Ekonomija - da ali ne?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Točno
zmaga.gif

Sej veš kako je pr teh poklicih, sicer jih je velik z tako izobrazbo, vendar se jih povsod rabi in sposobno so vedno iskani
smirk-1.gif

No v današnjih časih:

1.) primer Sposobni = 10 ur na dan na šihtu + kaka sobota + dopust polet pod vprašajem (bil v taki firmi
cry12bpy.gif
)
2.) primer Sposobni = njegov očka je pa moj prijatelj pa je tudi sin verjetno sposoben, pa še tenis igrava skup (bil tudi v taki firmi)
3.) primer...
.
.
.

Se nanaša na vse stroke.
Potem si najdi službo od 7:00 do 15:00 z odmorom za malico - ampak ne jamrat, da je plača slaba.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Točno
zmaga.gif

Sej veš kako je pr teh poklicih, sicer jih je velik z tako izobrazbo, vendar se jih povsod rabi in sposobno so vedno iskani
smirk-1.gif

No v današnjih časih:

1.) primer Sposobni = 10 ur na dan na šihtu + kaka sobota + dopust polet pod vprašajem (bil v taki firmi
cry12bpy.gif
)
2.) primer Sposobni = njegov očka je pa moj prijatelj pa je tudi sin verjetno sposoben, pa še tenis igrava skup (bil tudi v taki firmi)
3.) primer...
.
.
.

Se nanaša na vse stroke.
Potem si najdi službo od 7:00 do 15:00 z odmorom za malico - ampak ne jamrat, da je plača slaba.

Še en primer:
sposobni = hitro in kvalitetno opravljeno delo; max. 8 ur/dan, odmor za malico, nobenega vikenda ali sobote, dobra plača (sem v taki firmi)

Je pa res, da ne kofetkam ali čvekam cele ure, kot je v navadi v večini firm...

...ali visim na netu
wink-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Eden redkih, ki tole izjavi
zmaga.gif

Da bi nas bilo še več takih
grin1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Imam srečo, da sem v firmi, ki se zaveda, da je zadovoljen delavec bistveno bolj učinkovit in produktiven, kot nezadovoljen. Zato se tudi trudijo, da nam omogočijo čim boljše delovne pogoje... Žal se večino podjetij pri nas tega ne zaveda in forsira delavce v nadurno delo jih preveč obremenjuje in s tem, vsaj po mojem mnenju, doseže ravno nasprotni učinek....

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
ksz...

(Btw.1: Najprej: ni lepo, ampak moram priznati, da me je ob branju nekoga, ki končuje FRI in jamra, da življenje pred kišto ni življenje posilil histeričen smeh.
evil.gif
)

(Btw.2: Za tistega, ki ne ve, ali bi šel na EF ali ne... Hja, če nisi ravno imel ekonomije za izbirce (Na ekonomske gimnazijce za trenutek pozabimo, kaj pa vem, če je to kader, ki kdaj diplomira na EFu?
confused-1.gif
)

Pa še o karierni prihodnosti naših ekonomistov: fantje in dekleta, pejte na faks z namenom, da boste med najboljšmi v svoji stroki, pa bo... Dela za brihtne, izobražene in marljive nikoli ne bo manjkalo (ne boste verjeli, ne velja le za EF
smirk-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Točno
zmaga.gif

smirk-1.gif

No v današnjih časih:

cry12bpy.gif
)
3.) primer...
.
.
.

Se nanaša na vse stroke.

Še en primer:
sposobni = hitro in kvalitetno opravljeno delo; max. 8 ur/dan, odmor za malico, nobenega vikenda ali sobote, dobra plača (sem v taki firmi)

Je pa res, da ne kofetkam ali čvekam cele ure, kot je v navadi v večini firm...

...ali visim na netu
wink-1.gif

zmaga.gif