Elektroinstalacije v estrihu pod zakonsko posteljo

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Naneslo je tako, da drugje instalacije nismo mogli napeljat. Gre za 3 kable 3x1,5, ki potekajo po dolžini in eden po širini postelje. Ali lahko zaradi tega govorimo o kakšnem el. mag. sevanju, ki bi negativno vplivalo na zdravje, spanje ali počutje?

jansatovaurska

Pripravnik
27. sep 2011
695
0
16
Moja mama ima večji del celotne elektrine napeljave od celotne hiše točno pod posteljo pod tlakom.

In je živa in zdrava in ji nič ne fali.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Elektromagnetno sevanje nastane samo, če po teh kablih teče tudi tok (npr med spanjem ti žena lika srajco
smile-1.gif
). Električno polje je sicer vedno prisotno, a je zaradi prepletenih žic relativno majhno, vsekakor pa mnogokrat manjše od dovoljenih mej. Da ni nič vpliva je nemogoče reči, kolikšen je pa je nemogoče dokazati.

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Torej je strah odveč
cheer.gif

Pred nekaj leti mi je en model prišel naredit kao meritve kako mora biti postavljena postelja za boljše spanje in počutje. Takrat se mu je tista napravica skoraj "vžagala" od piskanja in to naj bi bilo zaradi el. napeljave...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
Kakšno talno oblogo imaš položeno prek estriha ?
Pod oblogo vedno lahko položiš fino metalno mrežico. Na koncu jo privežeš na ozemljitev.
To preprečuje elektromagnetno sevanje. Kljub temu mislim, da je strah odveč.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to so naši baki prodal za pod jogi:)
men je zgledala kot bakrena in na enem koncu ima na kablu še krokodilčka da pripneš za radiator (tko so ji rekli). Če je radiator farban vjretno glih nima učinka.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik wabb pravi:

Pred nekaj leti mi je en model prišel naredit kao meritve kako mora biti postavljena postelja za boljše spanje in počutje. Takrat se mu je tista napravica skoraj "vžagala" od piskanja in to naj bi bilo zaradi el. napeljave...

hysterical-1.gif

Dastrah je čisto odveč kot si že napisal v prvem stavku. Sicer pa če ti še kdo pride merit na tak način ne kupuj ničesar od njega

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Načeloma če gre itak spelješ inštalacije pod estrihom oz. nad stropom v mansardi. In kot je že nekdo rekel..če ne teče tok v vodnikih je to le kup bakra v ovoju.

tako da..delat neko paniko nima smisla, nas obkroža polno drugih sevanj o katerih boj malo vemo ali se jih ne zavedamo panikome ništa.

jansatovaurska

Pripravnik
27. sep 2011
695
0
16
Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Torej je strah odveč
cheer.gif

To so samo nateguni ki jih treba tepst
10.gif

Za boljše tvoje počutje ti dam 5*
smile-1.gif

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Estrih pride na vrsto drugi teden
smile-1.gif
nato pa parket. Ok ste me vsi skupaj pomirili...panika je bila konkretno zaradi tistih "meritev" drgač še pomislu nebi na to.