e Stave...malo mi pomagajte prosim

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Bom napisal tule ker igralnistvo podforum je mrtev. Malo sprobavam tole, denar sem nalozil gor, na okencu sem dal osebno itd tako da zdaj lahko igram. Igral bi navadne stave, tiste standardne pac 1 0 2 10 02. No imam par vprasanj.

1. Zadnjic sem za probo stavil na 3 take ocitne tekme kjer je eno mostvo imelo izrazito visjo kvoto recimo da je bilo nekje 1,1....2,5.....8,7. Pa sem vseeno popusil. Sklepam da ce dam 1,1 je veliko moznosti da dobim ker je mostvo toliko boljse?

2. Zaenkrat bi rad sel "na ziher" pa cetudi zasluzim malo. Je bolje igrati 3 ali recimo 12 tekem na listku? Sklepam da moznosti za dobitek so vecje pri 3 ker pri 12 bo skor ziher kak klub zafrknil. Po drugi ztrani pa pri 12 je vecja kvota kar da vecji dobitek. Ampak za "na ziher" je bolje it na 3? Razmisljam prav? Vem da ziher tu ne obstaja, pac vec moznosti...Recimo single pa je pac ena tekma, tu je pa pac 50-50 ce recimo igrata dva podobna kluba, recimo real barca.

3. Lahko izpolnim vec listkov pa dam par istih tekem gor pa se par drugih? Je to ok? Recimo da igrajo mostva A do F, lahko naredim listke A do D pa C do F? Tu sta potem mostvi C in D dvakrat...

Skratka rad bi zdaj na zacetku odigral par listkov tako da imam cim vec moznosti. Pa cetudi zasluzim minimalno. Nekako se mi sanja da je najbolje da igram na single ali 3 tekme, ter zbiram tekme kot recimo Barcelona-Koper (primer) pa stavim na barco. Je tako?

Hvala za pomoc

tomi

Guru
1. sep 2007
18.747
9.958
113
40
MB
ponavadi te najnižja kvota na listu zjebe
smile-1.gif

stavi na 3 pare
wink-1.gif

liste kombiniraš poljubno, le ista ekipa nesme bit na istem listu 2x, da bi recimo stavo 1 pa 10

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Sepravi sem kar dobro zadel kar sem napisal zgoraj? Stavit na 3 tekme pa take kjer je razlika v kvotah velika. Kaj pa ista tekma na različnih listkih? Da imaš na enemu recimo 1 na drugem pa 10? Kaj pa na dveh listkih ista tekma in ista napoved, to gre? Skratka edino kar ne sme bit je na ENEM listku 2x ista tekma?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.747
9.958
113
40
MB
tako je, lahko daš na prvi listek 1 na drugega 10 na tretjega pa 2, samo na istem ne sme bit

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kaj pa recimo torek sreda ko je liga prvakov, 8 tekem, pa vse so single. A mi je boljše narediti 5 listkov, pa dat na vsakega po eno ali dve tekmi, ali pa je bolje narediti recimo 2 listka, pa na vsakega dat 3-4 tekme? Verjetnost je pri petih večja, ampak tudi manj denarja dobim ven če zadanem. Če pa pri drugi varijanti zadanem oba listka, pa dobim več ven ker se kvote seštevajo, samo da je nasploh možnost manjša ker morajo vse tri ali štiri tekme biti prav napovedane.
Je kdo kdaj se poglabljal koliko se kaj verjetnosti spreminjajo pri teh zadevah? Rcimo zgornji primer, X tekem, prva varijanta 5 listkov s po eno - dve tekmi, ali druga varijanta z dvema listkoma pa s po 3-4 tekmami....

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
najbolj ziheraško je to delat na internetu, kjer lahko staviš na zmago 5 minut do konca tekme... kvota je sicer 1,01 ampak zmaga je pa praktično zagotovljena
zmaga.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Rajši se prijavi na tuje spletne stavnice ... bwin, bet365...
Tam ni nekih omejitev in večja je ponudba, vendar to občasno tudi ni velika prednost, ker potem mi grejo neumnosti po glavi.
Koliko kotov bo na tekmi, rumenih kartonov, rdeč in podobne bedarije.
bonk.gif

Približek " ziher stave" je stava, da bo na tekmi gol vendar so kvote majhne in moraš kar nekaj dinarčkov naložit, da je dobitek ok. Če ni gola je pizdarija
evil.gif

imaš pa še "sigurne stave" , kjer imaš 100% dobitek, vendar potrebuješ veliko denarja za začetek.

Duro

Pripravnik
11. jan 2010
39
0
6
Dobre stave so tudi da bosta obe ekipi dal gol - dogaja velikokrat v nemški drugi ligi in angleški drugi.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
2. Zaenkrat bi rad sel "na ziher" pa cetudi zasluzim malo.

Lol.

A veš od česa služijo stavne hiše?

Od razlike med vplačanimi in izplačanimi stavami.

Torej - "na ziher" ne obstaja. Ti kar daj 30 parov na en listek, pa investiraj 0,5 EUR... ti vsaj dolgčas ne bo.
smirk-1.gif

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Kvote so največkrat določene nekaj dni v naprej. Določeni analitki nastavijo kvote, e-stave jih potem samo prepišejo in zmanjšajo.

Če misliš imet vsaj majhne šanse da boš kaj zadel (na dolgi rok), potem se odloči stavit na tenis. Mogoče še rokomet.
Pri nogometu je 1 gol preveč "vreden".

Ko se odločiš za eno ali 2 panogi, ki jih boš stavil potem si moraš vzeti veliko časa in naštudirati trenutno formo, podlago, poškodbe,kako pomembna je tekma/turnir za to ekipo oz. igralca ...
Pol pa se odločaš in staviš.

Pogledat kvoto in stavit je največja bedarija.
Včeraj recimo, je Barcelona (trenutno pva v ligi in delajo raztzur) se rešila v sodnikovem podaljšku...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.747
9.958
113
40
MB
delaš na loteriji slovenije al zgolj (oh kako slovensko) želis sočloveku slabo ?
wink-1.gif

pipo

Majstr
19. mar 2008
948
459
63
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
najbolj ziheraško je to delat na internetu, kjer lahko staviš na zmago 5 minut do konca tekme... kvota je sicer 1,01 ampak zmaga je pa praktično zagotovljena
zmaga.gif

pravi način da izgubiš kup € , izogibaj se takšnega igranja

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik pipo pravi:
Citat:
zmaga.gif

pravi način da izgubiš kup € , izogibaj se takšnega igranja
če nekdo vodi 2:0 in pet minut do konca staviš bolj težko izgubiš kup denarja... razen če se dosledno držiš reka čas je denar...
sicer pa jaz tega ne počnem...

pipo

Majstr
19. mar 2008
948
459
63

Citat:
če nekdo vodi 2:0 in pet minut do konca staviš bolj težko izgubiš kup denarja... razen če se dosledno držiš reka čas je denar...
sicer pa jaz tega ne počnem...

pri kvoti 1,01 reskiraš 100€ za 1€ dobička

oz drugače povedano, če se ti ponesreči 1 od 100 tekem, si v izgubi

in zadnjih 5 minut v fuzbalu se čuda dogajajo
smile-1.gif

tole imam lepem spominu :

http://en.wikipedia.org/wiki/1999_UEFA_Champions_League_Final

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Sepravi za začetek je najbolje nekako igrat single ali pa 3 tekme na en listek? Zdaj igram tako kake 14 dni, torej single ali pa 3 tekme na en listek pa sem nekako pri isti vsoti ki sem jo na začetku vložil mogoče kak euro manj.
grin1.gif

Sem pa opazil da pri nekaterih tekmah je recimo kvota nižja na moštvo ki je slabše zeroma veliko nižje na lestvici? Zakaj je to? Recimo klub A je recimo v premier league 4., klub B je skoraj zadnji. Zakaj je potem recimo A - B 3,50 2,80 2,10? A to je pač tako al je kaka fora? Ker vedno sem mislil da nek klub ki je boljši na papirju ima nižjo kvoto?
confused-1.gif

pipo

Majstr
19. mar 2008
948
459
63
stavnica določi kvote pač po nekih statističnih analizah + imajo ljudi, ki poznajo trenutno stanje v ligah... torej lahko ima bolje rangiran klub več poškodovanih nosilcev igre ali pa niso dobili plač
smile-1.gif
, slabši pa je v življenski formi itd... insajderski info pač
lahko pa enostavno kiksne v kvoti, samo to ponavadi hitro popravijo.

dokler igraš za zabavo je čisto vseeno kako igraš. Na netu boš našel morje sistemov, ki vsi delujejo, če imaš malo sreče
smile-1.gif

Probaj igrat blizu kvote 2 in zadet vsaj 55% vseh stav pa si v + . Male kvote so lahko varljive, tam se izgubi največ €.

Če pa imaš ČAS in se bi rad malo bolj v podrobnosti spuščal pa poizkusi tako : ( za fuzbal )

1. Najdi si neko statistično stran, katera na podlagi statistike napoveduje izzide ( prosoccer.gr, soccervista .....)
2. Najdi stran, kjer se zbirajo tipsteri in beri njihove tipe in analize ( punterslounge, olbg.com , "bratska" radnici.com )
3. Pozabi stavnice in igraj na Betfairu live tekme.

Zdaj pa, odvisno ( od časa in volje ) kako se boš odločil :

- ali boš samo sledil kakšnemu tipsterju
- ali pač poiščeš za tekmo ki te zanima statistične podatke + pregledaš kaj drugi mislijo o tekmi in se potem SAM odločiš kako

Kakorkoli, samo stavnih nasvetov ne kupuj. In stavi samo tisti denar, ki si ga pripravljen izgubit.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Super post, hvala.
nahrung002.gif
Itak igram bolj za cajt preganjat kot kaj drugega, časa baš nekega ne mislim vlagat, zaslužit nekega bajnega denarja itak ne nameravam, pa tudi igram večinoma znane klube, ne neke norveške 3. lige.
Skratka tvoj nasvet je igrati tako kot do zdaj, single ali 3-4 tekme na listek, cirka kvota 2.00 in to je to? Zakaj pa so nizke kvote varljive?