Eno vprašanje glede prometne nesreče in zavarovanj

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Off: Za trenutek bom pustil ob strani legalistične okvire teme (ker je jasno, da izpita ne boš izgubil in da kazen z vsemi stroški ne bo presegla polovice povprečne plače, zato se lahko nehaš sekirati... Važno je, da ste vsi ostali živi in zdravi...), pač pa bi opozoril na tole: varnostna razdalja do motorja pred sabo mora biti daljša kot če bi šlo za avto. Motor ima namreč (glede na njegovo maso) veliko močnejše zavore od avta, in zato lažje naredi kak hiter manever, ki ga voznik za njim ne pričakuje. Vse kar lahko narediš je večja varnostna razdalja.

Srečno!

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Hvala za moralno podporo. Jebat ga, sedaj sem na motoriste stokrat bolj pozoren.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
ekola. Danes sem dobil obdolžilni predlog. Kršil sem Zakon o varnosti cestnega prometa (Člen 234 kr.1 in Člen 29 od.4 št.3. kr.1). Povzročil sem prometno nesrečo 2. kat. (odrgnina pod levim kolenom). Na koncu piše, da so izpolnjeni vsi pogoji iz prvega odstavka 23. člena ZP-1 za izrek stranske sankcije prepovedi vožnje motornega vozila.V zapisniku jetudi napaka, popolnoma napačen priimek je zapisan v vsem opisu nesreče, vmes je enkrat pravilno. Jaz nisem napihal nič, on 0.12 mg. Na koncu pa zopet pravilno. Kaj sedaj lahko pričakujem, sem mladi voznik, nič kaznovan.

Citat:
Ok: recimo
Gre za prometno nesrečo II. kategorije (lahka telesna poškodba motorista).

Za povzročitev prometne nezgode s prekrškom po 234. členu ZVCP-1 fašeš najmanj 200 EUR in 5 kazenskih točk.

Poglejmo kakšen prekršek si domnevno naredil:
Razdalja, 29. člen = 120 EUR
Hitrost, verjetno si v nasleju vozil do 10km/h preveč = 80 EUR.

Skratka, fasal boš 5 kazenskih točk za povzročitev prometne s prekrškom in 200 EUR denarne kazni. Pod pogojem, da si odgovoren za oba prekrška...

p.s. lahko pa fašeš še dodatno prepoved vožnje, o tem odloča seveda sodišče glede na okoliščine primer (isto 234. člen)
V bistvu je Snecer napisal tako kot naj bi bilo ane...

Nazadnje urejeno:

JanjaGranula

Zelenc'
1. mar 2011
9
0
1
blog.zav-mb.si

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
ekola, danes sem dobil sodbo. Odnesel sem jo z 200 evrov kazni, 5 kazenskih točk in 1 mesec prepovedi vožnje. Dejansko najbolj boli zadnje! Se je temu možno kako izogniti, kdo ve?

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Se še noben ni soočil s tako situacijo???
Mogoče pa bi kdo vedel, kdaj začne veljati 1 mesečna prepoved vožnje? Ali 8 dni po sprejeti sodbi(torej pravnomočnosti) ali potem dobiš še točni datum?

Nazadnje urejeno: