F1 novice sedmič

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
A dej ne seri... padal bo dež, varnostni avto 3X na stezo, predno se bodo vsi postavli pa pripravli na ponoven štart, pa krog za ogravenja, pa kaj jest vem še vse, bosta 2 uri namenjeni dirki mimo, odvozili bodo pa 28 krogov....
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Problem ponovnega štarta je, da lahko pride do sranja. Štart za SC skoraj nikoli ne ponudi prehitevanja in prav je tako. S ponovnim štartom pa bi lahko nekdo, ki je prej imel ogromno prednost, padel za par mest. Sicer to pripomore k bolj atraktivni dirki, ampak naj potem enostavno prekinejo dirko, postavijo vse bolide nazaj na štart (razen če je nesreča tam) in potem nadaljujejo, brez da se vozijo X krogov za SC in trošijo gorivo, posledično pa je dirka krajša in manj zanimiva, kot recimo kanada. Nekaj delat tako, na pol, mi ni simpatično.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Saj po mojem bo tako. Nesreča, pošljejo SC na stezo, ki počaka prvega, ko ga prvi dohiti pridejo do štartno-ciljne ravnine in se postavijo na mesta kot so razvrščeni...počakajo da pridejo vsi, ta čas morajo varnostniki čim hitreje umakniti vse kar je potrebno umakniti in takoj ko umaknejo zopet štart.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Če bo tako, potem super, da ne odštevajo krogov. Čeprav lahko potem pride do tistega, da dirko prekinejo, ker traja več kot 2h - kateri smartass si je to zmislil in zakaj, ne vem, ker potem smo na istem, kot da če vozijo pač za SC...

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
A dej ne seri... padal bo dež, varnostni avto 3X na stezo, predno se bodo vsi postavli pa pripravli na ponoven štart, pa krog za ogravenja, pa kaj jest vem še vse, bosta 2 uri namenjeni dirki mimo, odvozili bodo pa 28 krogov....
bonk.gif

Ker za SC se ne morejo ko se le ta umakne postavit na štart in štartat ne?
bonk.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Problem ponovnega štarta je, da lahko pride do sranja. Štart za SC skoraj nikoli ne ponudi prehitevanja in prav je tako. S ponovnim štartom pa bi lahko nekdo, ki je prej imel ogromno prednost, padel za par mest. Sicer to pripomore k bolj atraktivni dirki, ampak naj potem enostavno prekinejo dirko, postavijo vse bolide nazaj na štart (razen če je nesreča tam) in potem nadaljujejo, brez da se vozijo X krogov za SC in trošijo gorivo, posledično pa je dirka krajša in manj zanimiva, kot recimo kanada. Nekaj delat tako, na pol, mi ni simpatično.

...ker to da recimo letos nekdo ki ima 40 sekund prednosti izgubi vse in se mu zadaj prilepi na 0.200 za rit pa je fer ne? SC ven, furajo za njem, se umakne v bokse, uni se postavijo na špure in Charlie začne proceduro. Če pa starine pri FIA mislijo da bodo mehaniki z laptopi uletel ven pol pa naj grejo nekam ker to ne bo za gledat.
bonk.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
hysterical-1.gif

Kva dela tem starinam....
hysterical-1.gif
Verjamem da je njim še 35 v coni 30 adrenalin...

Tako kot gre danes F1 v napačno smer na vseh področjih, mislim da bodo v 2018 dirkali na treh dirkališčih, ker jih bodo drugje odhebali, kdo bo pa organiziral snoozefest....in potem bo Bahrajn 3x, Monaco 3x in brazilija 3x in to bo sezona.
hysterical-1.gif
Furali bodo pa na lesenih kolesih ker je treba šparat, več kot 80 bo šlo pa samo s kersom...pa še to bo treba šparat, ker štrom žre......

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
V ITA je pomoje upadlo zaradi zanič ferarija, ITA navijajo samo za ferari in če gre ferariju slabo, zgubijo interes.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.711
1.062
113
Ja bol ne, kot vidmo. Ferari je kanta, verjamem da jim je hudo to gledat. Moram pa rect da se mi ze sladko zvizga za to sranje (zal ampak je res tocno to)... Sm neki casa se mislu, da to pocnejo zato, da bi kao umetno nabil zanimanje za Formulo E, samo sm kmal vidu kaksen jajc je sele tisto... Bernija in ostale starudije stran, ni druge. Enostavno ne razumejo vec al majo pa kako interno tekmovanje kdo se bo bolj debilno zmislu. Ta F1 ze 10 let ni vec to, ceprav nekateri hvalijo kako je varna pa to... pusiland cisti...

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Haha, psihološka vojna se stopnjuje:

http://www.rtvslo.si/sport/formula-1/hamilton-vn-nemcije-ni-rosbergova-domaca-dirka/341375

Res mi je žal, da je rosbergu crknil avto na VN anglije (namerno mogoče?), ker zdaj je lojz dobil krila očitno.
Dvomim da namerno, ni to Foter-Rubens al pa Vettel-Webber. Ima meca tako prednost, da tudi če se dvakrat počita med sabo njih boli patak...Sam sicer v tem dvoboju mislim da je Lojze boljši dirkač, ampak vseeno mi je Nico bolj simpatičen kot pojava. Lojz mi z unimi minđušami v ušesih in popravljanjem frizure cel cajt podijuma počasi najeda. Se mi zdi da je vsako leto bolj "lep"? Tri leta nazaj je bl pobrit pa basta, zdaj pa neke kodrčke češlja gor na podiumu...
17758-icon_confused.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Če bi williams imel hamiltona in rosberga bi se borili za prvo mesto. Nuff said. Tako pa ima dva podpovprečna voznika.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Če bi williams imel hamiltona in rosberga bi se borili za prvo mesto. Nuff said. Tako pa ima dva podpovprečna voznika.

Ja mogoče na zadnjih dirkah, kaj pa prej ko je bil merc 1.5sek pred vsemi?!