FBI išče Mariborčane

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
ki so napisali nevaren virus.
Trije Mariborčani so se znašli na seznamu najbolj iskanih osumljencev FBI s področja računalniškega kriminala. Šlo naj bi za nekdanje študente mariborske fakultete za računalništvo in informatiko, vsi trije pa so mlajši od 25 let. Bili naj bi tesno povezani s špansko kiber-kriminalno združbo Mariposa network.

Kot poročajo Slovenske novice, naj bi predstavnik FBI pred dvema tednoma zaprosil za pomoč slovenske oblasti, hkrati pa izrazil željo, da bi zaslišanje mladeničev pri nas opravili njihovi agenti.

Člani hekersko-kriminalne združbe so menda napisali in razširili virus, ki je kradel podatke o kreditnih karticah, podatke za dostop do spletnega bančništva ter druge zaupne podatke. Govori se, da naj bi z njim okužili računalnike v treh četrtinah podjetij, ki se nahajajo na seznamu najuspešnejših 1000 ameriških podjetij, ki jih izbira revija Fortune. Prav tako naj bi z virusom okužili računalnike v več kot 40 ameriških bankah, zato je preiskavo prevzel FBI.

Sledi so preiskovalce najprej vodile do španske skupine Mariposa network, od tam pa v Slovenijo. Po neuradnih informacijah naj bi bili mariborski hekerji celo avtorji enega najnevarnejših virusov doslej, ki ga večina antivirusnih programov ne zazna.

Vir

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
A to je zadnjič nagajalo na alterju...
17758-icon_confused.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
vsa čast tem pubecem
očitno so v ZDA sami tepci še, da jim folk z lahkoto pobira podatke in vdira v sisteme
dostop do spetnega bančništva je vsaj pri nas nemogoč brez generatorja varnostne kode...
si pa po moje ameri vseeno malo preveč privoščijo.. kam pa bomo prišli, da bodo njihovi tepci zasliševali naše osumljence
oni pa skoraj da napovejo vojno državi, če kdo hoče državljana zda zaslišati ali zapreti

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
dostop do spetnega bančništva je vsaj pri nas nemogoč brez generatorja varnostne kode...

Ah, kje. Kar preberi si teme Alter vseznalcev, ki v nebo hvalijo certifikate in se zgrazajo nad idejo RSA kljucka
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
vsa čast tem pubecem

Podpis.

Sicer jim pa ne preti nič hudega. Če so res taki mojstri da so pohabli tričetrt njihove mreže podjetij,
imajo prec garantirano tajno službo.

Oni pubec z zadra ki je pri 15ih (ali manj se ne spomnim) prebil neko varnostno obzidje (nase, cia, nevem nekaj hudega)
je takoj zapustil hrvaško v njihovem spremstvu. Vrjetno ga niso peljlai v zapor, saj potem ni bilo ene novice kaj se dogaja dalje...

Ista finta če napišeš program ki banki neznanokam odliva denar jim ga lahko takoj prodaš.

Bral sem da je takih mojstrov dosti, ampak banke pred strahom da bi zgubile ime, stranke in posledično kreditojemalce ter varčevalce
raje "požerejo" tistega jurja ki se je zgubil kot pa da bi o tem javno govorile.

Kdo bo pa dal denar v banko ki ima luknjo in d3enar odteka v črno jamo.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
hm, ja no, verjamem, da tudi take banke pri nas obstajajo..
za nekaj jih vem, da samo z generatorjem cifr lahko kaj narediš. ostalo je lahko zgolj vpogled.

naših državljanov pa se po zakonu ne sme izročati drugim državam. tudi če so to ameriške opice

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
vsa čast tem pubecem
očitno so v ZDA sami tepci še, da jim folk z lahkoto pobira podatke in vdira v sisteme
Primer Robert Škulj ti je torej neznan.
Ja, mi smo perfektni. Svet se zgleduje po nas...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ej totalni bebci.. za 40 jurjev jih bodo pofukal za ceu lajf + še davčna + nevšečnosti, pr zaposlovanju... Kdor misli, da jim bodo kr ponujal jobe v tujini se prekleto moti....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Dej cedevita ne pametuj...

ne veš osnovnih pojmov računalništva in klele zmerjaš folk za butaste... u resnic pa sam niti netbiosa na karti ne znaš recimo ugasnt...
Večina pizdarij je z prevzemanjem sej itd...

Krajo kreditnih kartic pa plačujejo predvsem uporabniki sami, banke pa posledično računajo vedno večje stroške, zaradi varnosti komitentom....

Ti fantje so navadni kreteni, katerih bo 40 jurjev zaznamovalo celo življenje + kazen... Car je tisti, če že lopove imenuješ za carje, k legalno pokrade miljone in zato niti malo ne odgovarja in ne ti loleki, kateri bodo zdej jokcali...

zadnji se je obesil, bil pa je brez keša...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
že to da vprašaš na kateri karti
dost pove, o tvojem znanju....

na network karti, zakaj se pa netbios uporablja je pa brezveze ovci razlagat..

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.944
113
v lokalni ostariji
joj to pa mene zanima zdej reality a mi lahk mal razložiš k zdej me je pa strah da mi nau kdo € cuknu...

a to morš dol odlotat ta netbioneki? a to me prek tega lahk ukradejo?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
točno to stein... fora je pa da totaln abrveznik za uporabo računalnika zmerja da je folk butast...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
ja, ja vem za onega, ki je se sam fental
lj banka je itak pojem zase. vse jim delajo drugi, zagonijo denarja za brezvezne zadeve itd. zaradi tega je tudi že kak diretore odletel itd itd
koliko se spomnim so dosedaj edino oni imeli že večkrat težave glede tistega klika. sicer pa ne vem kako imajo sedaj in me niti najmanj ne zanima
tam ko ni generatorja številk tam je štala.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Jasno da so carji saj so naredili "program", ki je deloval zelo dobro; prodali so ga le napačnemu kupcu ki ga je (preveč) zlorabil .. pač, program je program, sej če bi isti program napisali za ameriško vlado ali pa rusko bi dobili pa doživljensko rento in bi veselo živeli do konca življena od tega.

Sicer pa poglej z njihove strani, "program" bi lahko prodali tudi AV firmam. Verjento so ga mislili oz. je tista firma kateri so prodali rekal da ga bodo uporabili za testirat nov AV produkt! A je to nelegalno?
grims-1.gif

Pa pri dosti novicah piše narobe .. oni niso NIČ zaslužili od kraje kreditnih kartic, ampak je to služilo tisto špansko "podjetje", ki je te podatke prodajalo "kupcem". Virus kot tak je bil samo orodje in je bil prodan kot koda oz. program, verjetno celo na legalen način! Od kjer so ga spravili v svet, tam so tudi krivci za "škodo" in to niso bili tile študenti ampak kar lepo organizacija, ki je kodo kupila.

Torej upam, da bodo reveži vsaj za diplomsko nalogo lahko uporabili svoj "projekt"!
evil.gif