Evo se moj prispevek v podforum.
Zacetek maja me je pot nanesla v Estonijo, ki je clanica Evropske unije. Pot me je nanesla iz Rusije na Finsko, bolj natancno Helsinki, kjer sem se vkrcal na super moderno ladjo ter se odpravil v Estonijo, bolj natanco Talin, ki je srednjevesko mesto.
Zacelo se je s trajektom, ki pelje vse, od kamijonov, avtomobilov, potnikov, itd. Priporocam voznjo med tednom, ker za vikende zna biti polno finske mladine, ki rine na vrhunske zurke v Estonijo po smesno nizkih cenah. Prevoznik je bil Tallinlink Silja line, rezervacija je bila narjena preko spleta, cena po osebi je 35 evrov, iz Helsinkov do Talina traja plovba priblizno 2 ure. Ladja pa zgleda takole, pobrano iz njihove spletne strani, notri je poskrbljeno za vse okuse, od nakupovanja do prehranevanja, savna, bazen, fitnes, lounge itd.:

Vkrcavnje, kontrole na Finski strani so stroge, zajebancije ni:
Notranjost ladje:
Staro mestno jedro Talina, skupaj z mojo skupinico smo najeli duplex mansardno stanovanje. Lokacija je tocno v centru na glavnem trgu. Stanovanje na dan je 100€, vkljucuje pa savno, jacuzzi, zajtrk po izbiri, ki ti ga tudi pripravijo v stanovanju, 24 urno varovanje, brezzicni internet itd. Stanovanje se vidi na sliki, pogled na mansardo.
Se nekaj slik starega dela, kjer smo spali:
Talin ponoci zna biti zelo zanimiv, vendar pa previdnost ni odvec. Na vsakem koraku je veliko lepih zensk, ki pa so na zalost najvecrat zenske naplacilo, velja omeniti, da je pimp zagotovo blizu, tako da ce ne mislite resno, se ne spuscajte v kaksno nepremisljenost. Velja omeniti, da se hodi v skupini in nikakor ne sam, je prenevarno:
Se nekaj dnevnih slik:
Jedli smo vec ali manj zunaj, na denarju nismo sparali. Cene so nekako primerjive z Ljubljano, nekje malo drzaje, nekje malo ceneje, odvisno kako se zelite prehranjevati. Zvecer smo se ustavili v restavraciji imenovai OldHansa, kjer smo jedli srednjeveske jedi. Prostor ni elektrificiran, vse funkcionira na ognju. Razsvetljava, kuhanje hrane, posrezba v tradicionalnih nosah itd. Za gobovo juho, medium steak s prilogo, brusnicnim pivom sem odstel cca. 45 evrov, vse skupaj lahko ocenim, odlicno.
Moj obisk se ni dogajal v razponu nekaj dni, temvec je trajalo nekaj mesecev, tako da vam casovne okvirje tezko napisem. Enkrat vmes smo najeli avtomobile, preko poslovne veze iz Rusije smo dobili corporate cene, in sicer 2x VW Passat 2008 letnik 1.8 TFSI za 45 evrov dan, tako je, za oba vozila. Kaksne so navadne cene, vam ne bi znal povedati, sigurno pa niso kaj vec drazje. Odpravili smo se na proti otokom. Mesta so Virtsu ter Kuresare ali nekaj podobnega. Voznja iz Talina do otokov je cca. 1.5 po magistralkah, avtocest nimajo oziroma nekaj malega okoli Talina. Cena trajekta je bila okoli 50 evrov za 2 avtomobila ter 8 ljudi.
Ceste jim niso najbolj v ponos, na slikah je mozno videti kaj vse smo dali cez z offroad Passatom.
Vseeno priporcam veliko mero previdnosti, veliko je gozda, ki je popolno skkrivalisce za radarje. Zaradi moje neumnosti ter hitenja (lovil trajekt) so me ustrelili pri 160 km/h, omejitev 90 km/h. Kazen 1000 evrov ter noc v zaporu, kjer sem pocakal na sodnika. Naslednji dan kazen zamnjsana na 250 evrov, zaradi izrednih okoliscin (prazna cesta, prehitevanje, zgodbica o trajektu, poslovna dejavnost v Estoniji bla bla bla). Zapor je bil lep ter prazen, sam sem bil notri, do mene fer ter korektni.
Z »nekaj« zamude nam je uspelo priti do poletnega letovisca Parnu, tukaj se zbira mladina, kjer se dozivljajo nepozabne zurke. Ogromno lepih punc ter plaz. Zensko ni problema dobiti, se posebej, ce si tujec ter temnolas. Samo ne jezika sparat.
Evo, to bi bil moj skromni prispevek, se opravicujem za kvaliteto nekaterih slik, vendar so pobrane od razlicnih ljudi z razlicnimi napravami.
Estonija kot drzava je super, Talin s svojim srednjeveskim pridihom ne razocara, na eni strani super staromodno na drugi super moderno. Super prostor za ziranje, zenske so resnicno lepotice, se vidi, da so Rusi vladali nekaj casa. Vseeno pa previdnost ni odvec, ogromno je malih zeparjev, se vec pa je resnicnih pomembnezev s katerimi se ni za zajebavat. Izogibajte se predolgega ocesnega stika s sumljivimi ljudi, ker jih to hitro razburi, groznje tudi uresnicijo, bunke padajo po kratekm postopku. Najbolje je biti v skupini ter paziti na svoje stvari. Ce pa koga se kaj zanima pa kar na dan z vprasanji.