e-izterjave

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a ima še kdo 'odlične' izkušnje s to perfektno rešitvijo naše ljube države, ki skrbi, da fizikalci poravnajo dolgove, med dvemi pravnimi pa anredi...nič.

in a res ni možno najti učinkovitih rešitev za spore med podjetji. za natege prve vrste

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.501
7.095
113
predvidevam, da misliš zaradi tega, ker firme dajo ugovor, in potem se zadeva seli na sodišče?

žal...tako mora biti, če se gremo nekega poštenega sistema, edini problem tukaj so potem sodišča, ki zadeve predolgo meljejo, jaz bi mogoče edino ustanovil posebno sodišče, ki bi se ukvarjalo s tem, seveda, če bi podatki kazali, da bi bilo to pametno.

kaj več se pa narediti ne da, fizična oseba lahko naredi isto, ampak večina jih ne, ker bi s tem samo povečali stroške, firmam pa se včasih splača zadevo zavlečti.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
teb je logično, da izdaš x računov firmi,< nobenega ne zavrne,< prejme vse opomine, napiše po xđy mesecih neko pritožbo, jo zavrneš utemeljeno..in to potem ni podlaga za plačilo

al pa ti plača en račun v celoti, enega nič, enega 30% potem pa v ugovor napiše, da te ne pozna, da računa ni prejela, da tvoja priporočena povratnica je pa od reklam

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.501
7.095
113
v kapitalizmu je cilj nagrabiti čimveč denarja, na tak in onak način.

ena rešitev je, poslovati le z znanimi in zaupanja vrednimi partnerji ali pa imeti zelo dobre pogodbe, zavarovane z menicami ali bančnimi garancijami.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Take finte, da računa kdo ni prejel, ne palijo na sodišču, čeprav jih dosti proba. Zato se računov niti ne pošilja s priporočeno pošto.

So ljudje bili inovativni, ko so bili v izvršbi, da jim elektro, al nigrad al dinos al delo, kaj že vem kdo, računa ni poslal, pa je nekak tak obveljalo, da če veš zaposlovni odnos, veš tudi da mora prit račun (običajno se pogodbe podpišejo a ne?) pa če ni, bi moral biti sam tolko skrben, da bi se pozanimal, zakaj ga ni:)

Drugo pa, te firme ponujajo pravne storitve, kot marsikdo (izvršba na podlagi verodostojne listine - računa v tvojem primeru) se itak vlaga elektronsko. Drugo pa je "prijazno" opominjanje dolžnikov, kar pa je že star štos;)

Zdi se mi edino, da ni več tolikega razmahe ter zasebnih izterjevalcev, ker sodišča malo hitreje obdelujejo izvršilne predloge pa blokirajo račune. Potem pa tisti, ko ima, itak plača.

Preveri edino cenik, ker to delajo tudi odvetniki (sodne izterjave), pa za njih velja, da njihovo delo plača na koncu dolžnik. Pa tarifa je tudi nizka. Za druge subjekte pa to ne velja in sodišče teh stroškov ne priznava?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.501
7.095
113
Saj....ampak problem je, da gre na sodišče in traja nekaj časa, preden je zadeva urejena, vmes pa gre čas, obresti in likvidnost je boga.

softi, [censored] ga, ne moreš nič, če te bo kdo hotel zajebat, te bo, pa če boš imel na voljo express izterjavo v roku 12 ur, denarje več dolgo ne bo na trr
wink-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
po pravici povem, največkrat se izognejo, da storitve niso naročili oz opravili...

zato mi vedno damo za podpisat delovni nalog stranki in zahtevamo naročilnico...
kup pizdarij je k bi jih moral upnik vedet preden da izvršbo....

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj....ampak problem je, da gre na sodišče in traja nekaj časa, preden je zadeva urejena, vmes pa gre čas, obresti in likvidnost je boga.

softi, [censored] ga, ne moreš nič, če te bo kdo hotel zajebat, te bo, pa če boš imel na voljo express izterjavo v roku 12 ur, denarje več dolgo ne bo na trr
wink-1.gif

Vmes ima dolžnik račun blokiran do višine vtoževane terjatve (zadržana sredstva). Po pravnomočnosti pa se terjatev nakaže.

Nič kaj prijetna zadeva a ne...

Po ideji trenutne vlade pa bi naj celo banka še pred pravnomočnostjo nakazala znesek upniku, čeprav morebiti niti ni upravičen do njega
evil.gif

reality: ti potrebuješ redno pravno svetovanje za svojo firmo pa boš glavni

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dejva od začetka

pogodba
naročilnica
izvedena storitev, zelo enostavna preverba ali je, ali ni
račun
3 opomini, potem opomini pred tožbo
ugovor, da storitev ni ok..govorimo o storitvi, ki sploh ni bila izvajanja, ali pa o storitvi, ki je bila izvedena 6 mesecev nazaj in nikoli ugovora
izterjava
ugovor
zavrnitev
ugovor, dokumentacija, da ni bilo pritozb, da ni pogodbenega dogovora o drugi storitvi
zavrnitev

ali pa
racun palcan, racun delno placan, racun nepalcan
izterjava
ne poznam tega subjekta, nikol nismo posloval, so mi pa priporoceno posiljal reklame..ja..opomine
zavrnjeno

halo. kaksen je kle ucinek. kaj pravi sodnice. mi smo zavrnili, odvetnik in sodisce, pa boste dobili..a dej ga srat no. se prav delat posel stanovskim kiolegom, pa zasedat sodisca, da s ejamra in ne dela pametnejsega dela

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Nisi edini.......

naročilnica
izvedeno delo
podpisan nalog
račun
opomin
opomin
opomin
opomin
opomin
opomin
izvržba
ugovor
zavrnitev
ugovor

Ugovor vedno oddan na zadnji zakonsko določen dan, prav tako plačilo za ugovor (osem dni po oddanem ugovoru). In se tako vleče kot jara kača. Firma posluje, blokiranioh računov nima, v ugovoru navajajo da bi z plačilom računa utrpeli večjo poslovno škodo kot mi če ne dobimo plačila. In naša ljuba državica ne stori popolnoma NIČ!!! Mislim da dokler ne bodo začele leteti glave se v tem kurčevem sistemu ne bo spremenilo poplnoma nič.

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Brez heca. Ugovor na nekje petih straneh, po večini neko nabijanje v prazno, nekje vmes pa to kar sem nepisal v zgornjem postu. In tko se že vleče nekje pol leta.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz z vsako položnico..od elektra, do dohodnine, naredim sebi večje breme, kot pa je korist prejemnika.

tole je za crknt..kaj se to dogaja..pa to je...komedija

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
na hitro..

sodišče ne gre preverjat ugovoru ali je bila storitev izvedena oz slabo izvedena, stranki pozove na pravdo...

kr se tiče samega računa... stranki ni potrebno pošiljat opominov

važno je da je izvršba na pravi naslov (če ima firma več naslovov), da imaš naročilnico in podpisani nalog o opravljeni storitvi..............
fajn je če že pošiljaš opomin, da je priporočen z povratnico, mi zaradi tega še nismo meli težav.

Če subjetka ne poznaš zahtevej avans jebiga... al pa no deal....

Tega je veliko, delamo tudi z firmami, za katere vemo da neredno plačujejo a na koncu plačajo, dandanes je tud tak posel treba vzet......
So pa firme, ki imajo in striktno ne plačujejo ali pa si jemlejo neke svoje roke, brez dogovora in kakršnih kol obvestil vsaj..

Nekatere je treba dat v izvršbo. Nekateri se upirajo naorčilnici in sprašujejo zakaj? Mi jim prijazno obrazložimo. Smo imeli eno firmo, katero smo remote vzdrževali in smo na koncu dobili, da nismo nič delali, potem so obrnili plato, da tega niso naročili.....

to smo rešili izven sodno...... so pa potem plačali še več... iz tega primera smo se tudi naučili kako in zakaj ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
avansiranja ni

nekoč je veljalo, da se ugovarja računu, če ne si zadovoljen in si dolžnik.

vzdrževanje remote in reševanje spora me pa zanima. kaj je bilo, kako ste rešili. lahko an zs

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
to lahko povem, tisto kar smo na remout nardil smo pobrisal pa parim swichem konfiguracijo vlanov pobrisal, pa na ciscotu niso več vpn-ji delal

ko je bil klic, smo rekl sej nismo nič delal, sami ste tko rekl..... poklical so potem drugo firmo, ki ni naredila nič in ucurila več kot mi, nato so poklical še nas...
padu (računali konkretno) avans, in poračuanali smo še za nazaj...... potem prišli zrihtali......

Je pa res, da smo jim mal še ponagajal, čeprav tega načina jest ne odobravam, ampak tukej smo šli iz principa, ker smo naredili več kot smo sploh računal in pomagali, tudi izven delavnika, pa tudi tega nismo zaračunal...

Nato pa so nas tako izigrali....... to smo jim povedal tud v glavo....

dal smo jih v izvršbo, pa smo parkat poklical pa sej bomo bomo, potem razni izgovori, na koncu se tud javlal niso...... padla izvršba in so se tko nagnusno pritožil....

od takrat delamo po tem protokolu... naročilnica in podpisani delovni nalog....
pa če stranka reče nimamo denarja nardimo in vemo, da bo enkrat ko bo plačala ne pa tkole...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tole z brisanjem nazaj ste grobo posegli. če bi bil jaz an drugi strani, bi bilo to ena vaših zadnjih aktivnosti. na sploh.

to, da ste dvakrat računali, kar ste naredili in potem brisali, pa spet naredili..je neposlovno.

skratka balkanski pristop. napačen. in ne bo dolgo delal. zanimivo pa, da si ga lahko privoščite.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Ja lahko bi bili tudi po evropsko kulturno nategnjeni. Res, kam pa pridejo nateguni, če izvajalci ne bi več mirno nastavljali ritk?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a se teb zdi to normalno? a je na plečih države, d aposkrbi za neplačnike? je, saj je ista država sproducirala zakon, ki pravi, da pravice in zakona ne smeš jemat v svoje roke.

in poseg, ki so ga naredili je malo večjih obsežnosti sklepam, pa mal več škode gre lahko. glede na dolg. razumeš rzamerje.
1000 si dolžan, škode pa dobiš za 10k? halo

a smo pravna drzava, al neki balkanski mini drek