Zdravo.
Da danes sta prišla druga 2 tehnika, katera sta imela prav neko napravo za merjenje kvalitete in jakosti signala. Najprej sta zmerila kvaliteto spodaj v bloku in je bila zelo dobra. Potem sta še pri meni doma zmerila kvaliteto signala tako, da sta moj kabel iz tvja vtaknila v to napravi, katera meri kvaliteto in jakost signala. Na koncu sta mi sprintala listek z vsemi podatki, ki jih potrebujem za servis tvja.
S samim signalom ni nič narobe. EVJ mi dovaža dovolj kvaliteten in močan signal v moje stanovanje (vidno po rezultatih, ki sem jih dobil sprintane).
Ugotovili smo naslednje:
- signal je zelo kvaliteten (morda celo preveč
)
- jakost signala je ta prava
- nobena naprava v mojem stanovanju NE ovira samega signala (tako kvalitetno kot jakostno) ker nimam nič takega kar bi oviralo
- kabel (koksialni) ni nikjer poškodovan
..in pa seveda najbolj pomembna zadeva: očitno je okvara na mojmu dvb-c sprejemniku v sami televiziji ampak to SAMO na QAM256!
Torej tv dela normalno na QAM64 (testirano na servisu, kjer so imeli telemach in nobenega drugega ponudnika, zato tudi niso mogli ugotovili napake na modulaciji QAM256.
Dobil sem neko potrdilo iz te njihove naprave (zgleda kot nek račun iz trgovine), kjer piše kakovost in jakost signala na mojmu naslovu in s tem lisktom se lahko obrnem samo na servis.
Serviserja NE trdita, da je tv v okvari, povedala pa sta mi, da očitno mojemu dvb-c sprejemniku v tvju nekaj ne paše z modulacijo QAM256, katero pa oni uporabljajo kot EVJ ponudnik.
Eden od njiju mi je povedal, da je njihova stranka kupila plazmo (sony) za več kot 4000 eurov in je tudi delala kocke na digitalnih kanalih in je stranka bila xx krat na servisu in ji niso hoteli zamenjati tvja, ker njihovi testi niso pokazali nobene napake (očitno tudi sony servis niso imeli ponudnika, kjer bi imeli pravo modulacijo in ugotovili napako). Kasneje, po večkratnem tožarjenju na servisu so ji končno zamenjali tv in sedaj ji deluje brez težav.
Sedaj sem pač prepričan, da je moja tv "v okvari" in jo lahko samo še na servis peljem in upam, da mi bodo zamenjali dvb-c sprejemnik. S tem dokazilom, ki so mi ga na EVJ sprintali imam pravico zahtevat pravilno delujoči dvb-c sprejemnik na OBEH MODULACIJAH, ker očitno moja tv deluje pravilno samo na eni modulaciji.
Problem: na servisu samsunga imajo samo ponudnika telemach in nobenega drugega.
Vprašanje: kako dokazati servisu, da ima očitno moja tv napako na modulaciji QAM256, čeprav oni tega ne morejo stestirat?