e-izterjave

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Teb se zdi pa poslovno, da podjetje naroči storitev in jo dobi, nato ne plača 6 mesece nateguje da o plačalo nato neha dvigat telefone. Pri izvršbi pa navede zgoraj omenjeno.......

Stvar pa je bila najena tako, da nebi bli mi krivi.... po drugi stvari pa smo pobrisali, kar smo naredili, če že trdijo, da nismo nič naredili?

Balkanski način pa je bil, to pa priznam......

Te prakse ne uporabljamo drgač, ampak v tem primeru smo bili grobo nategnjeni in šli na neko zaupanje in fer odnos.. Če bi se pri izvšbi obnašali korektno oz vsaj poklicali češ nimamo na obroke bilokej, definitivno nebi postopali balkansko...

Te prakse pa ne prakticiramo, le previdni smo sedaj kr se tiče naročilnic in podpisanih delovnih nalogov.....

Je pa stranka katera nam je bila dolžna, velik neplačnik.... in za informacijo nima nikoli blokiranih računov... torej gre za tipične barabe........

In ja Balkan sistem je bil v tem primeru only way...... Je pa zanimivo, da prej ni bilo denarja potem je pa takoj bil... pokvarjenost pa prakticirajo še naprej, saj so pred tem poklicali drugo firmo, ki jim tudi ni baje plačala, vem ker se pač v tej branži poznamo...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nekdo bi bil bil kriov. drži? ne odobravam takega načina, se pa strinjam, d aje to edini način, ker država ne dela kar bi morala.

vprašanje je, ali je legitimno tako početje. s strani države..ja, oni lahko vse. s tvoje strani. žal ne.

in poraja se mi vprašanje ali so izvršbe namenjene za hebanje fizicnih oseb, ki se ne znajdejo, so pač..raja..ker očitno za reševanje jasnih poslovnih kraj niso.

in koliko teh..zgrešenih orodij in inovacij lahko še anredijo pametni. izvršbne ne delujejo, plačilo po realizaciji ne deljuje..nič ne deluje

daš an zs firmo, ki je bila neplačnik, ali je to preveč. čeprav..če so taki, je to edino pravilno, da se obelodani.

vi ste pa večji ali mahjni v branzi, da ste jo tako dobro odnesli.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
moje sporočilo je blo dobronamerno... če se boš držal postopkov,

naročilnica
podpisani delovni nalog
faktura

boš imel vse pravne izvode, da se stranka ne bo mogla pritožit z bizarnimi lažmi, kot se je pr nas.... Država na tem področju ni naredila nič, zna pobrat samo DDV, ki je v našem primeru 20%......

če zahtevaš povrnitev DDV-ja zahtevajo končna postopek izvšbe (negativen)...... skratka kup kompliciranja.

Trenutno stanje naši državi ustreza.. poberejo DDV in ostalo jih ne briga.... saj je precej državnolastniških firm neplačnikov oz le ti poslujejo z subjetki, katerimi je zgornji primer praksa.....

dobiš pod ZS

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ampak pravim ti

imam naročilnico
imam nalog
imam podpisano pogodbo
imam zapisnik
imam račun

pa pade na izterjavah. halo..kako je to možno. in z bednim izgovorom.
in ja, moraš v izterjave ali spor, da bi dobil ddv nazaj in odpisal terjatev.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.501
7.095
113
hkrati pa šefe prodaja domače olivno olje, verjetno mimo davčne, ne?
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.501
7.095
113
ekola...tako iznajdljivi so tudi tisti, ki tebi ne plačajo...

kakšna pa je razlika, če nekdo tebi ne plača, ali ti ne državi, vedno nekdo nekoga "nateguje", ljudje ne vedo da nategujejo v bistvu sami sebe, posredno, čeprav je nategovanje države družbeno sprejemljivo, ker država je pač bav bav, druge razlike pa ni.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
aja..uni so lopovi..kriminalci..ke rne placajo za delo, jaz pa sem drzavi ze dal ddv.

kle pa gre za placilo dela, pa ne ddv..nateg 80% vs 20%..recimo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.501
7.095
113
a je zato prekršek manjši, ker so manjši zneski?

podobno tistemu: umor 1 človeka je zločin, umor tisočih pa statistika?

me mika olje, če je iz paga, ampak...bom v drugi furi
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ni pag..slovenska roba..odlična.

ni manjši..kje pa..

btw
mislim, d aje prodajlka registrirana pridelovalka..če to kaj pomen...

na lrno prodajam sam heroin pa kokain
smile-1.gif