Elektro Ljubljana - tarife glede varovalk

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Zdaj če imaš omarico z glavnimi varovalkami še v hiši zna biti problem...ker elektro vztraja da se omarica premontira na zunanjo stran fasade in nočjo v hiši pipat nič, razen intervencijskega posega...vsaj Elektro KR. To pa zahteva en kup štemanja in popravljanja fasade..

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Imam v hisi tudi zunaj omarico, in sicer pred casom je prisla elektrika po zemlji do nas in od naše hiše je sla naprej do sosednjih. Seveda pa ker se je pojavil se en sosed,nismo pustili da še on vleče elektriko od nas tako da je sedaj cca 50m stran betonski steber in gre za vse sosede elektrika od tam dalje. K nam pride pa vseeno po zemlji,tako da če hocejo,lahko naredijo to tudi v zunanji omarici,kar jim je lažje. Namreč obe sta na isti steni,le da je zunanja na visini cca 50cm, notranja pa na 150cm.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ampak zdaj mi je vžgalo da ti v glavno omarico NIMAŠ dostopa (dobro, raznorazni ključi krožijo, ampak načeloma naj ne bi imel dostopa), tako da lahko daš avtomatske varovalke samo v notranjo omarico.

Pa pridružujem se mnenju predhodnika, da imaš preveč obešenega na isti fazi...

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Ja instalacijski odklopniki, po domače tudi avtomatske varovalke, so te škatlice, kot jim ti praviš.

Za 16 odklopnikov plus 3 (da ti glavnih varovalk ven ne meče) po mojem ne bo nek pretiran strošek. Ti pa svetujem, da dobiš nekoga ki se s tem ukvarja, saj veš elektrika je edina k.urba, ki se ne pusti šlatat.

Če bo šel to delat ti bo verjetno v elektroomari ratalo kar nekaj novega prostora.

Nazadnje urejeno:

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Najboljše je, da imaš glavne varovalke in števca v zunanji omari. To se že kar nekaj let zahteva pri vseh novogradnjah. Do te omare uporabnik, vsaj uradno, nima dostopa, zato moraš klicati distributerja (Elektro), če ti ven vrže glavna varovalka.

Temu pa sledi omara z varovalkami v hiši. V tej omari pa na dovod obesiš najprej na vsako fazo en odklopnik (s talilno varovalko ne pridobiš nič), potem pa še varovalke pred vsakim porabnikom.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Mater sem jezen.

Dobesedno moram rečt da te kreteni na Elektro LJ ne vedo nič,vsaj ne s temi s katerimi sem govoril.
Vsaj s 5 osebami sem govoril, NOBEN ni vedel cene koliko me bo koštalo, da pridejo zamenjati varovalke iz 3x20A na 3x25A , soglasje že imam ( ker so pred 1 letom že bile notri 3x25A).

Vsi so mi samo znali reči da lahko dam vlogo,cene pa NOBEN ni vedel.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Mislim, da ni hude razlike pri priključni moči. Bo plačal vsak mesec za 2kW več. Nekaj časa smo hoteli pri nas malo znižat račun za elektriko, pa smo ugotovili, da ni neke bistvene razlike. Podražitev se da izračunat kar iz računa za elektriko. Koliko pa pride menjava, pa bi morali na Elektru vedet.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
khem

daj poglej na cenik da ne bos dol padu ko bos videl za koliko se ti bo mesecni racun povecal:)))

ker glede na varovalke se doloca tarifni razred!!!

cca 2€ bom na mesec več plačeval.

Ali se motim?
Glede na to da plačujem po cca 50-70€ mesečno,mislim da me od teh 2€ nebo pobrelo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kar veliko štroma pokurite na mesec
smirk-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
jaz sem zadnjic 3 25A skuro, pa sem jih sam manjal...razmisljam da bi naredil celo obvod mimo omare, bomo elektriko kradli
evil.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Kar veliko štroma pokurite na mesec
smirk-1.gif

Jebiga, bojler je prizgan vsak dan ponoci, 1PC tudi,2 hladilnika, skrinje.pa se nabere
grin1.gif

Ali nam pa kdo krade elektriko
grin1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
sem sel malo na: http://www.agen-rs.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=44&id_informacija=1046 pa kliknil na izracun...

in sem ti naredil primerjavo:

1. 3x20A varovalka, mesana tarifa 100kwh na visoki 100kwh na nizki letna cena: 89,63€
2. 3x 25A varovalka, mesena tarifa 100kwh na visoki 100kwh na nizki letna cena: 120,60€

torej razlika le ni tako nizka...

ampak to je bil tak hitr izracun (ne se obesat na stevilke...) ti pa imas konkretne podatke za svoje gospodinjstvo pa si izracunaj sam kaksna razlika te bo prisla...

jih poznam ogromno ki so varovalke hitro pozamenjali za manjse... ker jih je streslo ob pogledu na racun:)))

jaz imam 20A varovalke pa imam:
3x skrinja (tavelika)
2x hladilnik
3x pc
2x tv
xyz majhnik odjemalcev (radio, router...)
bojlar od cajta do cajta (poleti
ogromno varim, brusim...
pa mi ne mece pancrke vn:))

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Eno vprašanje, ali so glavne varovalke enake ostalim varovalkam, ki jih dobis npr. v Bauhausu?

Samo s to razliko,da je glavna potem 25A ?

xf.gif

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ja..samo prednja kapica je večja pa kontrolna značka je rumena..pa pazi da bo gor pisalo gl ali pa narisan polž. ne kakšna quick ali pa ultra

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Aha, pa prodajajo to v bauhausu ali moram kam drugam it kupit te ki so namenjene za glavne varovalke?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
khem

glavne varovalke ponavadi niso takale... ampak mickeno drugacne.. na zalost kljub najboljsi volji ne najdem slik... so pa take da jih samo vstavis v podnozje...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
kakor kje, alko..najbolje da se fant na licu mesta prepriča kaj rabi-ali model d2, ki jo ima na sliki ali NV obliko-te ti misliš. Če bo menjal samo tarifo mu bo elektro menjal samo velikostni vložek in varovalni vložek na večjo amperažo v primeru model d2

če ima nožasto izvedbo-NV model bodo menjali samo varovalni vložek na večjo amperažo

če bi pa menjal omarico za novo se pa itak vgrajujejo avtomatski odklopniki, ki ga lahko sam vklopiš nazaj če je izpad-brez elektra. Seveda je dostop preko gumba na zunanji strani vrat.