No sam ta ureditev Florentinu tud ne bi bla všeč.Sam vprašanje časa, preveč dnarja se obrača tukaj. Štekam željo širitve LP do raje na vas, vendar j. ga. z razlogom je bila to včasih liga top 16 ekip oz prvakov. In en Real nima nič od tega da igra tekme z Ferencvarosom itd..
Bolj sem šokiran, da so ga tako scat peljali Mal humorja, zdej bodo vsaj vsi slovence poznal. Tisti ki so fuzbal "zjebal"
Itak da ne sam on. Je pa gazda in prvi odgovorni. Žal. ta pravniški atitude mu je k bumerang v glavo prletu.Kot da ga je Ceferin?
Dajte vklopit možgane prosim
"pa da je stvar stabilna in se da klube vodit kot pravi biznis,"Ideja je super, ampak bi jo morala UEFA naredit. Za evropski trg 32 klubov dovolj (ali pa 24), sistem pa podoben kot v NFL. Da je jasno, da ni preveč klubov iz enega območja (da je bazen obiskovalcev tekem dovolj velik), pa da je stvar stabilna in se da klube vodit kot pravi biznis, z nekim garantiranim minimalnim številom tekem (redni del vsaj 12 ali 16 tekem) ipd. In urejenimi prihodki TV pravic, ipd. In resnimi nasprotniki.
Skratka, klasičen US sistem, ampak seveda veliko bolje, da pod UEFA. Druga liga naj bo pa za vse ostale, s kvalifikacijami ipd ...
Šport je na igrišču. Tam se ne bo nič spremenilo. Ostalo je biznis. In prav je tako."pa da je stvar stabilna in se da klube vodit kot pravi biznis,"
ja, to je temeljno vprašanje, a naj bo šport ali biznis
PS: jaz glasujem za šport
Če bi uspeli v superligo pritegniti še par močnih klubov iz nogometno bogatih držav, se lahko UEFA na glavo postavi, pa težko kaj naredi.
V tem trenutku se mi zdi, da so malo prešibki in je ideja prenagljena, oziroma jih očitno finančna kuzla liže in se prijemljejo nečesa, kar ni trdno sidrano.
Po eni strani se sicer sprašujem v kako svobodnem svetu živimo, da klubi ne morejo v miru ustanoviti svoje lige in se na veliko zagovarja monopol ...
UEFA na kratko pravi, naj gredo po svoje (...) ampak naj njeno infrastrukturo pustijo na miru. SL se gre Brexit - kjer je denar, bi igrali sami, drugje pa je bolje, da UEFA skrbi za organizacijo in stroške. Še en socializem bogatih (oziroma še bogatejših).Po eni strani se sicer sprašujem v kako svobodnem svetu živimo, da klubi ne morejo v miru ustanoviti svoje lige in se na veliko zagovarja monopol ...