Citat:
Uporabnik ganges pravi:
Pozdravljeni
Odločil sem se adaptirati Marles hišo, ki je bila postavljena enkrat v 80 letih. Hiši nič kaj dosti ne manjka, če za kurjavo se je plačevalo ogromno in sem se odločil zatesnit okna in narediti fasado. Spodnji del je seveda zidan, zgornji pa Marles. Nisem še bil na podstrešju, da bi preveril kaj pomeni les na zgornjem delu, ki gre v trikotnik do slemena... (ladijski pod). Ali to dejansko zapira podstrešje ali je to samo za okras. Ker ta ladisjki pod bi ob namestitvi fasade vsekakor odstranil.
Hkrati me zanima konkretno s kakimi sidri se izolacijske plošče sidrajo v montažno hišo? Ali so to sidra za les? Klasična sidra za zidake sigurno niso primerna za to... Dal bi vsaj nekaj sider na m2 za ziher... Pa ne vem ali ob sanaciji lahko lepim s PU peno za izolacijske plošče ali mi je bolje uporabiti kalsično lepilo v prahu?
Hvala vnaprej za nasvete
Lep pozdrav
Upam, da nisem prepozno videl tvoje objave, v glavnem če te kaj zanima, smo lani popolnoma prenovili 25 let staro Marles hišo (okna, vrata, fasada, hidroizolacija, drenaža, škarpe, zasteklitev balkona, podiranje sten....), imam tudi okoli 1000 fotografij med prenovo, tako da če je stvar še aktualna lahko probam pomagat.