Saj ne bodo dali celemu mestu naenkrat komando vstekaj plehovje....
Seveda ne ampak že 10 ali 15% naenkrat bo preobremenilo omrežje.
Saj ne bodo dali celemu mestu naenkrat komando vstekaj plehovje....
Ti par nepar kej pove?Saj ne bodo dali celemu mestu naenkrat komando vstekaj plehovje....
Enkrat sem gledal nek dokumentarc kaj za omrezje pomeni premor med finalno tekmo ameriskega nogometa! Ne mores verjet.Seveda ne ampak že 10 ali 15% naenkrat bo preobremenilo omrežje.
Ko bo ulca 10 hiš hotla polnit pleh, štroma bo pa za pol....kaj misliš da bo?kaj boš s par/nepar, če filaš doma?
Ce bos filal takrat ko bos ti hotel bos placal elektriko po evro, ce bos filal takrat ko bodo oni hoteli bos placal po 10c.kaj boš s par/nepar, če filaš doma?
To smo mi ze dozivel.mrzlo nedeljsko jutro. Brez EV. Dovolj so bile TC in indukcije ocitno.Ko bo ulca 10 hiš hotla polnit pleh, štroma bo pa za pol....kaj misliš da bo?
Enkrat sem gledal nek dokumentarc kaj za omrezje pomeni premor med finalno tekmo ameriskega nogometa! Ne mores verjet.
Hišna številka 2 ima danes redukcijo, 3 pa jutri...
Ko bo vrag odnesu šalo, polnilnica ne bo delala, tko bo to. Pa v bajti ti bodo nastavl temperaturo 20 stopinj itd. Trajnostni eko fašizem je to. A si kej fuzbal in butaste reklame gledu? Zapiranje hladilnika in ugašanje luči enačijo z udobno temperaturo v prostoru. Švabi majo že ideje o omejitvi hitrosti na AC..... Covid norija ti je pa lepo pokazala, da se da...Ce bos filal takrat ko bos ti hotel bos placal elektriko po evro, ce bos filal takrat ko bodo oni hoteli bos placal po 10c.
Pustimo sedaj netmetering
Ne ti, ampak smart grid. Operater za tipkivnico ti bo omejil moč, pa boš šla zjutri lepo na bus, ker bo baterija prazna.kako bi to šlo? Odklopiš celo bajto? ali kako?
Pust drva, tist bo prevelik "ogljični odtis". Dej mal poglej v kero smer nas pelje tole.Kar naj nastavijo temperaturo v hisi na 20. Bom termometer prestavil v hladilnik
Dokler bodo drva gnila v hosti in po vrtovih bom imel v hisi kolikor bom hotel.
Potem bom pa tudi jaz razumel tiste ki so raje na socialni kot na sihtu..Ne razumeš. Drva ti bodo preptosto prepovedal kurit.
Ne ti, ampak smart grid. Operater za tipkivnico ti bo omejil moč, pa boš šla zjutri lepo na bus, ker bo baterija prazna.