pač nekateri "zlobirali"
Baje je SAZAS pošiljam že pozive za petje pesmi na pogrebih....!