erythroxylum coca

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
hehe a boš žvečil liste? ne bo ti to raslo tukaj, boš moral kar v Peru iskat. Jst mam še ene dve tri vrečke posušenih listov ki sem jih prešvercal, tu pa tam si naredim čaj
smile-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
in kako se počutiš ob čaju?

sej bi ti prodal te liste ker jih mam še kar nekaj ampak bi mi apollo poslal krimiče za vrat zaradi razpečevanja prepovedanih drog
d055.gif

Čaj ima samo aromo nič drugega. Čeprav so kokini listi, je to premalo listov da bi naredil en mikrogram kokaina. So pa kokini listi dobri za takrat, ko greš nad tri jurje višine in je zrak bolj redek, da se ti lahko zgodi višinska bolezen (glavobol itd.), Perujčani žvečijo kokine liste v kombinaciji z nekim bananinim ekstraktom v te namene, da izničijo efekt te višine. To imajo nonstop po goflji, zobje so temu primerni. Pa tudi pretirano žvečenje nekaj škoduje želodcu.

Smo se pa mi počutili rahlo "hecno" ko smo se z busom dvignili na prelaz z višino 5000m nad morjem in so nam razdelili kokine liste po avtobusu...no takrat smo se rahlo "hecno zadeto" počutili
grin1.gif

je pa smešno na taki višini, ko zlaufaš za ene 20m in se totalno zadihaš, kaj šele če začneš hitreje hoditi po klancu navzgor.