saj sem napisal glavno da se gon.
meni je pač smešno ko ebajker nekako opravičuje "sej je isto, sj mam isti pulz jadajada...". ej. ni. ampak če ti paše je to to, uživej se nobenmu za opravičvt. sam MENI je ves ta "sj je skor isto" izredno debilen.
že samo če se pri pulzu ustavim, v začetku sezone mi tudi na mojih najlažjih krogih pulz nabija, ko sem enkrat v formi pa se to konkretno umiri razlog je seveda ker sem dobil na moči in lažje držim isto hitrost. torej, če ne drugega je konkretna razlika v moči katero boš z navadim bajkom prej ali slej dobil. no tudi z ebajkom en del če en boš na full powr skos.
me pa tole spominja na tale reddit post:
https://www.reddit.com/r/cycling/comments/hdoi9h
century je century. 60km razlike? eh, manjša podrobnost
in pridt na vršič je pridt na vršič. ebajk.. eh
manjša podrobnost
Še vedno nisi razložil, kakšna je razlika, če isto časa z istim pulzom nekdo goni električno kolo ali pa navadno kolo (seveda bo šel z električnim hitreje in posledično v istem času prišel višje in dlje, vrjetno tja kamor se sicer ne bi odpravil). Nikakor ne za iste kilometre in isto turo.... To je edino kar sem vprašal, ker ste že začeli z lenuhi in zdaj smo očitno že debili.
Še enkrat napišem, da ničesar ne opravičujem in ne iščem nobenih izgovorov (če si tako razumel to glede pulza, ker nikakor ni bilo mišljeno), niti se nikomur ne hvalim, še najmnanj pa da bi se primerjal z nekom na normalnem biciklu (te primerjave ste itak sami privlekli, prvič slišim da bi se ebajker hvalil, kako je prehitel nekoga na biciklu. Isto kot da bi se nekdo hvalil, da je z biciklom prehitel pešca....). Seveda bi bil pulz manjši, če bi imel več kondicije, ampak to je spet druga zgodba.
Furam zase in za svoj gušt. Največji užitek mi je itak za dol, samo da lahko z ebajkom s kondicijo, ki jo pač imam, in v enakem času odpeljem dve ali tri fure namesto ene. Na vršiču še nisem bil, pa vrjetno tudi ne bom gor lezel, ker ne vidim smisla z eMTBjem po asfaltu rint. Razen če se kak dober trail tam najde.
Si moreš mislit da se folk v bajk parkih celo z žičnico gor vozi. Pa upam da vsi, ki imate probleme ebajkerji, ne furate kakšnih lahkih karboncevin in ozkih cestnih gum, ker valda tudi to ni to... Ah ja. Ne vem kaj sploh iščete v eMTB temi, če vas tako motijo.
Sem pa vseeno prepričan, da z eMTB sedaj naredim več za sebe (letos s pomočjo elektrike uglavenm po hosti cca 1000km in 25km višincev, čeprav to ne pove kaj dosti ravno zaradi štroma) kot sem prej z navadnim biciklom, na katerega sem se vsedel dvakrat na leto. Seveda bi bilo super, če bi vse te kilometre naredil z običajnim biciklom, ampak vem, da jih ne bi. Svaka čast tistemu, ki jih, vem da so tudi taki. Vrjamem, da nekomu, ki mu je šport življenje, to ni dojemljivo, nekateri pa pač preživimo 10+ur na dan za mašino in uživamo v športih, kjer je mogoče output malo večji kot input (zato mi je tud srfarija in smučarija top, tečt pa me recimo ne spraviš).