E71 Update - sami problemi!

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Tudi sam razmisljam v tej smeri.. Ne vem pa se v kateri
smile-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Podobno tukaj: E71 mi brez problema služi že skoraj dve leti (še mesec pa bo) tako da bo počasi čas za menjavo, ampak mi trenutna ponudba od Nokie prav nič kaj ne diši, z možno izjemo E7. Trenutno se spogledujem s HTC Desire Z, ki se mi zdi od vseh telefonnov na trgu trenutno, zame še najprimernejši.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi jaz sem gledal Z-ja, ampak mi je potem kolega poslal tale video.

Obup.
frown-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz pa sploh še ne vidim potrebe, da bi menjaval E71. Mu sploh kaj bistvenega manjka glede na novitete?
Dela super in ima vse funkcije, ki jih rabim pa še baterija drži zelo dolgo.

Sem tudi naredil zadnji FW in potem potreboval nekaj časa, da sem pobrisal nepotrebno programje, ki ga je dodal in ki ga ne potrebujem
smile-1.gif

Do sedaj najboljši gsm kar sem jih imel.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
No potem pa nam pomagaj kako in katere programe naj pobrišemo na e71?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

- Symbian je passe.
- 240x320 je precej malo za neko dostojno gledanje v splet.
- V smislu HW tipkovnice je to as-good-as-it-gets, ampak v smislu boljše uporabniške izkušnje, je touchscreen skoraj nuja.
- Symbian je passe. Dvakrat napisano. Za ziher. V primerjavi z Androidom in iOS je iskanje in nameščanje aplikacij zamudno in težavno.
- Ovi Suite sucks.

Sicer pa se popolnoma strinjam, da je najboljši telefon ever. Tipkovnica, baterija...
zmaga.gif
Samo EMŠO ga daje.

I

Izbrisan uporabnik #488

V Namestitvah odstrani "vse" kar ne rabiš.
Razen igric in kakšnega programa, ki sem ga sam namestil, mi je tam od neželjenih ostalo le "Ovi stiki". Se ne pusti odstranit.

Od Nokie pa sem pustil edino Sport tracker.

Lastni pa so: youtube, garmin, facebook, opera mini, location tagger + špili.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
TO ni rešitev za dobro delovanje telefona.
Kaj pa IBM Lotus traveler?

I

Izbrisan uporabnik #488

Res je, no jaz sem bolj zmeren uporabnik, ki me takšne reči ne "motijo", ker se sila redko odločim, da recimo malo posurfam (mora biti res nujno).

Ga bolj uporabljam kot GSM
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mAn pravi:
TO ni rešitev za dobro delovanje telefona.
Kaj pa IBM Lotus traveler?

Zbrisan, le čemu mi bo ta program?. Meni ta "rešitev" očiščenja deluje, vedno in vsepovsod tudi na PCju, kjer je po defaultu ogromno navlake.

Edini problem, ki sem ga imel do sedaj je bil ta, da je občasno vibra nehala delovati, a se je po upgrejdih nekako uredilo.

Ne se torej čuditi, da zadeva ne dela, namesti si gor task manager pa poglej kaj vse po nepotrebnem teče v ozadju...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Torej hvališ nekaj kar sploh ni za hvalit :)))))

Lej ničesar ne pogrešam na aparatu, zakaj ne bi tega hvalil.

Je majhnih dimenzij, močno kovinsko ohišje, ni touchscreen (to ne maram), in na njem delujejo aplikacije, ki jih občasno rabim.

Nekomu pa to ni dovolj in pač potrebuje aparat/dlančnik z več in naprednejšimi funkcijami.

Ne vem zakaj bi me rad prepričal (al pa se mi samo zdi), da temu telefonu za MOJO uporabo kaj manjka.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Lej, ti trdiš kako je telefon dober, pa niti ne deluje NORMALNO z novim FW. Namreč zaganja se aplikacija Traveler ob vsakem zagonu in se SAMA OD SEBE hoče inštalirat. Če je ne pa telefon šteka.
Ne glede na to, kakšne funkcije pričakuješ od telefona, takšno delovanje ne morš ocenit kot dober telefon. Žal.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

- Symbian je passe.

Passe Passe. Briga to nekatere. Nekatere programske hiše pri nas tudi še vedno uporabljajo Xbase++ z dBAse podatkovno bazo,
kar je oboje že passe na deseto pa jim nihče nič ne reče.

I

Izbrisan uporabnik #488

Odstrani programje, ki moti, pa bo delal SPET normalno
smile-1.gif

Ocena telefona pa ne temelji na zadnjem fw, ampak na naštetem zgoraj.

starsky

Pripravnik
9. apr 2009
78
0
6
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
NE MOREM odstranit Lotus Travelerja, zato NE DELUJE NORMALNO!
smile-1.gif

Meni dela e71 čisto normalno. Za mojo je zadnji FW 500, pobrisal lotus traveler pa ne šteka niti malo. Ne vem, kake probleme mate to
tongue-1.gif

Si zbrisal .sis datoteko s telefona? Navaden "odstrani" med nameščenimi programi ne pomaga

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Absolutno! Ljudje so še zmeraj zadovoljni z 6310i.

Pač uporabljaš drugačno kombinacijo gizmotov. Jaz bi imel na mobilniku še malo boljšo internetno izkušnjo in mi E71 počasi ne ustreza več.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Absolutno! Ljudje so še zmeraj zadovoljni z 6310i.

Pač uporabljaš drugačno kombinacijo gizmotov. Jaz bi imel na mobilniku še malo boljšo internetno izkušnjo in mi E71 počasi ne ustreza več.

To je predvsem to. E71 je še vedno odličen telefon, na katerem lahko postorim skoraj vse kar si želim, odlična tipkovnica, prava velikost in zanemarljiva teža. ni da ni. Edino ker vedno več s telefonom uporabljam internet si želim večji ekran, če nebi bilo tega sploh nebi razmišljal o menjavi.

In sem videl te demonstracije slabosti designa pri Zju, pa vsaj pri meni to ne igra ne vem kakšne vloge. Konec koncev, kolikokrat boš pri normalni uporabi telefon prijel tako, da bo to problem. Saj to ni iphone da ga je treba previdno in narahlo držat, se ga lahko pošteno prime in potem problema ni
grin1.gif
Sicer sem sprva tudi sam razmišljal o drugem telefonu, ko sem videl to a ker telefona brez qwertz tipkovnice enostavno ne kupim več je alternativ bolj malo. Od droidov še Motorola Milestone 2 (ki pa mi ni tako všeč), vse WP7 telefone sem že od vsega začetka odpisal, nato še prej omenjena E7 pa smo že pri koncu. Če pa je izbira med E7 in Z pa tako: če bi gledal na telefon samo kot na orodje, kot nekaj za službo potem bi se najbrž odločil za nokio, ker pa se rad s telefonom kdaj tudi poigram (recimo brez emulatorjev za SNES, NES, GBA itd mi živeti ni) pa mislim da bo Z boljša izbira.

Pa še tole seveda, če se mi bo kdaj zdelo da Z deluje prepočasi...

EDIT:
OK napisal odgovor preden sem pogledal tsti video do konca. Tam je situacije res kritična, kar sem drugje gledal se je komaj kaj poznalo, tudi če so mahali s telefonom. Tako ali tako nameravam v nakup šele januarja, pa upajmo da do takrat malo ojačajo ta mehanizem.

Nazadnje urejeno:

Podobne teme