evo samo zate:
Image se-vs-T-klima hosted in ImgBB
ibb.co
rumena je proizvodnja SE
modra je klima
črna je TČ.
vlecite zaključke, kakor želite. Sem pa pustila klimo posebej, sploh letos se lepo vidi, ko je hladila izključno sama, brez TČ, za malo konteksta. Koliko vas ima klime doma in s širšo sliko in uvidevnostjo do mamke narave prižigate to z mislimi na destabilizacijo sistema? Pa kaj potem, če sem eden izmed na tisočih ki so na prvi dan vročinskega vala prižgali vsi naenkrat, pa naj TEŠ sledi kakor ve in zna... Dobro da sončnice pomagajo
Point je, seveda, da ne planete na tole kot mutav na telefon. Vsakič, ko vklopiš velikega porabnika destabiliziraš in v določenih situcijah je takih porabnikov ne le naključno kaki sem in tja, ampak cel narod priklopi in takrat narediš drmr ravno tako z jemanjem kot oddajanjem v omrežje. Vsi navalite samo na stran proizvodnje (odnosno SE v tem primeru), a poraba pa ne deluje tako, ali kaj? Nema ravne črte tu. Ves cajt je govora o usklajenosti obeh strani in boljša ali manjša uspešnost tega. In tukaj potem ne more biti mesta za skrajnosti.
Letni net metering je pa samo način obračunavanja. Matematika, nobene veze nima z elektroomrežjem in njegovim delovanjem. Še manj je za to važno, kdo je SE plačal. Na našem koncu, torej na koncu uporabnika, se ne ukvarjamo ne z ekologijo, ne z elektroproizvodnjo in distribucijo in način delovanja tega dvojega, ne z ničemer za to tematiko pomembno. Ampak samo s tem, kaj se nam bolj/manj splača v okviru danih in ponujenih možnosti, ki jih pa seveda določajo drugi.