Citat:
Uporabnik pikapolonica02 pravi:
Kdaj pa začnete letošnji pridelek vzgajat? Pa kako določit kaj sploh imam, dobila sem pekoče feferončke , te imam slikane. Od sedmih imam pa samo semena (soseda prinesla iz mehike). Google slikce pa primerjat? Ali obstaja kakšna spletna stran ljubiteljev, s slikami in opisi. Dva sta priblizno indentificirana jalapeno in jamaican bell. Za semena pa zvem kaj so šele ko zrastejo.
Citat:
Uporabnik Zerly pravi:
Letos sem prvič posadil feferone, upam da bo kaj zraslo. Posadil sem pa naslednje: Habanero chocolate, Habanero red, Dorset naga, Jalapeno, Thai Chilis, Vietnam Fruity.
Pravilno se presajajo šele ko imajo 4 liste. Samo tvoje boš res moral prej, ker so "pretegnjeni" ker so prezgodaj vsajeni, ko so dnevi še prekratki.
še trenutno stanje:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Ali ima kdo recept za ekstra pikantno salso ?
Lp
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Sem probal ja. Evo moj opis zadeve izpred parih mesecev tu na forumu:
"imam seme doma, dobro, da si me spomnil, da ga posadim .
Sem precej navdušen nad feferoni, jih zbiram (seme) in sadim doma. Za boljšo predstavo, Jalapeno, ali pa kak čili, jem ob mesu kot solatno prilogo
Se spomnim, enkrat sem samo konico noža polizal, ko sem prerezal Habanera, pa je peklo, ko da bi si zbasal celo piksno jalapenov v gobec.
Za primerjavo, Jalapeno, to je ta, ki ga dobiš recimo v Horseburgerju ima po Skovilovi lestvici (0-16.000.000 enot) od 2.500-8000 enot, rdeči Tabasco seže do 5000 enot. Habanero pa od 100.000 do 350.000 skovilov, divje v glavnem.
Najbolj pekoča naravna zadeva, je Naga Jolokia, rdeč feferon, ki ima od 855.000-1.050.000 Skovilov, izvira iz Šri Lanke - bo treba probat
Kot zanimivost, solzivec ima vrednost od 2.500.000-5.000.000 enot Skovilov. Kar je več, so koncentrirani izvlečki rastlin.."
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Ali ima kdo recept za ekstra pikantno salso ?
Lp
Če te še zanima, ti podarim eno malo čajno žličko
ene omakice. Na 5l lonec salse ta žlička in nikoli me neboš pozabil kako
grdo sem te nap*zdil, ker tisto je enostavno prevroče. Prišvercal s floridijskega mehiškega undergrounda.
mam rad noro pikantno ampak recimo k žlici kečapa primešam špic od noža namočen v to omako, komaj pojem,...
Ima 1,500,000 Scoville Units, namerjenih po Skovilovi lestvici. Da si predstavljaš; tabasko premore 30.000 teh enot.
Torej je zadeva 50x močnejša. Jaz še iz časa mobisux.com ponujam 500€ tistemu ki konzumira žličko tega in ne pije
eno uro.
Če te zanima samo reči, ampak ti že zdaj povem da boš uničil tisto salso.