Fenomenalna zmaga naših letalcev

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Lepo smo jodlarje
hysterical-1.gif

U pm je mel smolo
jezen.gif
škoda te poškodbe.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik superfly pravi:
Sam zarad butaste žirije. Naj grejo nekam.

Pa kaj je žirija tu kriva? Žirije so še preveč previdne, naj ljudem pustijo, da letijo v poden, je vsaj zanimivo.
Če gre predaleč, naj letalec pač skrajša. Ne pa, da zaradi 5 dobrih človek ostale gleda, kako skačejo tam nekam okoli 150m ...
Žirija (predvsem Tepeš in Hofer) ve, v kakšni formi je Prevc. Pa so mu kljub 3 m/s vzgornika pri 180m, dali zeleno luč za skok, spodaj pri dnu, pa je bila "luknja", kot se je izrazil Prevc. Logično, da bo tak skakalec v takšni formi ob tako veliki zaletni hitrosti letel (pre)daleč, potem pa ob "vakuumu" padel na tla...

Drugače pa čestitke našim letalcem, in pa seveda tudi Janusu, čeprav se je marsikaj pred sezono govorilo, pisalo... Žal se je komaj v tej sezoni videlo, da je Zupan bil kar velika zavora naših skakalcev.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Da se skrajšat skok, samo toliko pa tud ne, ker tako povečaš hitrost in še bolj trdo priletiš.

Glede na krivuljo skakalnice bi bilo najbolje še 5m podaljšat pa pristat s težiščem bolj nazaj v bolj klasičen predolg "pristanek".

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Sej se vid na posnetku, da je vlekel kolikor se je dalo. Problem je bil, ker je zmanjkalo vzgonskega vetra in je padel v praznino, zato je tudi tako štorasto padel... Če bi imel spodaj še kaj vetra bi letel še par metrov, samo dvomim, da bi pristal brez padca...bi šlo enostavno predaleč in bi se mu zgodilo podobno kot Ahonnenu 2005 v Planici
wink-1.gif

Škoda, da se je to zgodilo ravno sedaj. Res je v vrhunski formi, pa še pred prvenstvom. Dvomim, da bodo naši brez njega videli ekipno kolajno v Vikersundu. Ampak pustimo se presenetit
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik superfly pravi:
Sam zarad butaste žirije. Naj grejo nekam.

Pa kaj je žirija tu kriva? Žirije so še preveč previdne, naj ljudem pustijo, da letijo v poden, je vsaj zanimivo.
Če gre predaleč, naj letalec pač skrajša. Ne pa, da zaradi 5 dobrih človek ostale gleda, kako skačejo tam nekam okoli 150m ...
Žirija (predvsem Tepeš in Hofer) ve, v kakšni formi je Prevc. Pa so mu kljub 3 m/s vzgornika pri 180m, dali zeleno luč za skok, spodaj pri dnu, pa je bila "luknja", kot se je izrazil Prevc. Logično, da bo tak skakalec v takšni formi ob tako veliki zaletni hitrosti letel (pre)daleč, potem pa ob "vakuumu" padel na tla...

Drugače pa čestitke našim letalcem, in pa seveda tudi Janusu, čeprav se je marsikaj pred sezono govorilo, pisalo... Žal se je komaj v tej sezoni videlo, da je Zupan bil kar velika zavora naših skakalcev.

Kdo je v kaksni formi, mora bit vseeno. Za vse enak zalet (in to taksen, da je tekma zanimiva, ne da jih 90% pade dol nekje na sredi hrbtisca), in dokler je vezer znotraj neke za vse enake moje, se skace. Vse ostalo je bullshit.

jabi

Zelenc'
20. feb 2012
29
0
1
Murkec ti nisi nobenga premagal......
sam sebi si prevelka ovira.

Voluhar po naših športnikih pluva, nato pa se kiti....

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Nekdo (kak Kazahstanec, ali pa kak no name Francoz, Hautamaeki ipd.) bo doskočil pri 100 m, Prevc, Kranjec, Ito, Koch ipd. pa pri 270 m...
tongue-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kdo je v kaksni formi, mora bit vseeno. Za vse enak zalet (in to taksen, da je tekma zanimiva, ne da jih 90% pade dol nekje na sredi hrbtisca), in dokler je vezer znotraj neke za vse enake moje, se skace. Vse ostalo je bullshit.

A to si statistično izračunal?
tongue-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Naj se avtomobilov drži ja....o skakanju žal nima pojma.
tongue-1.gif

SJTV ne moreš kr neke črte potegnit čez te stvari, če bi šlo tako, bi bilo vodstvo tekmovanj tudi navdušeno, ker skoraj ne bi meli dela.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Lej, skakalne tekme sem nehal gledat, ker so bedarija. Že tako je debilno, da neke ocene za slog talajo, tole je pa negledljivo. Vsak nekaj iz svojega zaleta, pa neke korekcije, pa za veter, pa nekdo skoči 10m manj pa je boljši. Sorry, to je debilno. Zakj pri fuzbalu en lep gol s 35 metrov v vogal ni vreden 3 pike, en boljkotne naključen iz prerivanja pred golom pa 1 piko. Saj je prvi toooliko lepši.
In skakanje je outdoor šport, torej se je treba s spremenljvimi razmerami sprijaznit.
Mimogrede: kolikor vem, skakalne tekme zadnja leta stalno izgubljajo gledanost na TV. Ugibam, da imajo te bedarije kaj s tem ...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Lej, skakalne tekme sem nehal gledat, ker so bedarija. Že tako je debilno, da neke ocene za slog talajo, tole je pa negledljivo. Vsak nekaj iz svojega zaleta, pa neke korekcije, pa za veter, pa nekdo skoči 10m manj pa je boljši. Sorry, to je debilno. Zakj pri fuzbalu en lep gol s 35 metrov v vogal ni vreden 3 pike, en boljkotne naključen iz prerivanja pred golom pa 1 piko. Saj je prvi toooliko lepši.
In skakanje je outdoor šport, torej se je treba s spremenljvimi razmerami sprijaznit.
Mimogrede: kolikor vem, skakalne tekme zadnja leta stalno izgubljajo gledanost na TV. Ugibam, da imajo te bedarije kaj s tem ...
Jaz tudi ne komentiram in ne kritiziram Avto magazin-a, ker ga ne berem...
zmaga.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
467716-post_slo.gif

Pač so obdržali tradicijo glede sloga in ocenjevanja, isto pri fucbalu nočejo nobene tehnologije, pa bi brez problema fucbal naredila veliko bolj pravičen ipd.

Korekcije točk so pa odlična stvar, kočno ni sama loterija sicer pa niso točke zastopane v taki meri da bi odločile tekmo, še vedno ti bolj pomagajo razmere. Recimo Kranjcu nič ne pomen 1km/h na zaletišču pri poletih, če ma mal vzgonca in tako še profitira, kak stare bi pa sral kako ravno pred našim spuščajo zalet.
stupid-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Meni je sedaj skoke še boljše gledat, ko imam en kup enih parametrov za preračunat. V tem uživam. Komaj čakam na tekme.
cheer.gif

Žal so skoki tako napredovali, da je bil poseg v spreminjanje zaletišča žal nujnost. Predvsem na letalnicah, kjer se razlika med tekmovalci samo še potencira.
Žal je Stare primeren samo še za strokovnega komentatorja pri skokih če se kdo poškoduje, kar kot zdravnik obvlada. Spreminjanje zaletišča in vetrovni odbitek mu pa še vedno nista jasna. Jasno mu je samo to, da so naši v vsakem primeru prikrajšani.
bonk.gif

S klasičnim slogom so skakalci skakali kot klade. Tam je odločal odriv, kater kot letenja si vzel in lep telemark. Veter (vzgonc, v hrbet ali bognedaj sunki), so imeli v primerjavi z V slogom zanemarljiv vpliv.
So pa takrat bolj grdo padali in to predvsem zaradi velikih višin letenja. Vrh doskočišča je bil veliko nižji in vsi so skakali v isto luknjo, sedaj so doskočišča lepše narejena, se pa naredi, da zaradi tega nek Kazakhstanec pristane na vrhu hriba. V času npr. ko je Ploc padel v Harrachovu se to ne bi moglo zgodit, ker so bili nad 100 m dolžine še vsi za eno stolpnico visoko.

Evo še posnetek:

Nazadnje urejeno:

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Meni je tudi sedaj večji užitek gledat skoke. Že s tega razloga, ker sem včasih skoraj fasal živčnega, ker sem na začetku prvih 20-30 skakalcev gledal kako so pristajali na puklu
crazy1.gif

Sedaj pa zvišajo/znižajo nalet, ni prekinitev serij (no ja, razen, če se avstrijcu zalomi
smirk-1.gif
). Sistem mi je zanimiv, treba bo nekaj stvari še dodelati, drugače mi je pa kar pozitiven 'dodatek' skokom...

http://www.sportlemon.tv/v-2/16/108/v-370928.html

Če bi kdo gledal prenos kvalifikacij iz Vikersunda...

Pa še komentar na video: Kako se je razpakiral
crazy1.gif
Sem že velikokrat pogledal tale posnetek, ampak se vsakič znova čudim, da je tole dejansko preživel.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Jao Peter. Kok ga je škoda. Kaj bi danes in jutri naredili Avstrijcem in Norvežanom.