E-nakup - svetovni poskus natega z agregatom :-)

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Torej v teh cajtih so popularni agregati... dobim spam od enega podjetja, kjer je kitajc znižan iz 1.459 na 399 eur. Noro! Pa 8500W!

http://e-nakup.si/index.php/posebne-akcije/120-professionalgeneratorswisskraftsk8500w85kw50355

Pogledam na Ebay, ista stvar za 170e, pa ne na licitaciji. Pa še tolk pošteni so, da so napisali, da je konstantna moč le 4500W. Torej o 8kw lahko le sanjaš.

http://www.ebay.de/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=sk8500w&rt=nc&LH_BIN=1

Svašta, kaj probajo. Nekaj se jih bo pa le ujelo na limanice, v dobri veri da so jurja prišparali. Da ne omenim, da je agregat 3-fazni, torej še kaloriferja ne moreš priklopit, ker imaš le 1500W po fazi...

Nazadnje urejeno:

PPG78

Pripravnik
29. nov 2009
96
0
6
Marketing prenese vse, drugače je motor deklariran kot 6,5KM ( 4,8kW ), tako da se težko dobi 6kW iz njega.

LP, Peter

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Sicer lahk prijaviš policiji, ampak, kolikor sem slišal, inšpekcija tu ne more nič, ker za agregate ni določena minimalna in maksimalna cena ... lahko pa se da prijaviti policiji, ker je dokazano, da nekdo skuša oguljfati ljudi.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mislim da ni odvisnosti med močjo bencinskega motorja in električnega agregata, ki je priklopljen gor.
Drugače ne vem kako bi se spodobno vozil Audi A1 hibrid (mogoče je bil samo prototip) ki je imel samo 3-valjni 900ccm bencinski motor. Bencinski motor pa ni neposredno gnal koles pač pa generator, ki je oskrboval elektromotorje.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.677
113
Seveda je odvisnost. Motor mora biti močnejši od generatorja, če želiš dobiti iz generatorja nazivno moč.

Citat:
Drugače ne vem kako bi se spodobno vozil Audi A1 hibrid (mogoče je bil samo prototip) ki je imel samo 3-valjni 900ccm bencinski motor. Bencinski motor pa ni neposredno gnal koles pač pa generator, ki je oskrboval elektromotorje.
Ta avtoček ima tudi baterije. Pri "normalni" enakomerni vožnji je potreba po moči majhna, takrat se filajo baterije. Če je potreba po moči višja od moči bencinskega motorja, se baterije praznejo.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Mislim da ni odvisnosti med močjo bencinskega motorja in električnega agregata, ki je priklopljen gor.

Tale bo všeč doktorskemu študentu elektrotehnike iz tiste druge teme o agregatih.
evil.gif

B81

22. jul 2007
36.933
10.503
113
Ok ne moti me, da prodajajo 30 eur vredne ure za 300 ali 400 eur, ampak zdaj služit na račun prizadetih ljudi, to je pa višek.
PJM

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.530
2.907
113
v lokalni ostariji
višek? ne višek to je kapitalizem!!!! sej nismo več v komunizmu da bi bili nekako socialni itd itd...

pač taka je ureditev. kdor se znajde (nabavi ugodno in drago proda ko lahko)bo obogatel. ostali so si samikrivi! ni država zato da bi skrbela za take!

to hočete to imate!

naj živi kapitalizem! naj živi kapital in služenje!

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
To sem tudi jaz videl. Mi reče punca, da je vidla, da je en agregat znižan iz 1500 na 400 in si rečem, evo, poštenjaki so znižali ceno, da si bodo ljudje lahko privoščili agregat in ji rečem, da ga bova tudi midva ubodla, če je res tako znižan. Gledam in gledam in se spomnem, da mi je frend poslal en link istega za 169€. Mu moram dat za pijačo
nahrung002.gif

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Ja, poleg tega ima dotični agregat tudi zelo omejeno uporabnost, saj ga lahko obremeniš le 1.5kW po fazi. V izrednih razmerah ponavadi ne rabiš 3-faznega sistema, zato bi bil 10x bolj uporaben, če bi bil enofazni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Vsi se nekaj pizdite čez vojne dobičkarje pri agregatih. Vojni dobičkarji sedajle šele delajo plane.
Čakajte da se bo šlo v hosto..... bodo mastno zaračunali delo, slabo plačali les, podrt les in polomljen les pustili v hosti, zraven pa odsekali lepo smreko.
To bodo vojni dobičkarji.. pri agregatu 100 evrov, v hosti 100k. Takrat se ne bo več govorilo o tem... samo kmeti bodo bogati ker dobivajo subvencije...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
višek? ne višek to je kapitalizem!!!! sej nismo več v komunizmu da bi bili nekako socialni itd itd...

pač taka je ureditev. kdor se znajde (nabavi ugodno in drago proda ko lahko)bo obogatel. ostali so si samikrivi! ni država zato da bi skrbela za take!

to hočete to imate!

naj živi kapitalizem! naj živi kapital in služenje!
aplauz.gif

To , ja , nič več udarništva in prostovoljstva ....VSE PLAČAT
prostovoljni gasilec je za gašenje požara, ne za čiščenje ceste
Prostovoljci, ki drugače delajo za minimalca+, zdaj čistijo cesto po keri se potem vozi kapitalist
uf-1.gif

PLAČAT , zdaj je možnost za zaslužek , -ponudba in povpraševanje na trgu dela -URNO POSTAVKO U PLAFON
cheer.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
To sem tudi jaz videl. Mi reče punca, da je vidla, da je en agregat znižan iz 1500 na 400 in si rečem, evo, poštenjaki so znižali ceno, da si bodo ljudje lahko privoščili agregat in ji rečem, da ga bova tudi midva ubodla, če je res tako znižan.
nahrung002.gif

Kje ti že živiš? Na luni
hysterical-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
To sem tudi jaz videl. Mi reče punca, da je vidla, da je en agregat znižan iz 1500 na 400 in si rečem, evo, poštenjaki so znižali ceno, da si bodo ljudje lahko privoščili agregat in ji rečem, da ga bova tudi midva ubodla, če je res tako znižan.
nahrung002.gif

Kje ti že živiš? Na luni
hysterical-1.gif

Očitno
redface-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
To sem tudi jaz videl. Mi reče punca, da je vidla, da je en agregat znižan iz 1500 na 400 in si rečem, evo, poštenjaki so znižali ceno, da si bodo ljudje lahko privoščili agregat in ji rečem, da ga bova tudi midva ubodla, če je res tako znižan. Gledam in gledam in se spomnem, da mi je frend poslal en link istega za 169€. Mu moram dat za pijačo
nahrung002.gif

Oprosti ampak zakaj pri PM tolk padate na znizanja?

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Zato ker folk najprej pomisli, da če je nekaj drago, da potem je pa sigurno top kvaliteta. Če je znižano, pa še toliko boljše.
Redki se vprašajo, če je tista "original" cena sploh realna.