Excel - kako tole filtrirati?

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
956
93
28
Ljubljana
Delam neke web query-je in se mi takole zapiše v celico. Kako samodejno urediti tale drugi vnos, da bo v istem zapisu, kot je v celici pred njo - se pravi kako ostraniti tekst, da ostane samo številka?
749470-Filtriraj.png

Priponke

• 749470-Filtriraj.png
    749470-Filtriraj.png
    8,8 KB · Ogledi: 184

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Delam neke web query-je in se mi takole zapiše v celico. Kako samodejno urediti tale drugi vnos, da bo v istem zapisu, kot je v celici pred njo - se pravi kako ostraniti tekst, da ostane samo številka?

Za prvi del uporabiš preprost search&replace .. daš search tega "Pri nas samo EUR " (ne pozabi presledka na koncu) in replace z "" (ničemer) .. tole ti odreže prvi del do številke. Potem za drugi del pa nek regex ki (%) -> "oklepaj nekaj zaklepaj" pretvori v nič oz EUR znak. Ker že dolgo nisem uporabljal excela ti ne znam povedat kakšna je funkcija, je pa v stilu kot sem napisal.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik man007 pravi:
Lahko tudi uporabiš funkcijo Besedilo v stolpce in razdeliš celice v več celic in omejiš v eno le številko.

Tudi, se najlažje!
cheer.gif

Sicer pa za avtorja teme .. pišeš da delaš web querije, tu pa sprašuješ za excel?!
rolleyes-1.gif
A ni lažje napredne funkcije zganjati že v web querijh (SQL al kaj imaš), tako da dobiš čisti output?

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
956
93
28
Ljubljana
Hja, ne vem kako bi drugače. Trenutno je tako, da iz trgovin na spletu preberem ceno (Podatki/Iz spleta), ki se zapiše v tabelo, nato pa naredim primerjave - nacenejši, najdražji, preračuni, ...