Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz sem si zdaj naročil NEW Philips X-treme Vision H4, naj bi imele +100% svetilnost in podaljšano življenjsko dobo.
Še sreča da noben ne ve kaj tile 80%+ ali 100% plus pomenijo...
Kolikor sem jaz čul, gre nekako tako... Ko razvijajo žarnico primerjajo snop običajne žarnice in njihove žarnice. Način delovanja optimizirajo (življenjska doba vs. svetilnost) na celem območju snopa toliko časa, da nikjer output ni čez meje, ki jih določajo predpisi. Te številke +50% in +100% pa dobijo tako, da primerjajo tisto točko na serijskem snopu in tisto točko na njihjovem snopu, med katerima je največja razlika. Se pravi v teoriji je možno, da je teh +100% tam, kjer so povsem neuporabni.
Btw.
Iz mojih izkušenj določene razlike med najcenejšo žarnico in Xtreme power ter podobnimi obstajajo, vendar - moje mnenje - niso nič posebnega. Bolje sveti, ni pa toliko, da bi rekel "uau, pa je res razlika." Če pa je žarnica še pobarvana, pa te prednosti itak izginejo. Največ po najbolj simpl in najcenejši poti pridobiš na svetilnosti, če v luč vtakneš močnejšo halogenko - 70, 80, 90W. Tu pa so lahko spet drugi problemi
Sicer pa tako... Ponoči ob lepem vremenu vse sveti dobro. Megla, dež in podobno - takrat se šele vidi, iz kakšnega testa sta žaromet in žarnica