Hm..včeraj sem si vzel čas in podrobno stestiral večino digitalnih kanalov pri mojemu kabelskemu ponudniku EVJ in ugotovil naslednje.
Ker so mi pred 1 mesecev zamenjali osnovno ploščo na moji TV Samsung sedaj načeloma več ne kocka slike.
ampak..
recimo programi, kot so (digitalna shema):
- arte hd
- pink.si
- pop tv
- kanal a
- DAS ERSTE HD
.... ne kockajo slike. NIKOLI (gledal vsak kanal po 40 minut skoraj neprekinjeno).
Potem imam 2 programa, pri katerih mi OBČASNO kocka sliko in sicer:
- rai 2 (italjanski program - včasih mi kocka FULL, včasih pa nič - odvisno od oddaje, recimo če gledam poročila je kul, če pa kak filem pa začne kockat)
- reality tv (tudi tukaj občasno kocka ampak ne ful, na vsaki 2 minuti malo zakocka ampak dovolj, da se opazi).
evo to je to, pri teh 2 kanalih sem zasledil kockanje....
kaj bi to lahko pomenilo, če samo na določenih programih kocka sliko? in pri rai 2 je potrebno poudarit, da ne kocka vedno...
je možno, da je s tv spet nekaj narobe? kljub temu, da mi na ostalih digitalnih kanalih ne kocka ampak samo na teh 2 kanalih?
ker na servisu ko sem tv prevzel ko so mi zamenjali osnovno ploščo, mi je serviser pokazal samo 1 kanal (arte HD) in mi s tem dokala, da sedaj ne kocka več. in to naj bi bilo načeloma dovolj, da me prpriča v to, da sedaj tv ne kocka. hm ja itak sem verjel...ker če HD kanal ne kocka, potem tudi drugi kanali ki niso hd ne bodo kockali (kmečko razmišljanje).
a je kakšna finta tukaj, da imajo kanali svoje zahteve, katere bi moral tv izpolnjevati?
sicer me ne moti spet toliko, ker na teh 2 kanalih kocka, ker ju itak ne gledam, ampak za princip se mi gre..