Enoprostorec do 10.000 eur

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Pri naslednjem bom jaz pozoren na dvojne sprednje stebricke. Je kar jeba cez dvojne stebricke sekat ovinek, v kriziscu levo zavijat.... Malokdo ima enojnega....
Pa tudi razjasnit je treba kako velikega hoces. Ne mores (grand)scenik razreda pri merjat z (grand)espace. In razni zafire frv, c4 in podobno ne spada v razred espace, C8, sharan....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Avtor ni nikjer definiral velikostnega razreda. Grand scenic je za 10k že letnik 2008. Na koncu Celovške ima prodajalec avte z realnimi km-ji. No vsaj nekaj je takih avtov tam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
To je res da ni definiral razreda. Bi bilo pa fino. Glede na to da je imel sedaj alhambro najbrz ne bi sel na veliko manjsega. Kar chroma, senik frv in podobno definitvno je.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
to res nism definiral, samo pogoj je da dam tri otroške zadej..... Vem da dobrga sharana za 10.000 čukov ne bom dobil, pa tud sharan ma eno pomankljivost, sicer ima tri isofixe zadej na vseh zicih ampak šele od letnika 2008 ima zadej tritočkovni pas na sredinskem zicu, zato se morš odpovedat lepemu kosu prtljažnika, če ga daš iz tega razloga zadej...

letnik 2008 sharan pa je več kot 10 jurjev....

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
To je res da ni definiral razreda. Bi bilo pa fino. Glede na to da je imel sedaj alhambro najbrz ne bi sel na veliko manjsega. Kar chroma, senik frv in podobno definitvno je.

Grand Senic je pa kr velik veš.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
V prtljazniku, drugje pa ravno toliko kot scenik. Pa tudi v prtljazniku se mi zdi da precej manj od escpaca, sharana, c8.
V sharanu je tisti family sedez (integriran)neuporaben za vecjega otroka?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Potem pa francozi. Ma nekje sem bral test takih vozil... Mislim pa, da je to bila ena izmed letošnjih števil Motorevije... V katere avte sploh lahko daš 3 sedeže zadaj...

Btw, si razmišljal kaj o Traffic Passanger / Vivano varijantah?!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Avto bo vozila predvsem žena, zato kakšen Traffic odpade. Vivano pa ne vem če kej pametnega dobiš za 10.000 jurčkev..

Men osebno bi bil citroen jumpy najboljša izbira...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Z vsem dolžnim spoštovanjem, khm, a ne bi ženi vseeno raje kupil avto do nekje 4,5 m dolžine in zmerne širine? Bo to drugače primarni 'familly car' ali v funkciji dostave v vrtec, po nakupih in podobno?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
hehe to so moje želje...

Drgač ja avto za vrtec, morje... blabla ne za v službo. Zato mi je vseno tud če je bencinar. Drgač maš prav, ta avto je za njo prevelik. Je pa recimo Alhambro recimo brez težav parkirala....

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz tudi predlagam Lancio Phedro oz. to serijo. sicer ne vem, kako je z isofixom na treh sedežih, ampak prostora ima noro veliko, mislim, da Citroen C4 GrandPicaso da je tudi varianta, samo ne vem, kako je s ceno ... sem se samo enkrat s slednjim peljal in vem, koliko prostora ima, če le nimaš 7 zicev not ...

Phedra pa tako - v Monako nas je šlo šest, razen mene vsi plesalci, ki imajo načeloma s sabo res ogromno krame. in je bilo še prostora. avto je trpežen, vzdržljiv, mi smo naredili edino napako, ko smo nekaj šarili po elektroniki (DVD player) in od takrat ma avto razne izpade. do takrat pa je avto šel do 250.000 km brez enega samega problema, pri 350.000 je rekla turbina čaw, ampak dvakrat ni za rečt, da je pogojeno to s to elektroniko, ki pa tudi ne zeza tako veliko ...
redface-1.gif

skratka, avto, kot se šika, okreten, čeprav je velik, meni osebno zelo pregleden. lahko bi rekel, da je en bolj preglednih avtov, ki sem jih vozil, ima pa še eno notranje ogledalo, da lahko spremljaš dogajanje na zadnjih sedežih (verjetno pogojeno z opremo avta) ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik reality pravi:
hehe to so moje želje...

Drgač ja avto za vrtec, morje... blabla ne za v službo. Zato mi je vseno tud če je bencinar. Drgač maš prav, ta avto je za njo prevelik. Je pa recimo Alhambro recimo brez težav parkirala....
alahmbra ni majhna, moras pa vedet da so enoprostorci pregledni bistveno bolj kot kake limuzine in podobno.
Trafic in vivaro sta ista avta
wink-1.gif

tudi mene je jumpy na zunaj vsec, nisem pa se testiral. Problem je v tem da ta novega ne dobis za manj kot 10...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
jaz tudi predlagam Lancio Phedro oz. to serijo. sicer ne vem, kako je z isofixom na treh sedežih, ampak prostora ima noro veliko, mislim, da Citroen C4 GrandPicaso da je tudi varianta, samo ne vem, kako je s ceno ... sem se samo enkrat s slednjim peljal in vem, koliko prostora ima, če le nimaš 7 zicev not ...

Phedra pa tako - v Monako nas je šlo šest, razen mene vsi plesalci, ki imajo načeloma s sabo res ogromno krame. in je bilo še prostora. avto je trpežen, vzdržljiv, mi smo naredili edino napako, ko smo nekaj šarili po elektroniki (DVD player) in od takrat ma avto razne izpade. do takrat pa je avto šel do 250.000 km brez enega samega problema, pri 350.000 je rekla turbina čaw, ampak dvakrat ni za rečt, da je pogojeno to s to elektroniko, ki pa tudi ne zeza tako veliko ...
redface-1.gif

skratka, avto, kot se šika, okreten, čeprav je velik, meni osebno zelo pregleden. lahko bi rekel, da je en bolj preglednih avtov, ki sem jih vozil, ima pa še eno notranje ogledalo, da lahko spremljaš dogajanje na zadnjih sedežih (verjetno pogojeno z opremo avta) ...

word! Točno tako si tudi jaz misllim nisem pa hotel nič napisati, ker bi bil potem "pristranski".
Da dodam, Phedra ima še prednji vrtljivi sedež, res enostavno odstranitvijo zadnjih 5 sedežev in iz stališča voznika, je eden od redkih, če ne kar edini ki da pelješ spodobno, kot avto. Espace ali GE voziš/sediš kot na štrbunku.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
To je Lancia. Meni je mehanik ob "engine control system failure" svetoval, naj se pač vozim naprej, dokler se ne ponovi. Kmalu zatem sem jo prodal.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik reality pravi:
...Vem da dobrga sharana za 10.000 čukov ne bom dobil, pa tud sharan ma eno pomankljivost, sicer ima tri isofixe zadej na vseh zicih ampak šele od letnika 2008 ima zadej tritočkovni pas na sredinskem zicu ...

letnik 2008 sharan pa je več kot 10 jurjev....

Tole ne bo držalo - moj Sharan je letnik konec 2006 (modelno leto 2007) in ima zadaj Isofix na vseh treh sedežih, prav tako ima normalen 3-točkovni pas na srednjem zadnjem sedežu.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Sem na istem kot avtor teme .. Tudi izbiram med Citroen GP, Renault GS, Ford C-Max ..

Pri C4 je probelm samo pri robotiziranih avtomatih (prepozna se jih po 4 črkah menjalnika). Pri teh se res zibaš. Obup. Se da sicer lahko gor now SW, ampak je samo začasna rešitev. Avto namreč hitro povozi nove nastavitve in zibanje se ponovi.

Edini OK so normalni avtomati, ki se jih prepozna po 6 črkah. Ti so pa ok, a se jih ne dobi za 10.000€ ..

Pod 100.000 (realnih) pa nobenega takšnega, kot si ga avtor teme želi .. Svetle izjeme gredo namreč kot za med ..

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Croma zame je ena mesanca karavana in enoprostorca. Ah ja, zame prevec denarja, iscem kaj cenejsega in starejsega. Bom pa spremlal temo.
Enkrat se je sjtv razpisal o avtomatiku v citroenu. Baje precej kimas v njem.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Tole ne bo držalo - moj Sharan je letnik konec 2006 (modelno leto 2007) in ima zadaj Isofix na vseh treh sedežih, prav tako ima normalen 3-točkovni pas na srednjem zadnjem sedežu.

možno, tko mi je mehankar reku in res je mu tudi on model 2007, ki tega ni imel.... tko da čudno.... Isofix na vseh zicih pa je mela že alhambra 2002......

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
to se tud men dozdeva... Očitno bom šu na berlingota 1.6 bencinca, ki ga dobim novega za malo več kot 11 čukov.. Sharana za tak dnar dobiš vsega zgonenga, razen če bi imel srečo...

Pri Alhambri je blo že tko, mel jih je kao 160 u bistvu pa je blo 50 jurjev več... sledil takoj velik servis, sklopka, eberspaher pa na zadnjih vratih tisti električni kabli...

tko da je nanesl kr nekej stroškov...... zato hočem avto pod 100 jurjev in skoraj raj vzamem bencinarja....