Eko 'vegiji' dobili svojo vas na Kočevskem

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
791
39
28
Pa jim je logar označil drevje za posek. Če ne so v prekršku

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Gledam te nikave ljudi kako golonogi skačejo z motorkami po gozdu in si mislim ... jah nič, upam da si medved misli enako kot jst!
hysterical-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik nUUb pravi:
Pa jim je logar označil drevje za posek. Če ne so v prekršku
tam je en tip z motorko imel čelado. mogoče je bil gozdar...

ampak kje piše da so vegiji? vidim samo eko. saj ekološka pridelava je lahko tudi meso. sicer pa na 3,5ha nimaš ravno veliko za sekat. dva travnika in to je to. ha! cela vas. mini zaselek.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Pa se po vasem mnenju lahko v sloveniji kaj zgodi, da nebi nekateri tukaj videli same zarote in negativne stvari?

I

Izbrisan uporabnik #488

Vidim, da si ti veliko poznavalec eko bio vegi trenda.

Pa mi pomagaj odgovoriti na eno vprašanje.

Kaj dajo tile trendaši za jest domači mački
evil.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Pa se po vasem mnenju lahko v sloveniji kaj zgodi, da nebi nekateri tukaj videli same zarote in negativne stvari?

aplauz.gif
ampak ne prav hribovci kot sta Pediater ali Utiševalec se vtikata tam kjer ju ne srbi!

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

aplauz.gif
ampak ne prav hribovci kot sta Pediater ali Utiševalec se vtikata tam kjer ju ne srbi!
priden.gif

Boš razložil, kje si našel mene?

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
kje pa je kaka vas. Zaenkrat slovenski ciganski kamp. Upam, da je vsaj zemlja njihova.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Bogi otroci...

Res hudo se jim godi, ja. V naravi se mora igrat, ko pa bi rajši doma gledal TV. Takoj pokliči CSD.
uf-1.gif

pa brez interneta so, pa brez fb...

matr, tud sam sem že razmišljal zakaj za kur.ac nam je treba živet v tem norem svetu, kjer je telefon tvoj gospodar in stranke tvoji šefi, država te ima za norca, molze te na vsakem koraku... in potem se vedno spomnim zakaj - zaradi denarja s katerim si kupujemo materialne dobrine, od katerih smo na žalost odvisni.

Ko grem na obisk h sorodnikom na vas na manjšo kmetijo, in sem kdaj cel dan tam, je to res čisto drug svet... nobenih bednih senzacijskih poročil na radiju vsako uro, nobenih prometnih informacij, političnih afer cel dan, nobene preganjavice, nobenemu se ne mudi, če se pa že mudi, je pa tak tempo kot v mestu ko se ne mudi, mir, zelenje okoli, kure se šetajo gor in dol, malo se kosi, seno obrača, drva napravlja, ampak vse je na easy. ko nehaš nehaš, greš jutri naprej... pač da so čimbolj samozadostni. V trgovino hodijo po kruh, olje, ipd...

Če bi imel polno vrečo denarja, bi si omislil tak domek nekje na podeželju, in imel vikend v mestu. seveda bi pa ta domek moral imeti vsaj 1/1 internet povezavo!
smile-1.gif

Tko da svaka čast tej ekipi, če so se odločili vzeti si malo odmora od tega norega sveta. Pa tudi če so bio, eko, vegi, geyi, lezbijke, hribovci ali verniki... Važn da se majo fajn.

aja, sm se na tale komad spomnil... že leta 79 so vsi hiteli... kaj je šele sedaj

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Ti lahko dam kontakt do dveh zmešanih žensk, če vas je premalo....Konec januarja ni ravno pravi čas za naseljevanje. tisti, ko so to zemljo prodali so se izselili poleti

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
V osnovi ni nič narobe s tem. Zmoti me dvoje:
1. Kraj je sameval desetletja. Sedaj pa so v članku opisani pametnjakoviči, da je bila zemlja prepoceni prodana (kako je sploh prišla v občinsko last
sprasujem se.gif
in zakaj ni kdo drug kupil, če je bilo zastonj) in da bi bil primernejši kraj za eko vas drugje. Naj se o tem odloča tisti, ki je kupil. Za občino je očitno bilo to lastništvo breme, ker se je zemljišče zaraščalo. Torej ni skrbela zanj po pravilih "dobre kmetijske prakse". Je kdo plačal kazen zato?
2. Hiter pogled dokumentacije na spletni strani zadruge eko vasi kaže, da že sanjajo o EU sredstvih. Namen ni čisto jasen. Ali delajo črpališče EU sredstev ali pa mislijo tam živeti?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik KKK pravi:
kje pa je kaka vas. Zaenkrat slovenski ciganski kamp. Upam, da je vsaj zemlja njihova.

V planu imajo 7 ali 8 hiš in neko skupno poslopje

Tu

Čeprav me slika tistega bosonožca ki nekaj cepi drva ali kaj (kmečko-gozdarski znalci, tu se zanašam na vašo pomoč) ne prepriča najbolj