No vsepovsod pa vseeno ne gre srat z rekuperacijo. Ker tud to je potem treba vzdrževat, ne pa tko k pr nas na firmi, ko so vsi zračniki črni, okna pa zablindirana. Če bi se obleklo stavbe, kot praviš, bi čisto navadno zračenje z odprtimi okni na stežaj za par minut po vsaki šolski uri naredilo čudeže, brez kakih divjih toplotnih izgub.Problem pri vseh javnih ustanovah je v tem, ker se že leta in leta (praktično desetletja) ni ničesar delalo v smeri energetske sanacije objektov, ker je politika že tako usidrana v vse pore državnega aparata, da ministrstva, kjer bi mogla prevladovati stroka, so ohromljena s političnim (in sočasno nesposobnim kadrom), kar pomeni da se ni naredilo praktično nič.
Če bi se na državni ravni metodično lotili in izvajali sanacije objektov, bi lahko imele šole, vrtci, fakultete, javne ustanove..ni da ni...izolacijski ovoj in urejeno prezračevanje. Ker v prostoru, kjer je nagužvanih 30+ ljudi je običajno dovolj toplo (ker sami grejejo), je pa velika potreba po svežem zraku - torej, če bi bilo prezračevanje urejeno, bi oni dihali svež zrak, odpadni zrak, pa bi pomagal segrevati nazaj objekt, ...ker izgube ne bi bile pretirane zaradi toplotno saniranega objekta.
A ker z nič je na koncu nič, imamo stanje kakršno ga imamo.
In če v gnojni jami pomešaš priplava drek na površino. In zdaj vsakršno 'ukrepanje na horuk' bo na dolgi rok naredilo še več problemov, torej bo še več dreka.
Ni metodike, ni načrtovanja, ni izvajanja...ni nič (niti pameti ne, kar je osnova za te stvari).
Ne moreš. Golob pravi da je že pripravil 5 milijard za reševanje energetskih podjetij. To ali bo folk šparal z ogrevanjem doma ne bo vplivalo niti 1% na njihov profit.
Golob: Za boj z energetsko krizo v 2023 skoraj pet milijard evrov
Golob: Za boj z energetsko krizo v 2023 skoraj pet milijard evrov | 24ur.com
Vlada po letošnji pomoči gospodinjstvom in gospodarstvu za blažitev posledic energetske draginje za leto 2023 predvideva ukrepe v vrednosti skoraj pet milijard evrov, je v odgovoru na poslansko vprašanje v DZ zagotovil premier Robert Golob. Pred regulacijo cen za gospodarstvo je po njegovih...www.24ur.com
No tole si ustreli na pamet brez, da bi sploh vedel koliko objetov, šol in vrtcev se je energetsko saniralo v zadnjih 10 letih. Že, če bi kdaj pogledal na javni razpis, bi videl, da se stvari na polno odvijajo. Pa še EU denar se je trošil. Ampak, če vincent ne ve, potem se ni saniralo nic.Problem pri vseh javnih ustanovah je v tem, ker se že leta in leta (praktično desetletja) ni ničesar delalo v smeri energetske sanacije objektov, ker je politika že tako usidrana v vse pore državnega aparata, da ministrstva, kjer bi mogla prevladovati stroka, so ohromljena s političnim (in sočasno nesposobnim kadrom), kar pomeni da se ni naredilo praktično nič.
Če bi se na državni ravni metodično lotili in izvajali sanacije objektov, bi lahko imele šole, vrtci, fakultete, javne ustanove..ni da ni...izolacijski ovoj in urejeno prezračevanje. Ker v prostoru, kjer je nagužvanih 30+ ljudi je običajno dovolj toplo (ker sami grejejo), je pa velika potreba po svežem zraku - torej, če bi bilo prezračevanje urejeno, bi oni dihali svež zrak, odpadni zrak, pa bi pomagal segrevati nazaj objekt, ...ker izgube ne bi bile pretirane zaradi toplotno saniranega objekta.
A ker z nič je na koncu nič, imamo stanje kakršno ga imamo.
In če v gnojni jami pomešaš priplava drek na površino. In zdaj vsakršno 'ukrepanje na horuk' bo na dolgi rok naredilo še več problemov, torej bo še več dreka.
Ni metodike, ni načrtovanja, ni izvajanja...ni nič (niti pameti ne, kar je osnova za te stvari).
Tudi pred dvema letoma je klaftro kupoval konec septembra? S prevozom za 190? Ponudba suhih drv v tem obdobju nikoli ni optimalna, cene so vedno višje. Drva se kupuje konec zime. Jaz sem letos januarja dobil 1m bukve za 65 EUR (vzel 10m), prevoz sem sam uredil. Ni se mi zdelo posebej poceni, sem bil pa zadovoljen da sem rešil situacijo za konec trenutne in za naslednjo zimo. Že takrat so cene plina in elektrike divjale pa se o vojni zares še niti govorilo ni...Oštirček jamra ho ho ho
In tvoj Hojsek je prepričan da bi blo z njegovim šefom kej boljš....Oštirček jamra ho ho ho
A kapice na elektriko in plin, ter znižani ddv ter davki niso nič? Kaj bi rad? Da ti država plača vse, pa še kak evro podari?Če si kapitalist in delaš dobiček na hrbtu malih ljudi, potem ti bo država sofinancirala elektriko in plin. Če pa si fizična oseba z družino, ki hoče preživeti zimo, potem pa država pravi da odjebi.
Tako smo bili navajeni pod IJJ.A kapice na elektriko in plin, ter znižani ddv ter davki niso nič? Kaj bi rad? Da ti država plača vse, pa še kak evro podari?
A tko kot podjetjem?Kaj bi rad? Da ti država plača vse, pa še kak evro podari?
Realni sektor zeli kdaj dobiti kaj nazaj. Sicer pa javni sektor sigurno ne financira samega sebe. Amoak ti itak to ves, zato mi ni povsem jasno, kam si merila tukaj...a to je ta realni sektor, ki gobca ves cajt, kako vse gor drži?
Kje je potem smisel.podražitev ala emektrike ker ni nobenega razloga da raja plača zaheb politikov z ruskim plinom.A kapice na elektriko in plin, ter znižani ddv ter davki niso nič? Kaj bi rad? Da ti država plača vse, pa še kak evro podari?
Navajeni smo bili, da če si bil podjetnik, da si lahko šel v tolpice za vikend, raja pa iz občin ni smela.Tako smo bili navajeni pod IJJ.
Kako ste krasni vi realni podjetniki. Celo življenje govoričite o prostem trgu in vitki državi, ko pa malo zaškripa, bi šli pa takoj na zizo matere države.Realni sektor zeli kdaj dobiti kaj nazaj. Sicer pa javni sektor sigurno ne financira samega sebe. Amoak ti itak to ves, zato mi ni povsem jasno, kam si merila tukaj...
Jebobog JS so skozi na sisi državeKako ste krasni vi realni podjetniki. Celo življenje govoričite o prostem trgu in vitki državi, ko pa malo zaškripa, bi šli pa takoj na zizo matere države.
Brez JS bi težko živel in še težje posloval.Jebobog JS so skozi na sisi države