Family car za malo dinarja

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
kaj pa stara laguna karavan? po mojem ima ogromen prtlažnik, dobiš pa kar solidno zadevo že za kakih 2500

Tole je jackpot, ce dobis od kaksnega prvega, drugega lastnika. Neverjetno zanesljivi avtomobili in v udobju dalec nad razrednim povprecjem

tako? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3320221&show=1
ima veliko placa? ker karavani se mi zdi, povečini niso dosti večji kot limuzine

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
bi vzel Milan bi vzel
grin1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ja sam espace boš popravljal kot nor... poznam 5 komadov k majo dizle in vsi jamrajo... poznam kr neki k majo sharanae bencinarje, pa noben nč..

žre pa, tega ne zanikam, ampak suma sumarom se dobr pele in nekih blaznih okvar

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tudi sam bi se espaca dizla izognil. Ampak če se ne motim je tukaj govora o starejšem modelu in bencinarju povrhu, ki so pa daleč od česa problematičnega.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Tudi sam bi se espaca dizla izognil. Ampak če se ne motim je tukaj govora o starejšem modelu in bencinarju povrhu, ki so pa daleč od česa problematičnega.

Espace te generacije je zanič v vseh pogledih .. 2.2 dizel motor (in 3.0) ga delata še posebej zanič in posledično je na listi "neželenih" vozil pri vseh, ki hendlajo avte.

Vozilo je plastično kar je edina dobra stvar saj ti na polju ne bo zarjavel 20 let, ima pa velike probleme s tesnjenjem (voda se nabira MED vrati) posledično crknejo vsa elektronska pomagala (centralno, šipe). Dvoconska klima je v večini vozil enoconska ali pa jo sploh ni (ventilatorji crknejo zelo radi); naprej je problematičen tudi menjalnik (precej ga je narejenega iz aluminija in ne zdrži obremenitev), ležaji na zadnji kolesih so potrošni material sploh če voziš kaj več kot pa samo prazen avto (7 sedežev oz. si obrtnik). Servo volan ima eno serijsko napako in včasih "ne dela", zadnje okno zarusta in se posledično ne da uporabljat oz. ga ponesreči razbiješ (vprašaj lastnike koliko jih ima še original?!) ...

Sej bi še našteval ampak se trenutno ne spomnem. Skratka en VAG sharan (alhambra) je 3x boljši avto v tem pogledu!

Edina dobra stvar je notranjost - ta je funkcionalna, prostorna pa tudi sedeži niso slabi .. ampak še vedno si je bolje narediti brunarico za vikend kot pa živet v espacu!
evil.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
da se razumemo, avto po funkcionalnosti je super, samo kergakol poznam pluva čez njega, notranjost je fenomenalna za familijo....

sharan pa je pocen in zihertrotl, edina stvar k vem da nagaja je motorček brisalcev (ni nujno) in nosilc motorja... to je pa tud vse...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Cist tko, malo mimo. Z mojo sva na zacetku imela felicijo. Za dober teden kampiranja sva imela toliko robe s sabo, da bi okomot se 2 peljal s sabo. Brez prtljage, se razume. Zamenjal za mondeota karavana. Prvi dopust s tem vozom je bil na meji katastrofe. Komaj sem plac nasel za volanom in ona zraven. Pojma nimam kaj sva vse vzela. Naslednji dopust je bil z istim avtom, 6 mesecev star otrok + vsa prtlaga od frenda in njegove ker sta sla z motorjem. Za 14 dni. Je karavan mogel na servis, tako, da je r19 peljala na dopust. Spet vse not spravil+ neke stvari, ki sem med potjo nabavil. Kar koli bos nabavil, slej kot prej bo enkrat placa zmanjkal. Aja, truge nimam.je pa res, da v kakega cliota ali polota ( to poznam) ne gre toliko not, kot r19. Zanimivo, se golf plus ma manjsi plac zadaj, vsaj tako sva vidla s frendom. Merilo je bila dojencova oprema
tongue-1.gif
.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
vem
grin1.gif

še nekaj sem gledal . . . kakšna mnenja
C Berlingo, R Kangoo, čepram mi ta tip avtov sploh ni všeč
crazy1.gif
zna pa bit praktičen

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
kaj pa stara laguna karavan? po mojem ima ogromen prtlažnik, dobiš pa kar solidno zadevo že za kakih 2500

Tole je jackpot, ce dobis od kaksnega prvega, drugega lastnika. Neverjetno zanesljivi avtomobili in v udobju dalec nad razrednim povprecjem

tako? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3320221&show=1
ima veliko placa? ker karavani se mi zdi, povečini niso dosti večji kot limuzine

laguna ima že v limuzini kar konkreten prtlažnik, ta verzija karavan ima pa praktično ravno streho in zadnja vrata, tako da je po mojem dobra izbira, jaz bi gledal 1.8 16v ali 1.6 16v bencince

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Pa sej tle gre za stari 2.2 motor, teji ne krepavajo?

@Nalim: Ti se pa kr nočeš znebit te MPV, a?
grin1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
@Nalim: Ti se pa kr nočeš znebit te MPV, a?
grin1.gif

Veš, avto je do konca zje..n, skupaj ga držijo še samo okvirji od tablic, edino kar sem vanj vložil v času lastništva je bil čas za photoshopanje z neta snetih slikic na moje dvorišče.
evil.gif

LP,

Milan

p.s. Malo heca mora biti. Nekaj bo zgleda na tem, kar so pisali naši literati: Slovencu je potreba po trpljenju vgrajena v gene in enostavno *mora* kupiti avto, s katerim bodo problemi.
Pri rabljenih avtih se to pozna tako, da so edino merodajni letnik, kilometri na števcu in cena avta. Stanje in (pri ta poceni primerkih) vnaprej programirana vlaganja so drugotnega pomena.
Do sedaj sem še vsak avto prodal in brez izjeme so vsi novi lastniki bili zadovoljni z nakupom.
cool-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Razumem, da ga nočeš dat "pod ceno", samo vedno manj boš dobil zanj, ane..?
smile-1.gif
Zdraj druga stvar je, če se avto uporablja.

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Tam okol 10-12 normalno, da se pa tud pod 10 pelat.. če pa goniš, gre pa tud na 17 več ne... Ni tko grozn, pa še gre fest...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Razumem, da ga nočeš dat "pod ceno", samo vedno manj boš dobil zanj, ane..?
smile-1.gif
Zdraj druga stvar je, če se avto uporablja.

Bolj kot denar me moti zasedenost garaže, saj je zaradi MPVjke eden od ostalih avtomobilov zunaj. To zimo Mazda res ni videla snega in mokre ceste, saj sem preganjal štiripogonce
cheer.gif
a sedaj počasi prihaja primernejše vreme in bo se bo spet na cesti sama izplačevala zaradi poceni vožnje na plin.

Zgodb o resnosti 'kupcev' raje ne bom našteval, je pa stvar taka, da tisti, ki bo avto prišel pogledat, ga bo tudi peljal. Z avto.net dilerčki brez bontona, kateri ti v sporočilo napiše samo 'Dam xyz' se ne mislim ukvarjati - tak dejansko išče nekaj, kar se drži skupaj in ima prometno dovoljenje.

Resen kupec bo avto prišel pogledat in takrat so možni dogovori o ceni.

LP,

Milan

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
rad bi kupil nek malo veči avto, karavan ali pa enoprostorca ala Rsenic za nekje med 2000 in 2500 €
čim mlajšega, čim manj km seveda
grin1.gif
ali je diesel, al bencinar ni ravno pomembno (delam cca. 100 km na dan)
vsak predlog dobrodošel
nahrung002.gif

Kaj pa opcija da daš neki pologa pa prevzameš leasing?
Mam to opcijo če te zanima ima pa avto porabo cca 5L
wink-1.gif
pa Btw je orng Family car l 05`...

Če te zanima na ZS

LP,S

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa ne ta, 2.2 dTi. To ni ista mašina kot 2.2 dCi...
2.0 16V ima 102 kW in veš kaj to pomeni pri zavarovanju...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jaz sem kupec enega izmed bivsih vozil Milanove flote. Ker se mi ne da pogovarjati po telefonu oz. vsled slabih izkusenj imam rad stvari crno na belem. Magari po emailu. Mi je potrpezljivo odgovarjal na zgodovino avtomobila, po nekaj poslanih mailih sem se en vecer odpeljal 150km iz gorenjske v stajersko prestolnico, mracilo se je ze in pricelo dezevati. Avto je bil kljub temu sveze opran, zunaj in znotraj. Na hitro pogledal zadevo ampak ni bilo treba, ker ze po pogovoru vidim s kom imam opravka. Najvec o avtomobilu pove prav slika prodajalca.
Zadevo zaaral, se navozil se z njegovo predelano turbo petko hvala naliM
aplauz.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Jup, še sedaj pogledam z nostalgijo za vsakim E34 Touringom.
srce-1.gif

Takle je bil po 12letih uporabe.

LP,

Milan
888570-Levospredaj-small.jpg

Priponke

• 888570-Levospredaj-small.jpg
    888570-Levospredaj-small.jpg
    40,9 KB · Ogledi: 96