fejk xenon ali kaj drugega

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
No ja...
Prvo vgradnjo sem menjal po 3 letih. Nato pa po 6 mesecih prvega Nightbrakerja. Sedaj čakam da crkne še na drugi strani...

Za kratke luči so ponavadi prvovgradnja "night&day" žarnice, torej namenske dolgoobstojne žarnice, ki res držijo dolgo! Smo svetijo pa absolutno slabše.

Se pa halogenske žarnice s časom obrabijo (pada svetilnost), tako da bolje bolj pogosto menjat kot pa kupovat neke dolgoobstojne. Recimo na eno leto je meni čisto cool da malce preverim žarnice in napeljavo, če bi mi crkovale na 3 mesece bi pa popizdil!

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ne-ne-1.gif

daljša žica je vse prek kot rešitev. Sigurno ti pade napetost, lahko celo za 1 V, potem pa luči konkretno slabše svetijo, žice je bolše dat čimkrajše in debelejše ter jih vezat direkt z akumulatorja na žarnico (vmes damo seveda rele za vklop), tako lahko izboljšamo svetilnost, pa tudi nihanja napetosti ni tako velikega če so kabli direkt na aku.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
No ja...
Prvo vgradnjo sem menjal po 3 letih. Nato pa po 6 mesecih prvega Nightbrakerja. Sedaj čakam da crkne še na drugi strani...

Ve kdo kako se obnesejo Night Breaker Plus ?
Naj bi imele 50% daljšo življenjsko dobo kot navadne NB.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz sem si zdaj naročil NEW Philips X-treme Vision H4, naj bi imele +100% svetilnost in podaljšano življenjsko dobo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz sem si zdaj naročil NEW Philips X-treme Vision H4, naj bi imele +100% svetilnost in podaljšano življenjsko dobo.

Še sreča da noben ne ve kaj tile 80%+ ali 100% plus pomenijo...

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Imel sem enak problem pri takrat novem Peugeotu 207.... dobesedno ob točenju goriva sem menjal žarnice
bonk.gif

bil sem sicer proti xenonu brez leče, potem sem pa imel dosti vsega in kupil xenon kit z odrezanim snopom svetlobe, ki malo manj blešči v vse strani... zdaj je 2 leti odkar je to zmontirano v avtu in nisem manjal ničesar! dela kot je treba, sveti lepo v tla in ne nasproti vozečemu v glavo...

Res da ni čisto po zakonu, ampak so me v tem času kar parkrat ustavili policisti, tudi ponoči in me noben ni vprašal za žarnice.

PS: Mogoče se bo kdo vprašal zakaj nisem težil na srevisu ko je bil avto nov
smirk-1.gif
ni čudno da so vmes že izgubil zastopstvo

B81

22. jul 2007
37.617
10.911
113
Ni žarnice, ki bi v vseh pogojih, torej dež, tema, mrak.....svetila bolje od originalne, pa sem sprobal veliko žarnic že...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se kar strinjam s tabo. Osebno ne opazim (ponoči) razlike med Night braker in navadno žarnico (H7, leča za zasenčeno luč) razen v ceni žarnice. Ker sem bil naiven bom sedaj porabil zalogo do konca...
frown-1.gif

B81

22. jul 2007
37.617
10.911
113
V avtu imam ne vem katero firmo, za h1, h7 in one majčkene sem dal prek 60 eur. Saj kak mesec je dobro svetilo, ampak ko je mrak in dež skupaj, se ne vidi na tleh nič. Ko da bi bila neka redka svetloba, ne gosta. Če se že dela ksenon, se naj da prave žaromete in prave komplete.

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Še sreča da noben ne ve kaj tile 80%+ ali 100% plus pomenijo...

Kolikor sem jaz čul, gre nekako tako... Ko razvijajo žarnico primerjajo snop običajne žarnice in njihove žarnice. Način delovanja optimizirajo (življenjska doba vs. svetilnost) na celem območju snopa toliko časa, da nikjer output ni čez meje, ki jih določajo predpisi. Te številke +50% in +100% pa dobijo tako, da primerjajo tisto točko na serijskem snopu in tisto točko na njihjovem snopu, med katerima je največja razlika. Se pravi v teoriji je možno, da je teh +100% tam, kjer so povsem neuporabni.

Btw.
Iz mojih izkušenj določene razlike med najcenejšo žarnico in Xtreme power ter podobnimi obstajajo, vendar - moje mnenje - niso nič posebnega. Bolje sveti, ni pa toliko, da bi rekel "uau, pa je res razlika." Če pa je žarnica še pobarvana, pa te prednosti itak izginejo. Največ po najbolj simpl in najcenejši poti pridobiš na svetilnosti, če v luč vtakneš močnejšo halogenko - 70, 80, 90W. Tu pa so lahko spet drugi problemi
smirk-1.gif

Sicer pa tako... Ponoči ob lepem vremenu vse sveti dobro. Megla, dež in podobno - takrat se šele vidi, iz kakšnega testa sta žaromet in žarnica
smile-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja seveda pol si pa še parabolo skuriš zaradi povečane toplote, ko pa je enkrat luč not rumena ti pa ne pomaga nobena žarnica več... Začaran krog.