Daj prosim povej koliko kWh ti pokuri TČ v enem povprečnem zimskem dnevu, če lahko zanemariš ostale porabnike.10 letno povprečje je bilo 1400L, brez tople vode. Weishaupt peč, gorilec na modri plamen,.. Kr ok kvalitetna peč. V 4ih letih odkar je TČ pa je šlo nekje 10L kurilca, zakuril sem 1 meglen dan, da sem videl če peč še dela. Vsako sezono pa parkrat obrnem ventile, da se ne zapikajo, ampak zakurim ne.
No sej zato pa eni še kr dimite, iščete akcije za 1,5k € za drva in ko se ne rolate po tleh, zlagate drva za sledečo sezono, čistite pepel, se dogovarjate z dimnikarčki in se prepričujete kako nič ne smrdi... Sej je večina sosedov tle takšnih, no en se je spametoval pa dal TČ + SE, a ostali se ne premaknejo, ne cenijo svojega časa, čistega lokalnega okolja in predvsem €.
Pa vseeno, da se ne boš preveč umazal, ko se valjaš... povej kaj rabiš, račune za štrom, imam dostop do moj elektro, lahko dobiš grafe za celo zimo, posamezen mrzel dan ali celo 15 min odčitke. Mogoče račun za TČ, ker ti je verjetno 670€ za TČ nepredstavljivo? Imam dva, rezervo je fino imet... Ne rečem, če gre vse v k., pomanjkanje štroma itd,... bom tudi jst imel cmok v grlu in takrat se boš lahko upravičeno posmehoval, ker agregat in kurilca imam mogoče za eno sezono, pa še to ne, ampak do takrat bo pa TČ pela. Mogoče vržem še SE na streho, če pride nazaj subvencija in to bo to.
Kje si dobil TČ za 670€ (sklepam rabljeno)?