Estrihi - izvajalec in par vprašanj

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
sploh nima veze kdo je položil robni trak...taprav mojster bi ga popravil, ne pa takoj zalil z estrihom
robni trak je najbolš da montira tist k dela estrih, hkrati ko vliva estrih

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Kako ga lahko popraviš? Če je narejne zavoj...ti bi pa rad ostri kot..ga moraš prerezat..ko pa ga prerežeš in daš v kot, pa ti dobiš vrzel med obema koncema.

In ravno tu je problem..ker se robni trak oz. komplet izolacijo polaga tik pred oz. med vlivanjem..torej na hitro. In temu primeren je tudi rezultat.

Če si pa vzameš čas in lepo z olfa oblikuješ vse zavoje inštalicj, jih lepo spelješ, delaš v več slojih, robni trak položiš ostro po vogalih pa se izogneš vsem morebitnim problemom.

Estriharji (za moje pojme) naj delajo tisto kar najbolje znajo...torej estrih.

Da kaj takega prepustiš estriharjem, da ti položijo izolacijo
uf-1.gif

SDC12394.JPG

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Kako ga lahko popraviš? Če je narejne zavoj...ti bi pa rad ostri kot..ga moraš prerezat..ko pa ga prerežeš in daš v kot, pa ti dobiš vrzel med obema koncema.

Na prelou daš lepilni trak. Men so rekli, da je malokje tako dobro narejeno, kot sva opravila s krvosesom.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Meni se zdi, da je tole zajeban že davno pred estriharji. Instalacije zgledajo, kot bi jih iz aviona nametal.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Sedaj pa rabim jaz en nasvet iz gradbeništva.

No v hiši smo prišli do faze, kjer bo treba izbrat estriharja. Pogovarjam se z dvem in sicer POD in BURGER, ostali, katere sem klical oziroma poslal mail se sploh niso oglasili.

Najboljše reference ima POD, samo mi ena postavka v njegovem predračunu ni logična.
In sicer je postavka PLASTIFIKATOR - ARMATURA Q139 - Če prav razumem je to plastifikar, zraven pa doda železo, kar mi ni omenil še nihče. Mi zna kdo to pojasnit, saj mi to samo ceno poveča za 15% celotne vrednosti, kar pa je pri celotni hiši kar konkreten znesek.
Burger pa mi je napisal, da je vse to v ceni in mi sploh ni dal posebne postavke.

Naj povem še to, da imam povsod talno gretje in je plastifikator obvezen.

@vincent - Videl sem, da ti je delal Burger. Kako si zadovoljen. Če ima kdo koga za priporočit naj prosim napiše, samo naj bo tak, da se vsaj oglaša na telefon.

Jest sem se zaradi talnega gretja odločil za malenkost dražje samorazlivne estrihe. Po 3 letih lahko rečem - ni mi žal. Imam pa še kakšen cm debelejšo izolacijo kot ti.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Evo softi: http://www.mojalbum.com/likalnik/estrihi-burger

Nič bom jaz burgerja malo še poklical, da mi razloži malo več še iz prve roke. Me veseli, da se je oglasili par zadovoljnih uporabnikov
smile-1.gif

Boteam mi je pa tudi rekel, da bo pripravil ponudbo. Potem se bom pa odločil. Vsi trije (POD, BURGER, BOTEAM) imajo dobre reference, tako da kdor bo dal boljšo ceno bo delal. Hvala vsem za izčrpne odgovore.

@softi - če se odločim za Burgerja in bo slabo naredil pa dobiš ban
grin1.gif

Likalniku NI DELAL BURGER. To sem ze razlozil. Tudi peglo sem pozval naj dokaze zadeve pa jih ni. A moram se enkrat razlagat ali mi verjames da likalniku ni delal burger, ne njegov podizvajalec. Burger je likalniku zavrnil dela ker gp bezigrad ni zelel placat pi njegovi ceni ampak veliko ceneje.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Evo izbral sem šele danes.

In sicer bo delal BOTEAM.

Razlogi so bili naslednji: zelo dobro svetovanje, vredu cena in dobre reference od več strank in predvsem od parketarja.

Ko bo narejeno sporočim kako bom zadovoljen. Računam da v začetku julija moram imeti zaključeno.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
in sicer bo delal BOTEAM.

Razlogi so bili naslednji: zelo dobro svetovanje, vredu cena in dobre reference od več strank in predvsem od parketarja.

Enako
zmaga.gif

Res je v redu svetoval, postavil dobro ponudbo, pa za termin sva se zmenila. Še vag-ris mi je prišel takoj potegnit, ko sem ga prosil...
zmaga.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Še eno vprašanje: koliko je kaj potrebno močiti plastificiran estrih v teh vročih dneh? Baje naj ne bi bilo treba nič...?

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Mene pa zanima ali je mozno polaganje estriha, ce v hisi ni betonske plosce ampak tramovi, ker je hisa starejse letnice?

turbox

Pripravnik
29. dec 2011
529
0
16
Citat:
Uporabnik keba pravi:
Mene pa zanima ali je mozno polaganje estriha, ce v hisi ni betonske plosce ampak tramovi, ker je hisa starejse letnice?

Za take primere imaš ti.suhomontažni estrih.Lahko tudi s talnim ogrevanjem.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Še eno vprašanje: koliko je kaj potrebno močiti plastificiran estrih v teh vročih dneh? Baje naj ne bi bilo treba nič...?

Zna kdo na to odgovoriti?
grin1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Odvisno, rabimo več informacij, a je parket že položen ali še ni npr?
evil.gif

Drugače se pač vpraša izvajalca, kaj svetuje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
estrih je v hiši, tore ni problema pred izsušitvijo. Odgovor: ne rabiš močiti.

(če imaš rolete, žaluzije...zasenči vse skupaj, da ne sije sonce direktno na estrih).

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Hja, estrih je v hiši, samo še ni oken in balkonskih vrat, tako da se sonce kar močno upre v dveh prostorih... Za senčne prostore me ni skrbelo. No, močil sem vseeno, zgrešil nisem nič, estrih zaenkrat ni počil... Je pa izvajalec rekel da ni potrebno, da pa ne bom zgrešil, če bom polival...

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
eno vprašanje.

Je plastifikator ponavadi v ceni estriha ali ga računajo posebej? Jaz imam ponudbo za 7,5 eur/m2. Zdaj pa nevem točno, če je to s plastifikatorjem ali brez. Je ponavadi to všteto v ceno al ne?