Evo enga mladga deca

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Ko si že ravno tako brihten, pa to povej medijem. jaz vedno preberem v časopisu (ali vidim na televiziji), da se je zgodila nesreča. Poduči jih, naj povedo, da se je zgodil...
Citat:
ČLOVEŠKI FAKTOR IZ MALOMARNOSTI
.
Pa z velikimi črkami jim povej, da to ni nesreča, ampak
Citat:
ČLOVEŠKI FAKTOR IZ MALOMARNOSTI
.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Če ti gre cesta tik mimo stanovanja, potem mislim, da nimate veliko dvorišča. Otrok na cesti pa se ne sme igrati.
Seveda ni prav, da divjajo, še posebej tam kjer je omejitev 30km/h, a vedno bolj opažam da se otroci igrajo tam kjer ni prostor za to.
Pri nas recimo imajo zelenico okrog bloka, na obeh straneh. Igrajo se pa med avtomobili na parkirišču.
Pa vem kako je če imaš otroka.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Sem samo uč malce vrgel na komentarje na 24kur in začel crkovat od
hysterical-1.gif

"..., popolnoma se strinjam s tabo. Če poznaš cesto točno veš kje lahko voziš hitro. V primeru da pa ceste ne poznaš, moraš biti pa totalni [censored] da ogrožaš sebe in predvsem druge!..."
bonk.gif

"tudi jaz vozim po pravilih, se držim omejitev in vozim razmeram na cesti primerno..in to v 99%...tudi sama sem že povzročila prometno nesrečo, ampak ne zaradi prehitre vožnje, ampak zaradi nepreglednosti ceste... "
bonk.gif

Prebral sem zgolj par komentarjev, ampak zgleda, da je to bilo že preveč za letos. Na 24kur je itak bv komentarje prebirat.
bonk.gif

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ker nezna vozit. Glede na to da je iz Kočevja je tam delal izpit in vemo kako vozijo tisti ki delajo izpit v takih krajih...

Kaki so taki kraji kot je Kočevje
confused-1.gif

vockotova

Zelenc'
22. okt 2008
13
0
1
37
novo mesto z okolico
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
Če ti gre cesta tik mimo stanovanja, potem mislim, da nimate veliko dvorišča. Otrok na cesti pa se ne sme igrati.
Seveda ni prav, da divjajo, še posebej tam kjer je omejitev 30km/h, a vedno bolj opažam da se otroci igrajo tam kjer ni prostor za to.
Pri nas recimo imajo zelenico okrog bloka, na obeh straneh. Igrajo se pa med avtomobili na parkirišču.
Pa vem kako je če imaš otroka.

Stavba kjer živim je ob cesti vendar pa kjer imam vhod v blok je privat zemljišče in po njem se vozijo...po zelenici , ki že dolgo ni vidla trave
hysterical-1.gif

Sicr pa sm tko:
cool-1.gif

JA edina rešitev je nakup lastne hiše..kar že načrtujemo
cheer.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Poglejte: ko bi starši za svoje otroke poskrbeli bi bilo manj težav.

Drugače ne gre, avtošola tega ne bo delala.

Pa dajte si že iz glave izbiti besedo NESREČA!!!!!!!!

NESREČA: poči guma, se podre drevo pred tabo med vožnjo, ti skoč divjad....to je NESREČA.

Vse ostalo je ČLOVEŠKI FAKTOR IZ MALOMARNOSTI......je bilo treba tem mulcem divjat pa frajariti? NE.....je prav, da je voznik umrl? DA !!!!!!!!!!!!!!!! Ker imamo s tem enega morilca manj!!!! ....je moral še druge ubiti? NE !!!!!....

Kolikor se jaz spomnim, je bil v tej nesreči udeleženo še eno vozilo, v kateri je bil 4 članska družina, ki se je z normalno brzino peljala proti domu. Kako naj potem oni definirajo ta dogodek? Sreča?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Kolegica je delala izpit v Postojni in je imela cel en samofor in ka je pršla v ljubljano ni vedela kva pomeni zelena puščica.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
No, jaz sem ga tudi delal v Postojni pa se po Ljubljani al pa kje drugje čist dobro znajdem. Imela sem pol leta izpit ko sem šla v London in treba je blo vozit. Z mano so šli na prvo furo samo toliko, da so mi pokazali pot, drugače ni blo problema. Tako, da govorit, da tisti k izpita niso delali v Ljubljani ali drugem večjem mestu je čista bedarija.

In kakor lahko med vrticami preberem bi vam, ki ste iz večjega mesta sploh ne bilo treba delati izpita, ker tam vsi znate iber dobro vozit.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
podpis pod tvoj post. Je čisto od osebe do osebe odvisno, kako bo reagirala. Priznam sicer, da sm bla rahlo živčna, ko sem šla prvič v Lj, ampak sem hmal vidla, da ni nobene panike
cheer.gif

btw...v postojni so trije semaforji
smirk-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ksz
nikjer na netu ne najdem članka o nesreči, ki se je prejšni teden zgodila v hočah. se je mladina (7kom, od tega en v kuferamu) zaletela najprej v robnik, potem pa po strehi v oreh pri ca.150km/h z nekim starim neregistriranim bmw-jem. 2 še vedno v kritičnem stanju, 1 punca nalomljeno hrbtenico, 1 punca polomljene kolke, ... vozil pa en 19letni pubec.
rolleyes-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
ksz
nikjer na netu ne najdem članka o nesreči, ki se je prejšni teden zgodila v hočah. se je mladina (7kom, od tega en v kuferamu) zaletela najprej v robnik, potem pa po strehi v oreh pri ca.150km/h z nekim starim neregistriranim bmw-jem. 2 še vedno v kritičnem stanju, 1 punca nalomljeno hrbtenico, 1 punca polomljene kolke, ... vozil pa en 19letni pubec.
rolleyes-1.gif

Če ni mrtvih, ponavadi ni članka.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
In kakor lahko med vrticami preberem bi vam, ki ste iz večjega mesta sploh ne bilo treba delati izpita, ker tam vsi znate iber dobro vozit.

Večje mesto je edino LJ.
evil.gif

Pa še to prevoziš prej ko v pol ure če ni gužve.
evil.gif

Ampak Ljubljančani, ki niso pomolili nosu v tujino itaq mislijo da živijo najmanj v New Yorku.
bonk.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
Lj..... znajo vozit samo po Ljubljani ko pridejo na deželo so pa najbolj obupni vozniki še posebej med vikendi
jezen.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
vsi ti ukrepi na papirju ne veljajo in ne nucajo popolnoma nič, če se ne izvaja kontrola
Na cesti sem ene 15 let in so me v tem času ustavili 5x. Kazni še nobene plačal. Saj ne, da si želim ampak dejstvo je, da kontrole enostavno ni.

lp

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Na temo:
Sam poznam to cesto in tudi včerajšnji sogovornik (sodelavc) je iz teh krajov.
Cesta ja izredno "zahrbtna in nevarna" sploh za mlade voznike k preCenjujejo svoje znanje (katerega je ZELO malo) in željni dokazovanja vozniških sposobnosti in voznih lasnosti vozila! (sploh pred kolegi)

Kar se tiče starejših voznikov/ic niso nič kaj manj nevarnejši . "opažamo in je tudi strokovno dokazano" da vozniki po 55letu zgubijo do 30% glede na reakciski čas da ne govorim po 63 letu
17758-icon_confused.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
vsi ti ukrepi na papirju ne veljajo in ne nucajo popolnoma nič, če se ne izvaja kontrola
Na cesti sem ene 15 let in so me v tem času ustavili 5x. Kazni še nobene plačal. Saj ne, da si želim ampak dejstvo je, da kontrole enostavno ni.

lp
Vsi ukrepi ne veljajo, pa tudi kontrole ne bodo pomagale, saj ne morejo stat za vsakim ovinkom in za vsakim voznikom.
Sploh pa se je izkazalo, da se jih največ pobije prav med poostrnimi akcijami policije.

Kontrol, da ni? haha še preveč jih je, ampak žal so samo za kasirat, in to tistim, ki peljejo 70, kjer je omejitev 50, povsem varno bi blo pa do 90.
Samo v maju so me ustavili 3x, pred leti pa celo 5x v enem tednu, samo kontrola, od tega nisem naredil nobenega prekrška. A to se ti zdi da je še premalo kontrole?

Sicer pa dokler država od prekrškov in nesreč dobro služi, ne bo zainteresirana, da se stanje poboljša, vsi ukrepi so zgolj metanje peska v oči, delajo nekaj, samo da ne bi nič naredili za izboljšanje prometne varnosti. Pač pa dobro skrbijo za proračun.